Este posibil să curățați urechile unei pisici

O pisică este considerată un animal foarte curat, capabil să-și păstreze corpul curat singur. Animalele au nevoie de ajutor uman doar pentru a-și îngriji părul pufos, urechile și dinții. Este posibil să curățați singur urechile pisicilor sau este necesar să efectuați procedura într-o clinică veterinară?

Chiar și pisicile care locuiesc într-un apartament au suficient praf în urechi. La urma urmei, animalele se târăsc sub canapele, pe dulapuri, fug, ridicând particule de praf în aer. Prin urmare, în timp, se acumulează în auriculă, iar corpul începe să elibereze mai mult sulf pentru a îndepărta murdăria. În timp, dacă ceara nu este îndepărtată în mod natural din urechi împreună cu murdăria, acumularea acesteia poate duce la pierderea auzului. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile care nu au păr, în care există o formare crescută de sulf. Aceste pisici trebuie să-și curețe urechile în mod regulat, de preferință în fiecare săptămână..

Păstrarea auzului fin este vitală pentru toate felinele, prin urmare, animalele de companie trebuie învățate să își curețe urechile încă din primele luni. Inspecția și curățarea igienică se efectuează o dată pe săptămână. După scăldat, îndepărtați ușor umezeala din canalul urechii pisicii.

Când aveți nevoie de ajutorul unui medic?

Consultați-vă medicul veterinar dacă pisica vă scutură frecvent din cap în timp ce încercați să vă scarpinați urechea. Acest comportament ar putea fi un semn al prezenței unui acarian al urechii sau al unei alte afecțiuni medicale. Este recomandat să vizitați un medic dacă puroiul sau sângele se găsesc pe un tampon de bumbac în timp ce curățați urechile, auriculele sunt roșii, rănite sau umplute cu murdărie. Nu se recomandă utilizarea drogurilor și efectuarea oricăror manipulări fără o examinare veterinară.

Proces de curățare

Pentru a curăța urechile animalelor de companie cu blană, trebuie să pregătiți următorul instrument:

  • urechi speciale cu dop special;
  • gel pentru îngrijirea urechilor;
  • tampoane cosmetice de bumbac.

Animalul trebuie mângâiat astfel încât să se relaxeze. Dacă pisica este înclinată să se zgârie, eliberați-vă, atunci este mai bine să o înfășurați într-un prosop.

Urechea este inversată ușor prin introducerea unui tampon de bumbac în canalul urechii și frecarea auriculei. Bata este pre-umezită într-un gel care înmoaie și dezinfectează membrana mucoasă. Poți curăța urechile pisicii tale cu clorhexidină, dar nu este recomandat să folosești peroxid de hidrogen, apă și săpun. Dacă curățați urechile pisicii cu peroxid de hidrogen, puteți arde membrana mucoasă. În prezența unui număr mare de bulgări de murdărie adânc în canalul urechii, picături speciale sunt instilate în urechi. Sub influența lor, murdăria se înmoaie, pisica începe să clătine din cap. Bucăți de murdărie ies și pot fi îndepărtate cu un tampon de bumbac.

După terminarea procedurii, trebuie să mângâiți animalul și să-l tratați delicios.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să curățați urechile unei pisici