Salivație abundentă: cu ce este bolnav animalul de companie?

Saliva și producția sa joacă un rol important în funcționarea normală a corpului animalului. Cu ajutorul său, alimentele sunt mai ușor de mestecat, ceea ce are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului digestiv. Dar ce se întâmplă dacă pisica sală aproape constant? Salivația necontrolată poate fi un semn al unei tulburări fiziologice, caz în care animalul are nevoie de ajutorul unui medic veterinar. Veți afla despre cauzele salivației abundente și despre cum să o tratați din articolul nostru..

Un alt lucru este dacă salivația abundentă la o pisică sau pisoi este cauzată de motive patologice. În acest caz, problemele pot fi foarte grave, până la boli intratabile care necesită tratament pe termen lung. Iată doar câteva dintre ele:

  • vânătăi sau răni în gură și obraji, răni pe limbă;
  • limba mușcată sau rănită;
  • boli dentare;
  • gingivită;
  • stomatită;
  • inflamație hepatică sau gastrită;
  • obiecte străine care intră în gură, laringe sau esofag.

Rabia este cel mai rău motiv

Cel mai periculos motiv pentru care o pisică sală și periculos nu numai pentru animale, ci și pentru oameni, este rabia. Simptomele caracteristice ale acestei boli includ, de asemenea, o limbă proeminentă, spumă la gură, frică de lumină, refuzul de apă și agresivitate excesivă. În acest caz, contactul cu un animal infectat trebuie redus la minimum și raportat imediat la cabinetul veterinar. Nu trebuie să-l mângâiți fără motiv, deoarece din cauza iritabilității severe, pisica poate să sară peste tine și să muște. Acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla și, în acest caz, nu numai animalul dvs. de companie va avea nevoie de tratament, ci și dvs..

Metode de tratament

Când o pisică sau o pisică salivează, este extrem de important să identificați corect cauzele și să puneți diagnosticul corect. Acest lucru se poate face numai dacă există simptome suplimentare care vor fi cu siguranță prezente. Când știți ce să tratați, puteți începe procedura. În caz contrar, starea animalului se poate deteriora brusc..

Dacă știi sigur că limba ți se desprinde și că baia este rezultatul otrăvirii, atunci dă în primul rând animalului un sorbent. Poate fi cărbune activ obișnuit. În cazul limbii, poate fi cauza rănirii mecanice. Va trebui să tratați periodic rana cu un antiseptic, astfel încât să nu apară o infecție severă..

Pentru a nu mai saliva din gura unui pisoi, este necesar să se trateze boala de bază. De exemplu, dacă animalul de companie se îneacă, obiectul străin este scos cu o pensetă. În acest caz, instrumentul trebuie să fie complet steril. Cavitatea bucală este, de asemenea, dezinfectată folosind o soluție ușoară de mangan sau un antiseptic profesional. Dacă găsiți brusc deteriorarea membranei mucoase, atunci aceste răni vor trebui tratate zilnic până la vindecarea completă cu soluția Lugol.

În cazul în care animalul de companie salivează continuu și limba îi iese puternic, atunci nu este de dorit să începeți tratamentul acasă. Cea mai bună opțiune este să contactați imediat o clinică veterinară, unde un specialist va acorda primul ajutor animalului și va face un diagnostic corect. Cu siguranță vor exista opozanți la o astfel de decizie, dar aceasta trebuie făcută în primul rând în interesul animalului, iar acasă, nu toată lumea va putea determina corect cauza principală.

Videoclipul „Gură de plăcere”

Pisicile, relaxate cu plăcere, pot saliva. În acest caz, mușchii maxilarului animalului se relaxează pur și simplu, ca, de exemplu, în videoclipul nostru.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Salivație abundentă: cu ce este bolnav animalul de companie?