Instrucțiuni multifel 4 pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia

Multifel pentru pisiciDacă sunteți proprietarul unui animal de companie mic, pufos, trebuie să luați o abordare responsabilă a întrebărilor referitoare la îngrijirea și întreținerea animalului. Proprietarul pisicii ar trebui să aibă informații maxime despre programul de vaccinare a animalului, despre medicamentele existente. O alimentație sănătoasă și menținerea sistemului imunitar garantează o viață lungă pentru animalul dvs. de companie.

Multfel 4 este unul dintre medicamentele esențiale. Puteți afla despre scopul, indicațiile și contraindicațiile în articolul nostru.

Multifel 4 instrucțiuni de utilizare

Multifel 4 aparține unui grup de medicamente de origine biologică. Sunt modalități de susținere și dezvolta imunitate la următoarele boli:

 • panleucopenie;
 • chlamydia;
 • calicivirus;
 • rinotraheita infecțioasă.

Medicamentul poate fi eficient la câteva săptămâni după ce a fost utilizat. În plus, medicamentul funcționează pe tot parcursul anului. Forma de eliberare a medicamentului este o soluție de injecție care iese în evidență într-o culoare transparentă sau tranziții tulbure de la galben la roz.. În cazuri rare, lichid poate da sediment, care va dispărea în timp în timpul perioadei de agitație. Trebuie remarcat faptul că multifel 4 pentru pisici nu are proprietăți medicinale, dar ca vaccin este necesar pentru animal și este sigur..

Instrucțiuni Multifel 4: substanțe active

Instrucțiuni speciale de utilizareVaccinul multifel este ambalat în fiole de sticlă. Volumul unei fiole este de trei milimetri. Fiolele sunt în flacoane sigilate. O fiolă conține un milimetru din produs. O fiolă este suplimentată cu un dop de cauciuc sau sigilată cu un capac din aluminiu. Fiecare sticlă este ambalată în cutie de carton sau blister. Fiecare pachet conține 4 instrucțiuni multiple pentru pisici.

O doză de medicament conține următoarele componente.

 1. Calicivirus.
 2. Parvovirus felin.
 3. Herpesvirus felin.
 4. Chlamydophila felină.

Fiecare tulpină a virusului este inactivată de formalină, după care multifel dezvoltă o protecție fiabilă fără a infecta organismul. Vaccinul multifel este utilizat exclusiv în scop preventiv. Poate fi utilizat pentru familia felinelor și previne infecția ulterioară cu boli periculoase. Imunitatea la o pisică se formează la două săptămâni după utilizarea medicamentului. Pisica va rămâne imună pe tot parcursul anului. Nu ar trebui să existe consecințe pentru pisică, dar nici vaccinul nu se poate vindeca..

Instrucțiuni Multifel-4: aplicație

Vaccinarea unei pisici ar trebui să aibă loc în principal într-o instituție veterinară specializată.

 1. Regulile vaccinuluiVaccinarea în timpul sezonului rece. În cazul în care animalul de companie trebuie vaccinat în sezonul de iarnă. Vaccinul trebuie încălzit la treizeci și opt de grade de căldură și apoi agitat pentru a obține o masă omogenă..
 2. Pentru prima dată, medicamentul este administrat intramuscular pisicilor la vârsta de doisprezece săptămâni. Reinjectarea se administrează douăzeci și opt de zile mai târziu. Dozajul vaccinului pentru pisoi este de un milimetru și se aplică indiferent de rasă sau greutatea corporală a animalului de companie. Un alt al treilea vaccin este administrat la vârsta de un an.
 3. Vaccinarea pisicilor adulte cu multifel-4 se efectuează anual. Dar în cazul în care la o vârstă fragedă pisica nu a cedat vaccinării cu acest medicament. Vaccinarea se efectuează în două etape. A doua oară când vaccinarea se face la douăzeci și opt de zile de la introducerea primei injecții.

În clinicile veterinare se efectuează procedura de vaccinare supus regulilor de asepsie. Pentru a vaccina fiecare animal de companie, este necesar un ac steril individual. În timpul utilizării multifel, nu au fost observate semne ale tuturor bolilor în studii, în special cu supradozaj. Există o ușoară umflare la locul unde a fost administrată injecția, dar dispare a doua zi după vaccinare. Încălcarea programului de vaccinare trebuie evitată. Acest lucru poate duce la scăderea sistemului imunitar. Este deosebit de important să observați revaccinarea după douăzeci și opt de zile..

Contraindicații pentru utilizarea multifel 4

Se recomandă utilizarea vaccinului numai pentru animalele sănătoase. Dacă animalul dvs. este bolnav sau arată slab, merită să amânați data vaccinării. Și, de asemenea, vaccinările din ultima lună de sarcină, precum și pisoii din prima lună de viață, nu sunt supuse vaccinării. Este strict interzisă utilizarea medicamentului pentru animalele de companie cu vârsta sub opt săptămâni..

