Este posibil ca o pisică și o pisică să taie o mustață

Mustățile rigide lungi oferă pisicii o soliditate, iar pentru proprietar devin un alt motiv pentru a se mândri cu animalul lor de companie în fața prietenilor lor. De ce pisicile au într-adevăr nevoie de ele și de ce starea lor poate fi o dovadă a unei sănătăți excelente sau un motiv pentru a merge la medicul veterinar? Totul este despre fiziologie - îndeplinesc funcții olfactive și tactile, astfel încât răspunsul la întrebarea dacă este posibil ca o pisică să taie mustața va fi negativ.

Pisică cu mustață lungă

De ce pisicile nu trebuie să-și tundă mustățile

Fără un ventilator de păr pe fața unei pisici, viața creaturilor cu blană ar fi mult mai dificilă. De către etologi s-a dovedit că vibrisele sunt necesare pentru animalele de companie din mai multe motive:

Ajutați pisicile să găsească mâncare.

Animalele de companie sunt vânători din fire. Dar depistează prada nu numai vizual și prin miros. Datorită mustății, acestea sunt capabile de simțuri tactile, ceea ce permite animalelor să răspundă la diferite mișcări ale victimei prinse..

La sfârșitul vânătorii unui șoarece, de exemplu, o pisică, mângâindu-și mustața peste corp, verifică în acest fel dacă mâncarea obținută este vie. Intuitiv, animalele simt că nu ar trebui să-și înghită prada vie. Și pe bună dreptate: o astfel de manevră amenință animalul de companie cu formarea de microfisuri în cavitatea bucală și introducerea infecției prin intermediul acestora în corp. Prin urmare, vibrisele sunt utile nu numai atunci când caută și prind „alimente vii” - pot fi folosite pentru a verifica siguranța alimentelor. Apropo, dacă pisica atinge imediat prada prinsă cu laba, neglijând mustățile, înseamnă că au căzut sau sunt deteriorate.

Pisica vânează insecta

Ajutați pisicile să navigheze.

Drăguțele „păsări” se orientează și ele pe teritoriu datorită mustății. Mustața, care va juca rolul unei busole și va conduce animalul pe calea cea bună, va ajuta o pisică pierdută accidental sau prinsă într-un loc întunecat. Animalul de companie va merge încet, aplecându-și capul și înclinând vibrisele spre pământ, astfel ghicind mai bine calea.

Ajutați-l pe proprietar să înțeleagă starea sufletească a pisicii.

Un proprietar cu experiență va putea întotdeauna să determine starea de spirit și intențiile unui animal de companie prin mustață. Mustățile care stau „vesele” indică faptul că pisica este de bună dispoziție și că este pregătită să răspundă chemării de a se juca și de a comunica. Dar mustațele care ies în direcții diferite dau naștere agresivității ascunse și dorinței de a se retrage. Coborând și apăsând antenele pe obraji, animalul de companie este îngrijorat de ceva.

Dacă, în timpul unei lupte, o rivală mușcă mustățile unei pisici, ea își va pierde încrederea în abilitățile sale și își va preda pozițiile atunci când va cuceri teritoriul. Și aici răspunsul la întrebarea dacă este posibil ca o pisică să taie o mustață se deschide de la sine - va fi ca și cum le-ai mesteca.

Pisică cu o mustață frumoasă

Cum să ajute o pisică care și-a pierdut mustața și sprâncenele

Dacă mustața și sprâncenele pisicii au fost tăiate, va trebui să așteptați 2-3 săptămâni pentru ca acestea să crească din nou. Nu există mijloace speciale care să accelereze creșterea vibriselor. Totul se va întâmpla în mod natural, atâta timp cât foliculul pilos nu este deteriorat. Vă puteți sprijini animalul de companie numai cu o îngrijire îmbunătățită în această perioadă dificilă..

Când am fost întrebat dacă este posibil să tai mustața unei pisici, aș dori să răspund cu o altă întrebare: de ce? Contrar credinței populare, acest lucru nu va vindeca firele de păr și nu va accelera creșterea lor, dar vor apărea consecințe neplăcute.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil ca o pisică și o pisică să taie o mustață