Poate un pisoi să aibă ou?

Un ou este un depozit de vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi și proteine ​​ușor digerabile. În perioada de creștere activă a unui pisoi, o dietă completă și echilibrată este deosebit de importantă. Atunci când hrănești un animal de companie cu alimente naturale, acest produs trebuie să fie prezent în dieta sa. Poate fi dat unui pisoi un ou crud și în ce cantitate ar trebui să fie prezent în meniul animalului? Vom afla răspunsurile la întrebările proprietarilor.

Mâncarea de pisică gata preparată de înaltă calitate conține deja substanțele nutritive, oligoelementele, vitaminele și mineralele necesare pentru creșterea și dezvoltarea completă a bebelușilor pufoși. Nu sunt necesare ouă suplimentare și alte alimente.

Dacă se alege dieta naturală, dieta ar trebui să conțină următoarele alimente:

  • carne fiartă (pui, carne slabă de vită, curcan);
  • cereale (orez, hrișcă);
  • legume fierte (morcovi, varză, dovlecei);
  • produse lactate (brânză de vaci, lapte la cuptor fermentat, iaurt fără aditivi).

În plus, puteți da pisicuței un ou fiert. Gălbenușul de ou (nu vă puteți hrăni cu proteine) este dat în formă pură, adăugat în terci sau măcinat cu lapte sau chefir.

În ce formă puteți da ouă unui pisoi?

Puteți da pisicilor atât ouă de găină, cât și ouă de prepeliță. Acestea din urmă sunt considerate mai benefice deoarece conțin mai puțin colesterol, sunt mai hrănitoare și sunt mai ușor de absorbit de organism. Orice ouă trebuie administrate cu precauție femelelor însărcinate și care alăptează, acestea putând afecta negativ descendenții.

Pentru a nu face rău pisoilor, este strict interzis să dai ouă crude! Salmonella poate fi prezentă în alimentele crude. Pisoii la vârsta de 1-2 luni sunt predispuși în special la salmoneloză. Această infecție intestinală periculoasă poate fi fatală.

Albușul de ou crud conține advidină, o substanță care dăunează pisicilor și duce la lipsa de biotină. Lipsa acestei vitamine se manifestă la pisoi sub formă de leziuni ale pielii, epuizare, greață, hipertensiune..

De asemenea, ouăle de prepeliță crude nu trebuie administrate animalelor de companie, deoarece acestea pot conține agenți cauzali ai bolilor periculoase, care sunt deosebit de sensibile la persoanele tinere. Nu puteți oferi pisicuțele și ouăle prăjite, o cantitate mare de grăsime va duce la indigestie.

Pentru a vă asigura că produsul nu vă va afecta copilul, trebuie să îl fierbeți timp de aproximativ 5 minute. Cantitatea ar trebui, de asemenea, să fie limitată - 1/4 de gălbenuș de pui sau 1 prepeliță întreagă, de cel mult 1-2 ori pe săptămână.

Beneficiile și daunele ouălor pentru pisici

Deoarece pisicile sunt carnivore, carnea este baza dietei lor. Dar un pisoi nu va primi cantitatea necesară de nutrienți și vitamine numai din carne. Proteinele conținute în ouă sunt bine absorbite de corpul animalului. Dacă hrăniți regulat pisoiul cu un ou, acesta va rămâne vesel și activ, iar haina va căpăta un aspect sănătos și strălucitor..

Ouăle sunt bogate în calciu, a căror lipsă este periculoasă pentru puii în creștere. Calciul este esențial pentru dezvoltarea osoasă și creșterea dinților. Magneziul, fierul, potasiul, vitaminele B și alte elemente conținute în alimente sunt esențiale pentru vasele de sânge și articulații, funcționarea sistemului nervos și funcționarea creierului..

În unele cazuri, produsul este periculos pentru pisoi. Cel mai bine este să îi dați bebelușului ouă de casă, deoarece ouăle din fabrică conțin antibiotice și hormoni periculoși pentru sănătatea animalului..

Gălbenușul de ou poate provoca alergii alimentare la animalul de companie, însoțit de mâncărime, roșeață a pielii, erupții cutanate, diaree și vărsături. Dacă se constată simptome, alergenul suspectat trebuie exclus din dietă și animalul trebuie prezentat medicului veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate un pisoi să aibă ou?