Instrucțiuni speciale pentru utilizarea multifel

Este util să rețineți, ca orice alt sistem de vaccinare, multifel are o serie de instrucțiuni speciale, pe care sunt extrem de nedorite să le ignorăm.

 1. Instrucțiuni speciale de utilizareÎn niciun caz nu se utilizează vaccinul multifel și Leominor..
 2. Vaccinul nu poate fi utilizat într-o seringă de unică folosință împreună cu alte medicamente.
 3. Perioada de valabilitate este de douăsprezece luni, dar numai dacă este păstrată într-un loc întunecat și la o temperatură de cel mult 8 grade.
 4. Vaccinul trebuie utilizat în decurs de două ore de la deschidere. După aceea, este eliminat.
 5. Când lucrează cu medicamentul de această formă de eliberare, medicul veterinar trebuie să respecte precauțiile personale. În cazul în care, din greșeală, medicamentul ajunge pe membrana mucoasă, trebuie urgent clătit cu multă apă fiartă.
 6. În cazul în care medicamentul a fost vărsat pe podea, acesta trebuie tratat cu o soluție de hidroxid de sodiu 5%.
 7. Dacă medicamentul a fost administrat unei persoane, atunci este necesar să-l tratați cu un agent care conține alcool și să contactați clinica.

Supradozaj multifix

Pentru pisici, se recomandă utilizarea drogului cu înțelepciune. În timpul studiilor clinice, s-a constatat că odată cu introducerea unei doze prea mari de medicament, nu au fost detectate semne evidente ale tulpinilor de virus. Cu toate acestea, unele pisici au prezentat bulgări ușoare. Acestea trec în decurs de 24 de ore și nu trebuie procesate.

Cum se administrează o injecție?

Deoarece vaccinarea cu multifel se efectuează intramuscular, orice proprietar de animal ar trebui să știe unde și cum să injecteze medicamentul. În cazul în care vaccinarea este necesară, dar nu este posibil să mergeți la clinica veterinară, vaccinările obișnuite se efectuează în spatele corpului animalului. Pentru ca pisica să nu fie rănită în timpul procedurii de vaccinare, partea din față a corpului trebuie să fie învelită într-o pătură.

Interacțiunea cu alte medicamente?

Nu se recomandă amestecarea preparatelor cu multifel. Au fost observate reacții speciale ale corpului animalului în timpul interacțiunii medicamentului cu leominor. Nu se recomandă vaccinarea generală a animalului pe baza a două medicamente De asemenea, se recomandă utilizarea numai unei seringi noi pentru vaccinare..

Cum se păstrează un vaccin acasă?

Aplicație multifixMulți proprietari care vaccinează singuri trebuie să cunoască momentul și condițiile de depozitare a vaccinului. Este deosebit de important ca vaccinul să fie menținut în ordine, altfel poate duce la reacții adverse. Și, de asemenea, fiți răsfățați, astfel introducerea unui astfel de medicament va fi inutilă.

Pe baza instrucțiunilor de utilizare a medicamentului, multifelul poate fi depozitat doar într-un loc întunecat, la o temperatură de cel mult opt ​​grade. Datele de expirare pot fi de până la un an de la data de pe ambalaj. Siguranța este o condiție prealabilă pentru depozitarea adecvată a vaccinului. Vaccinul nu trebuie permis animalului și copiilor.

Preț multifix

Pentru familia felină, prețul medicamentului - multifel 4 este scăzut. De aceea, destul de des proprietarii sunt de acord fără îndoială să vaccineze. Prețul vaccinului nu depășește două sute de ruble. Dar dacă faceți procedura într-o clinică veterinară, atunci va trebui să petreceți încă o dată pentru servicii de injecție.

Cum se vaccinează pisicilePuteți economisi în acest caz numai dacă vă puteți injecta singur. În caz contrar, vaccinarea se poate face numai de către un medic veterinar. După cum sa menționat deja - multifel 4 - este un remediu eficient pentru îmbunătățirea sistemului imunitar al unui animal. Se recomandă vaccinarea anuală conform schemei de vaccinare. În cazul în care ați pierdut data vaccinării, o puteți efectua cu multifel nu mai devreme de 28 de zile mai târziu..

Recenziile despre multifel sunt doar pozitive. Mulți proprietari de pisici de diferite rase au apreciat beneficiile vaccinării și recomandă altora să aprecieze beneficiile medicamentului. Merită să ne amintim că vaccinarea în timp util vă va salva animalul și dvs. de multe boli diferite, care, în unele cazuri, au consecințe negative și ireversibile.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni multifel 4 pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia