Pot să-mi hrănesc hrana pentru pisici pentru câini?

Este posibil să hrănești un câine cu hrană pentru pisici, de ce le place atât de mult, cum amenință și cum să-l înțărcăm? În vasul altcuiva, mâncarea este mai dulce - probabil asta gândesc câinii, care se uită constant la mâncarea pentru pisici și, odată ce încearcă, o cer constant. Bineînțeles, proprietarii au multe întrebări despre acest lucru..

O pisică nu poate susține viața, fără carne în dieta sa, este un prădător excepțional. Câinii sunt omnivori, diferă prin plasticitate comportamentală și anatomică, pot mânca și prelucra o varietate de alimente, sunt capabili să supraviețuiască printr-o dietă pe bază de plante. Alimentația lor bună implică un raport competent dintre produsele de origine animală și vegetală. Tipul de nutriție se reflectă întotdeauna în compoziția furajelor pentru diferite animale. La întrebarea: este posibil să hrănești câinii cu hrană pentru pisici? Răspunsul este neechivoc: este posibil, dar nu este recomandat.

În continuare, vom înțelege problema în detaliu..

De ce preferințele sunt de partea hranei pentru pisici?

De ce mănâncă câinii mâncare pentru pisici? Carl Davis, profesor la Colegiul de Medicină Veterinară de la Universitatea din Georgia, le-a sugerat că le place acest aliment din cauza conținutului ridicat de proteine ​​animale, care are un efect asupra gustului. În același timp, ea subliniază că animalele nu ar trebui să fie ghidate doar de preferințele lor gustative.!

Când a fost întrebat dacă este bine să hrănești hrana pentru pisici pentru câini, Davis compară dragostea câinilor față de mâncarea pentru pisici cu dragostea oamenilor pentru tort. Dulciurile în cantități mari vor aduce cu siguranță multe probleme, dar dacă vă răsfățați ocazional, atunci nu va exista niciun rău.

Există și alte ipoteze. Poate că câinii sunt atrași de faptul că iau cu ușurință mâncare de la un vecin de sub nas. De asemenea, poate părea atractiv faptul că bolul pisicii este plin toată ziua și este disponibil gratuit. Ce rămâne unui câine flămând, doar să mănânce mâncare uscată pentru pisici?.

Toate avantajele și dezavantajele hrănirii hranei pentru pisici pentru câini

În continuare, vom analiza cazurile în care animalele de companie pot primi astfel de alimente și când este contraindicată categoric, precum și cât de periculoasă este..

Alergie la hrana pentru pisici și alte contraindicații

Pentru unii câini, hrana uscată pentru pisici, cum ar fi hrana umedă, este contraindicată chiar și sub forma unui tratament rar.

 • Animale cu alergii, în special alergii la proteine. Alergia unui câine la hrana pentru pisici se poate manifesta în diferite moduri: zgârieturi, erupții cutanate, astm, otită medie, dar cel mai rău lucru este dezvoltarea șocului anafilactic. Rasele mici sunt în special predispuse la atopie.
 • Odată ce câinele a mâncat alimente pentru pisici și a vărsat, supărat, colici, slabe sau alte semne de indigestie. Ar trebui să uiți de el odată pentru totdeauna..
 • Hrana uscată pentru pisici este contraindicată categoric pentru animalele de companie adulte care au un stil de viață sedentar, pentru persoanele în vârstă și mai ales pentru persoanele bolnave..

Dar să nu exagerăm prea mult: majoritatea covârșitoare a câinilor nu se va teme să mănânce mâncare pentru pisici..

Când poți?

Când este cel mai sigur să vă hrăniți hrana pentru pisici pentru câini? Vorbim despre mâncarea super-premium sau holistică pentru pisici și nu despre rumeguș la un preț de trei ruble pe kilogram. Diete bogate în proteine ​​de înaltă calitate, cu toate ingredientele incluse, potrivite pentru puii în creștere și rase de lucru foarte active. Dacă animalul tău de companie se poate lăuda cu un stomac puternic, atunci nu se va întâmpla nimic rău dacă, în rare ocazii, mănâncă după pisică..

