Pot să-mi hrănesc pisica cu mâncare pentru câini?

În zilele noastre, câinii și pisicile trăiesc adesea împreună. De multe ori împărtășesc nu numai un teritoriu, ci și mâncare. Motivele sunt ocuparea proprietarilor, ignoranța hrănirii animalelor și indiferența în abordarea hrănirii separate a animalelor de companie. Problema nu este atât de acută atunci când dieta pentru animale de companie este compusă din produse naturale, dar atunci când alegeți să hrăniți alimente industriale, este extrem de important să înțelegeți diferențele în procesele fiziologice din corpul câinilor și pisicilor și nevoile diferitelor animale pentru nutrienți..

1 Câini și pisici: diferența de hrănire

Din punct de vedere istoric, atât pisicile, cât și câinii sunt prădători. În natură, ei vânează, iar carnea creaturilor vii este un furnizor de proteine ​​animale, care joacă un rol major în procesele vieții. Cerințele de proteine ​​la pisici și câini sunt diferite: acest lucru se datorează capacității inegale a organismului de a produce aminoacizi necesari pentru structura și regenerarea celulelor.

Pentru o creștere sănătoasă și buna funcționare a tuturor sistemelor corpului, sunt necesare componente speciale - proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. Un proces important în organism este sinteza (producția) proteinelor. Aminoacizii sunt necesari pentru metabolism, sunt elementele constitutive ale celulelor și participă la formarea organelor. Animalele sunt capabile să producă singuri aminoacizi, însă unele proteine ​​pot fi obținute numai din furaje. Încălcarea metabolismului proteinelor la ființele vii duce la patologii grave.

Nevoia cantitativă și calitativă de aminoacizi și alte substanțe este luată în considerare de producătorii de furaje industriale separat pentru câini și pisici.

1.1 Componentele vitale ale hranei pentru pisici

Un număr de proteine ​​nu sunt produse de corpul pisicii, de aceea sunt adăugate la mâncarea uscată și la conservele sub formă de compuși chimici:

  • Taurina. Intră în organism cu carne crudă, astfel încât pisicile din natură nu au probleme cu lipsa ei. În hrana industrială, taurina este prezentă într-o doză suficientă pentru a menține animalul sănătos. Taurina este responsabilă pentru vederea ascuțită, funcția bună a inimii, un sistem nervos dezvoltat și funcția reproductivă.
  • Arginina. Acest aminoacid este necesar pentru sinteza unor compuși care leagă amoniacul. Ca urmare a lipsei de arginină, cantitatea de amoniac din sânge crește, ceea ce provoacă probleme cu activitatea creierului și, în cazuri severe, poate duce la moartea animalului..
  • Acid arahidonic. Ajută la regenerarea pielii, participă la procesele de coagulare a sângelui, este responsabil pentru funcțiile de reproducere ale corpului și afectează digestia.
  • Un acid nicotinic. Nu este produs de corpul pisicii în cantități suficiente, de aceea este adăugat în hrana uscată. Este responsabil pentru apetitul, proteinele și metabolismul carbohidraților, susține funcția ficatului, pancreasului și participă la procesele de digestie.
  • Retinol. Deficiența formei active a vitaminei A afectează starea pielii și a blănii, funcțiile vizuale și provoacă întârzierea creșterii.

Atât câinii, cât și pisicile au nevoie de aminoacizi, minerale și vitamine, dar natura are cerințe diferite pentru nutrienți. Starea echilibrului metabolic în organism nu poate fi atinsă prin hrănirea aceluiași aliment cu animale de companie de diferite tipuri.

Obținând vitaminele din hrana pentru câini care sunt adăugate acolo din cauza imposibilității producției lor de către câine, pisica are un exces de ele, iar hipervitaminoza este mai periculoasă decât deficitul de vitamine. Un exces de minerale pe care un animal de companie îl primește mâncând hrană pentru câini va duce la urolitiază, deoarece pisicile sunt susceptibile la aceasta a priori, iar o deficiență va afecta procesul de formare a oaselor.

Nu poți hrăni o pisică cu hrană pentru câini - nevoile de proteine, grăsimi, carbohidrați, energie, hormoni și enzime sunt diferite pentru animale și fiecare ar trebui să aibă propria dietă.

1.2 Valoare și calitate zilnică

Un alt aspect important al problemei este rata de hrănire a animalelor de companie. Fiecare are propriile sale - atât la câini, cât și la pisici, în funcție de mulți factori: rasă, vârstă, greutate și starea animalului de companie. Dacă există un câine adult în casă căruia i se cumpără mâncare cu crochete de mărimea unui degetar, atunci acestea nu sunt potrivite pentru un pisoi care locuiește în aceeași casă cu stomacul de mărimea unui degetar.

Când animalele de companie mănâncă din același castron în același timp, este imposibil să înțelegem câtă mâncare a primit fiecare. Și dacă pisicile nu sunt lacome din fire, iar majoritatea mănâncă pe bază de bufet, lăsând mâncare pe jumătate mâncată în castron, atunci câinele va împrumuta cu siguranță mâncarea pisicii. Întorcându-se de la serviciu, este puțin probabil ca proprietarul să-și poată da seama cine a mâncat cât de mult și cine mai trebuie hrănit și cine are suficient.

O importanță deosebită o are forma peletelor de hrană uscată pentru pisici: diferă de hrana pentru câini și este fabricată de producător, ținând seama în mod specific de structura maxilarului diferitelor animale și în conformitate cu caracteristicile rasei. Acest lucru se face pentru a antrena sistemul dentar și pentru a preveni bolile orale..

Pe lângă mărimea crochetelor, compoziția furajelor este importantă. De exemplu, un câine din casă este hrănit cu o dietă Chappi. Compoziția acestei alimente din clasa economică nu poate fi considerată completă, capabilă să satisfacă nevoile nutriționale ale câinelui. Baza furajelor o constituie cerealele (carbohidrații). Este o sursă ieftină de energie, dar carbohidrații furnizează, de asemenea, monozaharide și dizaharide organismului, care sunt absorbite foarte repede în fluxul sanguin și provoacă o creștere a zahărului. Rezultatul este producerea hormonului insulină și conversia zahărului în grăsimi. Consumul pe termen lung de alimente cu carbohidrați de către animale este dăunător și provoacă diverse boli.

Într-o măsură și mai mare decât câinii, sunt contraindicate cantități mari de carbohidrați. Ei trebuie să primească energie din proteine ​​și grăsimi de origine animală, așa cum au făcut strămoșii lor timp de secole..

2 Alimentație adecvată

Apropierea unei pisici cu un câine își lasă amprenta asupra regimului de hrănire, în care trebuie respectate două reguli de bază:

  1. 1. Câinii și pisicile mănâncă separat: dacă este necesar, sunt hrăniți în camere separate.
  2. 2. Fiecare animal de companie are hrana sa: aceasta este singura modalitate de a fi siguri că primesc suficienți nutrienți în funcție de natura lor.

Furajul este selectat conform regulii de conformitate biologică: trebuie să fie un produs complet bogat în proteine. Prețul este destul de ridicat, dar calitatea va ajuta la evitarea multor probleme de sănătate. Apa este obișnuită în hrana animalelor. Ar trebui să fie în cantitate suficientă: într-un castron, băutor - astfel încât toate animalele să aibă acces gratuit la el.

Dacă animalele de companie primesc hrană regulată în casă, atunci este potrivită atât pentru pisică, cât și pentru câine, în cazul în care pisica primește mai multe produse din carne în dietă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot să-mi hrănesc pisica cu mâncare pentru câini?