Se poate da o pisică linex?

Problemele digestive, diareea, constipația și alte dificultăți apar nu numai la om, ci și la animalele de companie și chiar mai des. De exemplu, dieta unei pisici depinde adesea de cu ce este hrănită. Și dacă are cazuri frecvente de diaree, Linex pentru o pisică vă poate ajuta.

Aparține categoriei probioticelor. Acestea conțin celule vii ale microflorei intestinale. Linex este de obicei prescris atunci când este diagnosticată disbioza. Poate provoca deja diaree, flatulență, constipație, balonare, vărsături și dureri de stomac. Când echilibrul microflorei intestinale este perturbat, acesta poate fi un semnal al unui atac bacterian sau viral, o consecință a utilizării unui număr mare de antibiotice.

Pisicile sunt mai susceptibile de a introduce bacterii și substanțe periculoase în stomac. Au, de asemenea, problemele indicate cu sistemul digestiv. Și pentru tratamentul animalelor de companie, medicii veterinari au început să prescrie din ce în ce mai mult Linex.

Deși printre ele, discuțiile sunt destul de relevante cu privire la faptul dacă Linex este posibil pentru pisici. Unii experți susțin că acesta este un medicament complet sigur și eficient pentru pisici. Alții se îndoiesc de acest lucru și prescriu alte medicamente, cum ar fi Bifitrilac și Ekterol.

Compoziția și acțiunea Linex

Într-o capsulă a acestui medicament există bacterii speciale: "Bifidtobacterium Animals" și "Lactobacillus acidophilus". Acestea sunt elemente ale microflorei intestinale sănătoase. Datorită acestora se obține efectul terapeutic al Linex.

Ele încetinesc dezvoltarea bacteriilor patogene. Și controlul asupra microflorei este implementat după cum urmează: aceste bacterii scad aciditatea intestinului, deoarece pot produce acizi precum: succinic, acetic și lactic.

Ele generează

  • metaboliți care distrug microorganismele dăunătoare.
  • componente antibacteriene care împiedică dezvoltarea microorganismelor și a celulelor fungice.

De asemenea, umplu receptorii adezivi, prevenind alte bacterii periculoase să crească. De asemenea, beneficiază de întărirea sistemului imunitar..

Cauzele disbiozei feline.

O pisică, ca o persoană, poate suferi de această afecțiune. Și proprietarii ar trebui să ia în considerare cauzele potențiale ale acestei boli la pisica lor. Ele pot fi atât biochimice, cât și psihologice.. Primele includ efectele diferitelor antibiotice și bacterii dăunătoare. La al doilea:

  • cazuri de mutare într-o casă nouă,
  • în situațiile în care un alt animal apare în apartament,
  • în caz de ședere lungă a unei pisici într-un hotel special pentru animale.

Într-un fel sau altul, pisica este stresată. În acest context, microflora din intestinele ei este tulburată. Proprietarii înțeleg acest lucru atunci când pisica are scaune frecvente, vărsături sau constipație. Are nevoie de ajutor urgent. Într-o astfel de situație, medicii veterinari dau sfaturi - dați Linex pentru pisici.

Modalități de utilizare a Linex.

Linex pentru o pisică sau o pisică este ceva străin. Pur și simplu nu o va folosi. Mai mult, de câteva ori pe zi. De obicei, tratamentul prescris include frecvența administrării - de 2-3 ori pe zi, o capsulă. Durata - 2 săptămâni.

Linex poate fi dat folosind diferite metode și trucuri. de exemplu:

  • Țineți pisica, de preferință împreună, și împingeți capsula în jos pe gât. Și apoi toarnă niște apă acolo. Trebuie să vă asigurați că pisica nu scuipă sau regurgită această porțiune a Linex.
  • Comprimatul Linex poate fi zdrobit în pulbere și presărat pe hrana animalelor de companie. Așadar, tratarea unei pisici sau a unei pisici cu Linex este mai umană și mai eficientă.
  • Dizolvați Linex în apă și dați pisicii o băutură sau adăugați această soluție la mâncarea ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate da o pisică linex?