Hrănirea pisicii după otrăvire

Intoxicația alimentară la pisici este un fenomen destul de rar, deoarece având un simț al mirosului acut, ei sunt foarte atenți atunci când mănâncă. Cu toate acestea, dacă simțul mirosului animalului de companie a scăzut sau pisoiul nu avea experiență, atunci ar putea avea loc otrăvirea. Într-o astfel de situație, pe lângă tratamentul competent, mai apare o întrebare în fața crescătorilor - „Cum să hrănești o pisică după otrăvire?”.

În prima zi după otrăvire, corpul animalului de companie are nevoie de odihnă, deci este mai bine dacă pisica îi este foame timp de 24 de ore. Cu toate acestea, este foarte important ca pisica să aibă acces constant la voință pură și să bea cât mai mult din ea. Mulți crescători de pisici, confruntați cu problema otrăvirii animalelor, sfătuiesc în această perioadă să ridice tonul animalului pentru a-i oferi puțină miere - jumătate sau o linguriță completă de miere, sub limba animalului, dar nu mai mult de cinci ori pe zi.

În a doua zi după otrăvire, pisica este readusă la trei mese pe zi, dar dieta va fi specială. În această zi, medicii veterinari recomandă hrănirea pisicii cu terci de coajă de ulm ras, care stimulează digestia, ajută la refacerea membranei mucoase a stomacului și a intestinelor. Terciul este cel mai bine gătit în lapte cu conținut scăzut de grăsimi cu puțină miere..

Dieta pentru otrăvire

Dieta ulterioară pentru animal și poate dura până la câteva luni, depinde în mare măsură de substanța cu care pisica a fost otrăvită. Dacă otrăvirea este cauzată de otravă de șobolan sau un medicament care conține fosfor, atunci baza dietei pisicii pentru o lungă perioadă de timp va fi alimentele ușoare cu un conținut minim de grăsimi. De asemenea, în acest caz, animalului i se interzice strict laptele..

Dacă cauza otrăvirii a fost o mâncare gata preparată de slabă calitate, atunci după un post zilnic, animalul este hrănit cu bulion de orez gătit în apă, iar după o zi animalul de companie poate fi hrănit cu un terci vâscos din hrișcă sau ovăz laminat.

Dieta unei pisici după otrăvire nu numai că ar trebui să o ajute să iasă din boală, ci și să returneze corpului toate mineralele și oligoelementele pierdute.. În această perioadă, meniul pisicii ar trebui să conțină produse precum:

  • legume fierte - morcovi, dovleac, broccoli,
  • carne slaba de pasare sau iepure (doar fiarta si tocata),
  • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi,
  • chefir cu conținut scăzut de grăsimi (dacă nu există tulburări digestive).

Carnea trebuie introdusă în dietă foarte atent și nu mai devreme de 5-6 zile după otrăvire. În primele 2-4 zile, ar trebui să refuzați laptele și smântâna, de asemenea, este strict interzisă hrănirea pisicii cu următoarele produse:

  • Pește gras,
  • Conserve de pește și carne,
  • Cartofi,
  • Orzul perlat, gris și terci de porumb,

În cazul în care animalul de companie a mâncat alimente gata preparate înainte de otrăvire, apoi după otrăvire, pisica trebuie hrănită cu formulări medicinale speciale super-premium. Astfel de furaje nu conțin aditivi dăunători, iar baza lor este proteine ​​animale: pui, curcan, miel, pește și ouă. Trebuie să selectați alimentele cu grijă și să acordați o atenție specială dacă ficatul, rinichii sau alte organe ale pisicii au fost deteriorate din cauza otrăvirii.

În unele cazuri, crescătorii observă că pisicile după otrăvire timp de câteva zile pot refuza deloc să mănânce, dacă se întâmplă acest lucru, nu este necesar să hrănești forțat animalul de companie, deoarece acest lucru poate duce la vărsături. În acest caz, animalul trebuie dus la o clinică veterinară pentru introducerea de soluții nutritive speciale, această procedură se efectuează intravenos..

Regimul de băut

Pe lângă alimentația adecvată, este foarte important să respectăm regimul de băut. Animalul trebuie să aibă întotdeauna apă curată, dacă animalul refuză să bea, atunci pisica trebuie să fie forțată să bea cu o seringă fără ac. Pe lângă apă, pisica poate bea decocturi de mușețel, urzică, tei sau coadă de cal.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrănirea pisicii după otrăvire