Numărul degetelor de la picioare la o pisică

Întrebarea câte degete are o pisică poate părea ciudată. Iubitorii acestor animale de companie sunt conștienți de faptul că, în mod normal, o pisică are 4 degete pe picioarele din spate, cinci pe partea din față, dintre care patru sunt situate pe picior, iar al cincilea este ridicat deasupra ei. Nu este folosit la mers, dar ajută la urcarea cu abilitate în copaci. Cu toate acestea, există și cazuri în care există o creștere a numărului de degete. Acest fenomen se numește polidactilie. Este o mutație genetică care apare nu numai la pisici, ci și la oameni. Polidactilia a fost înregistrată oficial pentru prima dată în 1868.

În Norvegia, pisicile polidactice au fost considerate captori de șobolani de navă. Degetele lor suplimentare au fost explicate de particularitățile vieții. S-a presupus că structura labelor, în care există degete suplimentare, permite pisicilor să rămână pe navă într-o furtună și să nu fie peste bord. Multă vreme, a existat chiar credința că pisicile cu degetele în plus, pe lângă responsabilitatea lor principală de a prinde șoareci și șobolani, aduc și noroc. Nimeni nu avea de gând să se ocupe de faptul că s-a schimbat numărul degetelor pisicii.

Când a început vânătoarea de vrăjitoare în Europa, majoritatea pisicilor și pisicilor care aveau degete accesorii au fost exterminate. În același timp, pe teritoriul Statelor Unite actuale, astfel de animale au devenit, dimpotrivă, mai multe, din moment ce coloniștii i-au luat de bună voie cu ei. Se credea că atingerea unor astfel de animale este norocoasă.

Aproximativ 50 de pisici polidactice unice au trăit alături de scriitorul E. Hemingway, un mare iubitor al acestor animale de companie. Din această cauză, pisicile cu degetele suplimentare sunt uneori numite Hemingway.

În Casa Albă a existat și o pisică polidactică. Numele acestei pisici a fost Slipper și el a fost animalul de companie al președintelui SUA T. Roosevelt. Acest lucru marchează un interes deosebit pentru pisicile cu picior neobișnuit..

Astăzi, printre toate pisicile Maine Coon, 40% au degetele suplimentare.. Acest fenomen este asociat cu originea Maine Coons de la pisicile coloniștilor britanici. Proprietarii polidacticii au crezut că structura specială a labelor la animale a apărut astfel încât pisicile să se poată deplasa cu ușurință prin zăpadă adâncă și pești în cursuri de curgere rapidă. Pisica cu recordul numărului de degete a fost înregistrată în 1974 de către Gotu. Se lăuda cu 32 de degete.

Astăzi, pisicile cu degetele suplimentare sunt considerate sacrificate în conformitate cu standardul de rasă Maine Coon și, prin urmare, astfel de animale nu pot fi lăsate să se reproducă. În Olanda și Belgia, pisicile cu degetele de la picioare suplimentare au fost crescute ca o rasă experimentală. Un număr de crescători Maine Coon au o viziune negativă asupra unei astfel de reproduceri a polidactililor, deoarece consideră că acest lucru poate dăuna rasei clasice, deoarece va remedia mutația și va face ca aceasta să apară prea des..

Despre polidactie (degetele suplimentare)

Pisicile Polydac, de regulă, au câte 7 degete pe fiecare labă. Aceasta este norma pentru ei. Două degete suplimentare pe picioarele din față sunt situate în mod similar cu degetul mare pe o mână umană, adică într-un unghi față de restul. Au gheare și un tampon cu drepturi depline. Prezența genei polidactice nu determină câte degete suplimentare va avea animalul. Singurele semne obișnuite pe care le au degetele mutante sunt poziția pe labă și o creștere a dimensiunii tampoanelor labe la o pisică.

Cel mai adesea, o structură specială, în care există degete suplimentare, este observată numai pe picioarele din față, în timp ce picioarele din spate rămân normale. Dacă pe ele apar degetele suplimentare, atunci acestea au și caracteristici standard. O serie de pisici polidactice dezvoltă defecte genetice care provoacă tulburări în structura oaselor antebrațelor, ducând la deformarea și deformarea lor..

Degetele de la picioare suplimentare sunt destul de bine moștenite, iar probabilitatea de a avea pisoi cu această trăsătură, chiar dacă un singur părinte o are, este de 50%. Structura unei labe neobișnuite nu este întotdeauna exact aceeași cu cea a părinților. La descendenți, numărul degetelor suplimentare formate poate fi mai mult sau mai puțin. Este imposibil să se prezică numărul degetelor de la picioare în plus la o pisică pe picioarele din față..

Gena pentru polidactie (degetele de la picioare suplimentare), în ciuda moștenirii sale persistente, este încă recesivă, ceea ce înseamnă că, chiar și atunci când o pisică și o pisică cu labele speciale sunt încrucișate, fiecare așternut va conține pisoi cu un număr normal de degetele de la picioare. Uneori, se întâmplă, de asemenea, ca o pisică să nu aibă degete suplimentare pe labe, dar acestea apar la pisoi. Câte degete sunt pe labele unei pisici depinde de caracteristicile sale genetice.

Această caracteristică ne permite să considerăm polidactia felină ca pe un fenomen genetic neliniștit, care este o mutație. Există, de asemenea, o altă părere că această caracteristică este unul dintre punctele căii evolutive în dezvoltarea pisicilor, care nu este încă pe deplin format și, prin urmare, nu este atât de vizibil.

Este inacceptabil să se evalueze fenomenul ca deformare, deoarece această caracteristică a labelor nu împiedică pisica să le dețină pe deplin și nu înrăutățește calitatea vieții sale. Un animal cu degete accesorii, fără nicio încălcare, efectuează următoarele acțiuni:

  • alergare,
  • jumping,
  • plimbări,
  • urcă în copaci,
  • vânătoare,
  • joacă.

Pisicile polidactice sunt atât de confortabile cu labele lor speciale încât nu observă greșeala lor în înțelegerea obișnuită a proprietarului. Iarna, această caracteristică ajută animalul să se deplaseze chiar și prin zăpadă slabă, fără a se scufunda adânc în ea. Luând în considerare acest lucru, se poate considera că polidactia (degetele accesorii) la pisici este într-adevăr o mutație specială asociată cu adaptarea la anumite condiții de viață pentru o lungă perioadă de timp în zonele cu ierni înzăpezite. Poate că în timp, pisica va avea degetele de la picioare suplimentare pe fiecare din labele sale din față..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Numărul degetelor de la picioare la o pisică