Găsim o soluție pentru a înțelege o pisică de la urcare pe masă

Apariția unui animal de companie pufos în casă le aduce proprietarilor multă bucurie, dar și multe probleme. Puțină lume îi place lâna pe o masă sau o pisică care se relaxează pe tastatura computerului..

Prin urmare, una dintre cele mai frecvente întrebări care apar din primele zile ale unei mustăți acasă este cum să înțărcați o pisică să urce pe masă.

6 motive pentru care o pisică se urcă pe masă

Înainte de a începe să vă înțărcați dintr-un obicei prost, trebuie să determinați de ce îi place atât de mult animalului dvs. de companie să urce pe masa din bucătărie. Pot exista mai multe motive:

 1. În procesul de evoluție, reprezentanții felinelor au dezvoltat un instinct care îi determină să ia poziția cea mai confortabilă și mai sigură. Cu cât poți urca mai sus, cu atât viziunea este mai bună și este mai probabil să eviți să întâlnești dușmani. Pisicile domestice au și ele acest obicei. Alegând cel mai protejat și confortabil loc din casă, animalul poate decide că acesta este masa și îl poate ocupa.
 2. Curiozitatea îi face pe pisici să sară pe masă. Ei trebuie doar să exploreze fiecare suprafață și colț al casei, să adulmece totul în jur. De asemenea, este important ca o pisică să-și lase propriul miros peste tot, astfel încât nimeni să nu poată invada teritoriul pe care îl consideră de drept..
- Foarte confortabil ...
  - Foarte confortabil ...
 1. Instinctul de vânătoare și dorința de a sărbători atrag pisicile spre bucătărie, în special spre masa care stă acolo. Nu numai că aromele mâncării de pe masă sunt atractive, ci și cele care provin din petele și firimiturile rămase la suprafață.
 2. Animalele de companie adoră să observe viața în afara ferestrei. Așadar, atunci când pisica sare pe masă, este posibil să nu fie scopul său final. Dacă masa este în drum spre fereastră, pentru animal este doar un punct intermediar pe traseu.
 3. Pisicile preferă confortul și urăsc frigul și curentul de aer. Dacă animalul de companie nu se simte confortabil întins pe podea, va căuta un loc mai cald. Și poate acest loc va fi o masă.
 4. Un alt motiv este lipsa atenției umane. Dacă animalul are nevoie de proprietar chiar acum, atunci pisica ar putea sări pe masă și să stea în fața celui care stă la masă..

Indiferent de motivul care a determinat animalul cu mustață să ia un loc în mijlocul mesei, nu ar trebui să permiteți astfel de libertăți. Este recomandabil să luați măsuri fără întârziere, altfel obiceiul va prinde rădăcini și va fi mult mai dificil să obțineți rezultatul dorit.

5 moduri de a înțărca escalada de masă

Înainte de a înțărca o pisică pentru a urca la mese, trebuie să vă asigurați că aceste piese de mobilier își pierd atractivitatea. Nu puteți lăsa mâncare pe masă. Imediat după masă, rămășițele comestibile trebuie îndepărtate, iar blatul trebuie șters bine.

Hoț pufos
Hoț pufos

Absența bucăților gustoase și a mirosurilor ademenitoare pe masă va diminua interesul pisicii.

 • Lucrurile mici, de exemplu, bomboanele, radierele, pixurile, se curăță cel mai bine după muncă. În caz contrar, pisica se va obișnui să găsească pe masă aceste jucării interesante (după părerea sa) și le va căuta acolo..
 • Întotdeauna trebuie să hrănești animalul la timp și să-i lași mâncare în absența lui, astfel încât să nu fie nevoit să plece în căutarea hranei. Din când în când îl poți trata cu o delicatese. Atunci animalul de companie va înțelege că este mai ușor să obțineți o bucată gustoasă de la proprietar decât să încercați să o furați de la masă..
 • Prin dotarea pisicii cu un loc de odihnă confortabil, proprietarul își va asigura nevoia unui adăpost sigur. Este mai bine să puneți patul pe un podium sau să cumpărați o casă cu mai multe niveluri. În timp, pisica va petrece tot mai mult timp acolo și interesul pentru mese va dispărea..

Dacă toate condițiile sunt îndeplinite, dar animalul de companie continuă să ocupe masa, este timpul să luați măsuri mai drastice. Cu cât începeți să crească mai repede, cu atât mai bine - este mult mai ușor să înțărcați un mic pisoi de urcat pe masă decât un violator adult.

 1. Mirosul este una dintre cele mai eficiente modalități de a împiedica o pisică să urce pe masă. Principalul lucru este să alegeți un parfum pe care animalul nu îl poate suporta, dar persoana o percepe normal, deoarece ambele vor mirosi. Uleiurile esențiale de flori, ierburi, citrice (lămâie, portocală, grapefruit) vă vor speria cu siguranță animalul de companie. Este suficient să puneți o lampă de aromă pe masă sau să puneți o bucată mică de pânză, aplicându-i câteva picături de substanță mirositoare.
 2. Fixați banda adezivă în jurul perimetrului mesei, cu partea lipicioasă în sus. După ce a sărit, pisica se va lipi și apoi va linge tampoanele de labe pentru o lungă perioadă de timp. Pentru reprezentanții curați ai genului felin, un astfel de incident va fi extrem de neplăcut și va fi amintit mult timp. Trebuie remarcat faptul că metoda nu este potrivită pentru rasele cu păr lung. De asemenea, nu lăsați capcana atunci când proprietarul nu este acasă. Poate că, speriat, animalul se va încurca în banda adezivă și va trebui să fie salvat.
Cum să înțărcați un obicei prost
  Cum să te îndepărtezi de un obicei prost
 1. Caietele sau revistele întinse de-a lungul marginii mesei se vor dovedi a fi un obstacol de netrecut pentru pisică. Sărind, îi va mătura pe podea și va cădea singur. Pentru această metodă, sunt potrivite doar edițiile subțiri care nu vor dăuna animalului de companie, chiar căzând pe el..
 2. Dacă înfășurați marginile blatului cu folie, animalul, după ce a sărit, nu va putea rămâne pe suprafața alunecoasă. În plus, ghearele care zgârie folia vor scoate un sunet neplăcut pe care pisica nu-l va plăcea.
 3. O tavă sau o foaie de copt cu apă pe marginea mesei va cădea dacă pisica sare pe ea. Un duș rece de spray împrăștiat, un accident și o cădere va face animalul să uite drumul său spre masă pentru o lungă perioadă de timp. Dar, din cauza stresului sever și a posibilelor vătămări cauzate de o tavă care cade, este mai bine să nu folosiți această metodă..

O altă opțiune este să vă pulverizați animalul de companie cu apă de fiecare dată când se așează pe masă. Dar aici există pericolul de a strica serios relația cu animalul de companie, deoarece acesta va conecta direct procesul neplăcut cu proprietarul.

Ce sa nu faci?

Animalul nu trebuie în niciun caz pedepsit, bătut sau strigat. Sunt mari șanse ca pisica să nu asocieze agresivitatea cu vizitarea mesei. Dar își va aminti furia proprietarului mult timp. Drept urmare, animalul de companie va fi constant nervos, va începe să se teamă de membrii gospodăriei și poate deveni amărât și se va răzbuna.

Concluzie

A face pisica să respecte regulile nu este o sarcină ușoară. Cu răbdare, folosind în mod sistematic metodele selectate, în timp se va dovedi că înțărcați animalul de companie de a urca pe masă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Găsim o soluție pentru a înțelege o pisică de la urcare pe masă