Dacă câinele a mâncat mâncarea pentru pisici, ce ar trebui să facă proprietarul? În primul rând, nu puteți restricționa animalul la băut, îngrijorându-vă că mâncarea se va umfla foarte mult în stomac. Câinele nu este plin de ciment, va fi mai rău dacă granulele trec prin intestine semi-uscate și încep să scoată apă din corp. Dar, în general, dacă animalul dvs. de companie nu are contraindicațiile de mai sus, vă puteți relaxa, nu s-a întâmplat nimic teribil.

Câine care mănâncă mâncare pentru pisici

Și dacă vă hrăniți constant?

Ce se întâmplă dacă câinelui i se administrează hrană pentru pisici? Dacă o dată, nimic. Întrebarea este: ce se întâmplă dacă hrăniți constant câinii cu hrană pentru pisici? Luați în considerare principalele caracteristici ale hranei pentru pisici care afectează sănătatea câinilor.

 • Alimentele pot provoca indigestie ușoară până la severă.
 • Compoziția conține o cantitate insuficientă de zinc și vitamina E pentru câini, ceea ce duce la o scădere a apărării imune a organismului, precum și la absorbția insuficientă a carbohidraților și a grăsimilor.
 • Corpul unei pisici își obține energia din proteine ​​și grăsimi, în timp ce câinii în principal din carbohidrați, care sunt puțini în hrana pentru pisici. Rezultatul este oboseala și apatia..
 • Un deficit de fibre poate duce la constipație și probleme conexe. Acest lucru nu înseamnă că, dacă câinelui i se administrează hrană pentru pisici în timpul tulburării, atunci totul va reveni la normal..
 • Conținutul mai mare de proteine ​​pe termen lung duce la afectarea ficatului și a rinichilor. Dacă animalul are deja astfel de probleme sau o predispoziție la acestea, nu puteți hrăni câinele cu hrană pentru pisici. În plus, prea multe proteine ​​provoacă alergii la unii câini..

Alergiile alimentare sunt foarte periculoase și nu trebuie provocate. Chiar dacă este posibil să se identifice alergenul și să-l elimine, este probabil ca în timp să apară altele noi, așa-numitele alergii încrucișate. Dieta va deveni din ce în ce mai redusă și inadecvată..

 • Taurina este întotdeauna prezentă în hrana pentru pisici. Acest acid este implicat în multe procese. La toate animalele, cu excepția felinelor, este sintetizat din aminoacidul cisteină. Una dintre proprietățile taurinei: aciditate crescută a sucului gastric, astfel încât excesul său la câini poate provoca arsuri la stomac și, ulterior, gastrită.
 • Un procent mai mare de grăsimi animale duce adesea la obezitate la prietenii noștri cu patru picioare. Starea este agravată de alte probleme cauzate de o dietă dezechilibrată.

Cum să înțărcați un câine din hrana pentru pisici?

Nu mai există nicio îndoială dacă este posibil ca câinii să aibă hrană pentru pisici, încrederea rămâne - mai bine nu. Dar prietenul tău cu patru picioare îl iubește foarte mult, interdicțiile și convingerile nu ajută. O nevoie urgentă de a lua măsuri serioase cu privire la modul de a înțărca un câine de la consumul de alimente pentru pisici:

 • Dacă ați folosit pelete ca tratament în timpul antrenamentului, nu mai faceți acest lucru;
 • Încercați să hrăniți animalele în momente diferite sau în camere diferite.
 • Poate că există un loc pentru boluri pentru pisici pe un deal, de exemplu, pe un pervaz.
 • În nici un caz sau în niciun caz un câine nu ar trebui să primească „fructul interzis”. Și dacă își refuză mâncarea, poate fi necesară o măsură atât de dură, precum greva foamei..
 • Dacă animalul de companie începe să fie capricios, nu mănâncă nimic în afară de mâncare pentru pisici, joacă-te pe gândirea asociativă. Se toarnă mâncare pentru câini în vasul pisicii.

Deci, un câine poate fi hrănit cu hrană pentru pisici? Dacă nu există restricții stricte și nu vă este teamă că animalul de companie își va refuza ulterior mâncarea, atunci uneori puteți. Este puternic descurajat să hrăniți în mod constant hrană uscată sau umedă pentru pisici, mai devreme sau mai târziu va duce la probleme de sănătate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot să-mi hrănesc hrana pentru pisici pentru câini?