Ce fel de leziuni poate cădea o pisică sau o pisică de la înălțime?

Este periculos ca o pisică sau o pisică să cadă de la înălțime? Cum să previi căderea animalului tău de companie?

Credința în abilitățile feline uimitoare va ateriza întotdeauna pe patru picioare și va trăi cel puțin 9 vieți, uneori duce la faptul că proprietarii sunt complet neglijenți cu privire la siguranța animalului lor de companie. Mai ales dacă o fereastră, un balcon sau o fereastră deschisă este locul preferat pentru un animal de companie și el nu a căzut niciodată de acolo.

Mulți cred că pisicile înțeleg perfect pericolul înălțimilor, sunt capabile să gândească, să tragă concluzii și să nu facă niciodată un zbor lung. Din păcate, nu este cazul. De fapt, animalul nu poate evalua nivelul de pericol și se obișnuiește cu înălțimea la care stă de obicei..

Care sunt consecințele căderii de la o înălțime mare?

În ceea ce privește mitul despre aterizarea întotdeauna sigură, aș dori să-l dezmembrez. Fără îndoială, pisicile sunt prin natura lor capabile de o „aterizare moale”. Aparatul vestibular bine dezvoltat le permite să se grupeze în cel mai scurt timp posibil și să găsească cea mai bună opțiune pentru o aterizare corectă pe patru picioare.

Dacă vorbim despre căderea de la o înălțime mare (deasupra etajului 7), putem remarca faptul că pisicile sunt capabile să alunece. Da, tocmai pentru a planifica, desigur, nu ca veverițele zburătoare, dar totuși. Pisicile au o faldă mare de piele sub labe; în timpul căderii, animalul își întinde membrele și oferă astfel cea mai sigură opțiune de aterizare.

pisică stând pe fereastră

Dar toate aceste abilități și abilități de aviație nu vă pot asigura animalul împotriva vânătăilor și fracturilor severe și, uneori, chiar a morții instantanee ca urmare a șocului traumatic..

Trebuie spus că, pe lângă vânătăi, fracturi, astfel de zboruri sunt pline de probleme mai grave, inclusiv rupturi și vânătăi ale organelor interne și, ca urmare, sângerări interne abundente și, în majoritatea cazurilor, un rezultat nefavorabil.

pisică stând pe fereastră

De ce sar pisicile?

La întrebarea cu privire la ceea ce face animalele să sară nesăbuit de la o înălțime mare, vom răspunde pur și simplu. O pisică din fire este un vânător și nu va ignora niciodată o pasăre zburătoare sau un fluture. Uneori, animalele aflate într-o „stare interesantă” sar la semeni pentru a continua cursa, în mod natural, fără să se gândească la consecințele zborului.

Statisticile încăpățânate ne spun că majoritatea rănilor grave și a deceselor la pisici sub 5 ani apar ca urmare a căderilor de la înălțime..

Periculos pentru viața unei pisici nu este doar o fereastră deschisă larg deschisă, ci și o canetă setată în modul de ventilație. Căzând din curiozitate într-o capcană în formă de V, animalul se blochează de obicei. Și dacă nimeni nu este acasă, rezultatul poate fi trist, iar moartea poate fi lungă și dureroasă.

Dacă viața animalului tău de companie îți este dragă, în primul rând trebuie să ai grijă de siguranța lui..

Reguli de siguranță

Instalați plase speciale pe ferestre și balcoane. Vă rugăm să rețineți că plasele de țânțari din PVC, care sunt instalate în aproape toată lumea, nu sunt potrivite pentru aceste scopuri. Mai ales dacă pisica ta este departe de a fi mică și este dificil să-i spui calm.

Plasele de țânțari nu vă vor proteja animalul. Căderea pisicii de la înălțime se va întâmpla în continuare! Sărind pe o astfel de plasă, o va rupe cu ușurință. Grătarele metalice speciale sunt instalate pentru pisici. De culoare deschisă, arată aproape transparent, nu strică vederea și lasă aerul să treacă bine. Alternativ, va funcționa o plasă de țânțari din metal..

căzând de la fereastra unei pisici

Ventilați fereastra nu vertical, ci orizontal instalând „piepteni” speciali. Acest dispozitiv vă permite să reglați gradul de deschidere a cercevelei și să-l fixați în siguranță într-o anumită poziție (prin care fața unei pisici curioase nu se va strecura).

Ai cunoștințe, vecini care încă nu înțeleg tot pericolul înălțimii mari pentru viața unei pisici? Dacă da, răspundeți-le. Explicați că o pisică este doar un animal care respectă legile naturii și este incapabil de gândire abstractă. Spuneți-ne despre pericolele reale ale ventilației verticale, ferestrelor deschise și balcoanelor.

Și amintiți-vă: „Suntem responsabili pentru cei care au îmblânzit ...”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce fel de leziuni poate cădea o pisică sau o pisică de la înălțime?