Se poate da pisicilor pâine?

Toată lumea știe cât de ales sunt pisicile în mâncare. Nu va mânca fiecare produs și nu fiecare îi va fi de folos. Dar pisicile pot mânca pâine? Se știe că multe pisici nu sunt indiferente față de acest aliment, deși nici nu poate fi numită un tratament preferat. Cel mai probabil, pâinea pentru pisici, o delicatesă, așa cum se spune, este un amator. Există pisici care sunt complet indiferente față de acest produs și există animale care sunt înnebunite după el. Să aruncăm o privire mai atentă dacă este posibil să hrănim pâinea de pisică.

Care este răul pâinii pentru o pisică

Înainte de a da pâine pisicii tale, studiază ingredientele.. Un mare pericol pentru animal este produsul din făină, care conține:

 • agenți de dospire;
 • sare;
 • zahăr;
 • stafide;
 • usturoi;
 • ceapă;
 • nuci;
 • glucide.

Ar trebui să evitați hrănirea pisicii cu produse de patiserie, gogoși și alte produse de patiserie care conțin praf de copt. Dacă pentru o persoană astfel de substanțe au un efect negativ cu utilizarea regulată în cantități mari, atunci răul corpului animalului poate fi cauzat mult mai repede.

Dacă dai pâine unei pisici, atunci studiază cu atenție compoziția acesteia. Coacerea care conține sare sau zahăr poate fi dăunătoare sănătății dumneavoastră. Aceste componente sunt deosebit de periculoase pentru: rinichi, stomac, ficat. Prezența stafidelor, usturoiului sau cepei în compoziție poate provoca anemie, vărsături, diaree.

Dacă există nuci în produsele de panificație, atunci ar trebui să fiți atenți, deoarece conțin arginină, care, în cantități moderate, este utilă atât pentru pisici, cât și pentru câini, deoarece participă la sinteza ureei, stimulează secreția hormonului insulină și creșterea. Dar, arginina se găsește în cantități suficiente în carne, prin urmare, oferirea nucilor de pisică de dragul acestei componente nu merită, deoarece excesul acesteia poate provoca otrăviri și sănătate slabă a animalului. Prin urmare, putem concluziona că pâinea cu nuci este dăunătoare pentru pisici, deoarece creează un exces de arginină în corpul animalului..

În mâncarea făcută din făină: pâine, paste, paste, pentru un animal, nu cea mai bună mâncare, deoarece pisicile, ca și câinii, sunt carnivore, pentru care cea mai mare cantitate de nutrienți și substanțe nutritive este conținută în carne, bine, puțin în legume. Produsele din făină conțin carbohidrați complecși. Un exces de ele în corpul unui animal devine cauza obezității și a bolilor conexe.. La pisicile care consumă în mod regulat produse din făină, în timp, se observă:

 • creștere în greutate;
 • probleme cu rinichii și inima;
 • Pierderea parului;
 • pierderea dinților;
 • încălcarea funcției de reproducere;
 • letargie;
 • apariția constipației sau diareei.

Avantajele pâinii pentru o pisică

Puteți hrăni pisicile cu pâine, dar cu câteva rezerve. În primul rând, puteți oferi un produs natural fără aditivi artificiali, agenți de dospire și condimente. Cel mai bun dintre toate este pâinea făcută din soiuri întunecate de grâu și secară. În al doilea rând, puteți da pâine, dar, în cantități limitate, nu zilnic..

Pâinea naturală, în special secara, conține multe produse și elemente utile: fier, magneziu, potasiu. Nu uitați că cea mai sănătoasă mâncare pentru o pisică este: carne, pește, carne de pasăre, legume proaspete. Produsele de patiserie vor fi un tratament bun și gustos dacă sunt administrate ocazional..

Cum să dai pâinea pisicii tale

Indiferent dacă pisica ta mănâncă mâncare naturală sau mâncare uscată, animalelor, totuși, la fel ca oamenii, le place să fie răsfățate cu delicatese. Pentru o pisică, una dintre aceste delicatese este pâinea.. În dieta felinelor, este, de asemenea, indispensabilă, ca multe alte produse, dar cu condiția să fie pâine naturală de secară sau de casă, fără a adăuga conservanți, praf de copt și alte ingrediente care sunt atât de des utilizate la coacerea pâinii care merge pe rafturile magazinelor noastre.

Puteți da felii de pâine nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Cel mai bine servit după mese sau adăugat la carne. Asigurați-vă că pisica are întotdeauna un vas cu apă umplut. După ce pisica a mâncat o bucată, va dori cu siguranță să bea, deoarece pâinea este greu de înghițit de animale și cel mai bine este să o împingeți cu apă sau lapte.

Nu hrăniți des pâinea pentru a evita dependența animalului de produsele din făină.

Concluzie

Pâinea, ca multe alte alimente, este sănătoasă cu măsură. Nu uitați că o pisică este, în primul rând, un prădător care are nevoie de o dietă adecvată, deoarece, numai în acest fel, animalul va primi toate componentele necesare sănătății, asigurându-i sănătatea și longevitatea. Nu ar trebui să obișnuiești pisica cu masa noastră, inclusiv introducerea produselor din făină în dieta zilnică a pisicii. Acest lucru poate duce la viitoare probleme de sănătate ale animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate da pisicilor pâine?