Mâncarea pentru pisici poate fi înmuiată?

Tipurile de alimente uscate diferă într-o cantitate mică de apă, astfel încât utilizarea lor pe termen lung în dieta zilnică poate afecta negativ sănătatea pisicii sau a câinelui. În acest sens, proprietarii de animale de companie se întreabă adesea dacă hrana uscată pentru pisici poate fi înmuiată și cum să o facă corect.

  • În primul rând, este important să acordați atenție bunăstării pisicii și câtă apă bea. Granulele trebuie îmbibate atunci când aportul de lichid este insuficient. Pe termen lung, acest lucru poate duce la deshidratare și probleme digestive..
  • Dacă pisica este bătrână, dinții ei se slăbesc și, prin urmare, devine mai dificil să roade particulele..
  • Pe măsură ce animalul îmbătrânește, poate prezenta, de asemenea, dificultăți în consumul de alimente uscate din cauza uzurii pe țesuturile esofagului și stomacului. Particulele dure freacă și zgârie suprafețele interioare, deci este mai bine să le înmuiați în prealabil.
  • De asemenea, ar trebui să recurgeți la înmuiere în acele cazuri în care pisica suferă de orice boală infecțioasă. Organismul este slăbit de acțiunea microorganismelor, așa că le îndepărtează intens cu ajutorul fluidelor biologice.

Dacă animalul de companie vomită și, ca urmare, particulele solide de alimente devin vizibile, acest lucru indică faptul că acestea sunt slab digerate. Prin urmare, din nou, este mai bine să pre-înmuiați granulele uscate cu lichid.

Cum să se înmoaie corect

Metodele de înmuiere a hranei pentru pisici sunt foarte simple. Puteți umple pur și simplu granulele cu apă caldă și așteptați câteva minute. De asemenea, puteți completa alimentele cu lapte cald.:

  • Se încălzește pe aragaz la 50-60 de grade (degetul nu trebuie să ardă), apoi se toarnă într-un castron și se acoperă cu un capac. După 15 minute, mâncarea pisicii va fi gata. Acest tip de hrănire cu lapte este de obicei utilizat pentru pisoi (în special au nevoie de calciu).
  • În cazul apei, trebuie să fie încălzită și la o temperatură de 50-60 de grade. Cel mai bine este să folosiți apă pre-fiartă, mai ales când vine vorba de pisoi sau animale vechi. De asemenea, ar trebui să fie înmuiat timp de 15 minute..

Se consideră inacceptabil să înmoaie mâncarea uscată în acele cazuri în care pisica este bolnavă și este posibil să nu poată mânca porția ei. Apoi, trebuie să aruncați granulele umflate: acestea pot fi păstrate doar o oră, altfel este posibilă otrăvirea alimentară.

Cum să treceți la o nouă dietă

Furajele îmbibate s-ar putea să nu fie inițial plăcute animalului, deci este important să aveți grijă să treceți treptat la noul regim de hrănire.:

  • La început, granulele sunt păstrate în apă pentru un timp foarte scurt (5-7 minute), astfel încât să nu-și schimbe consistența atât de mult.
  • Apoi, puteți amesteca particulele îmbibate cu particule solide în cantități aproximativ egale.
  • În cele din urmă, dacă pisica încă refuză să mănânce astfel de alimente, o puteți încălzi puțin..
  • Dacă și această opțiune nu funcționează, este recomandabil să vă gândiți la trecerea la modul umed, de exemplu, conserve și alimente de casă..

Astfel, puteți să vă hrăniți pisica doar cu tipuri de mâncare de înaltă calitate, cu adevărat utile. Și înmuiați-le cu apă sau alt lichid ar trebui să fie numai dacă este necesar. În același timp, este important să respectați întotdeauna regimul corect de hrănire și să alternați alimentele uscate cu cele umede, ținând cont de recomandările pentru vârsta, greutatea și caracteristicile de sănătate ale animalului dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncarea pentru pisici poate fi înmuiată?