Pisica de mascaradă neva (foto): frumusețe originală cu părul lung

Neva Masquerade

Clasificare

Origine: Rusia.

Clasă: Categoria II - semipăr conform clasificării FIFe și WCF

Culoare: punct de focă, uneori cu labele albe, care au fost împrumutate de la rasa siberiană.

dimensiuni: pisicile ajung până la 8-10 kg, pisicile până la 6-7 kg.

Speranța de viață: în medie de la 10 la 13 ani.

Înțelegerea ochilor albaștri strălucitori, culoarea amuzantă a feței și corpul puternic sunt principalele caracteristici prin care mulți recunosc pisica Neva Masquerade.

Istoria rasei

Rasa Neva Masquerade este neobișnuit de asemănătoare cu alte pisici destul de mari cu părul lung - siberian. Primele mențiuni despre acestea au fost în secolul al XVI-lea, dar în acel moment erau numite oarecum diferit - Buchara. Erau omniprezente pe aproape întreg teritoriul Rusiei..

În Siberia, aspectul acestor pisici este încă în discuție. În acea perioadă, așezările care locuiau acolo duceau un stil de viață mai nomad, iar pisicile erau departe de animalele care erau ținute în apropiere..

Neva Masquerade

Această rasă are părul lung, deoarece în vremurile străvechi trebuia să supraviețuiască în climatul dur al Siberiei

Unii experți cred că negustorii din țările asiatice au adus această rasă cu ei. De asemenea, se crede că angora, Siberiană și pisica persana au rădăcini comune în Asia.

Stratul lung și dens se formează datorită climatului rece. Se crede că primele exemplare ale pisicii Neva Masquerade s-au numărat printre khanii siberieni.

Psihologie

Neva Masquerade

Această rasă de pisici înțelege instantaneu starea de spirit a proprietarului și este capabilă să-l calmeze cu ușurință cu un puroi.

De asemenea, pe lângă natura bună, aceste pisici au un caracter destul de echilibrat, ceea ce le face jucării destul de răbdătoare în mâinile copiilor mici..

În același timp, intuiția și abilitățile defensive sunt, de asemenea, bine dezvoltate în rasă. Toți cei care intră în casă pentru prima dată vor fi tratați cu prudență de Neva Masquerade Cat. Fără multă gândire, își va apăra teritoriul..

Neva Masquerade

Privind la această culoare, începeți involuntar să vă amintiți de vechiul desen animat sovietic „Pisoi pe nume Woof”. Cum poate răni o astfel de pisică?

Important! Latura pozitivă a acestei rase este că pisicile au un comportament bun la nivel genetic. Unele incidente de conduită necorespunzătoare sau agresiune pot fi detectate numai dacă pisicii nu i se oferă condițiile minime de viață necesare sau este grav ofensată.

În ceea ce privește comunicarea cu proprietarul și membrii familiei, este demn de remarcat faptul că pisica Neva Masquerade iubește să contacteze oamenii, la fel ca plia pisicile și Drepturi scoțiene.

În același timp, îi place să simtă că este tratată ca la egalitate și este considerată un membru cu drepturi depline al familiei. Desigur, dacă vede că proprietarul nu are timp, atunci nu va impune.

În același timp, pisica Neva Masquerade iubește să „vorbească”, dacă este necesar, își poate calma proprietarul, sprijin în momentele dificile.

Dacă vii acasă de la supărare la serviciu, te poți aștepta ca pisica să-ți vină în ajutor cu un ronțel liniștitor melodic și cu gâfâi în genunchi..

Culoare

Paltoanele de blană ale pisicilor Neva Masquerade pot fi destul de diverse. Cea mai comună opțiune este punctul de etanșare, în care blana de pe corp are o nuanță deschisă, dar coada, picioarele, botul și urechile sunt întunecate.

Cu o îngrijire constantă și o nutriție adecvată a pisicii, haina ei nu va face decât să încânte. Chiar și perioadele de năpârlire nu vor fi prea mari probleme..

Recent, pisicile de pisică Neva Masquerade au început să reproducă variante întunecate. O altă variantă obișnuită este punctul de focă cu picior alb, pe care l-au moștenit de la rasa siberiană.

Un punct important, pe lângă culoarea hainei, este culoarea ochilor. Poate fi albastru deschis expresiv sau albastru mai închis, safir.

Cum să alegi un pisoi

Pisoii din mascarada Neva, cu fața întunecată, urechile și coada, seamănă foarte mult cu un pisoi numit „Woof”. Sunt creaturi incredibil de drăguțe și amuzante, care vor atrage atât proprietarul adult, cât și copiii mici..

Cu toate acestea, în ciuda prevalenței suficiente, atunci când alegeți, cel mai bine este să contactați pisicile pisicii Neva Masquerade, precum și să vizitați expoziții specializate de pisici.

Neva Masquerade

Pisoii - aceste păsări mici de la început au o haină destul de luxuriantă și ochi albaștri strălucitori

Important! Când alegeți o pisică, asigurați-vă că vă uitați la părinții pisoiului. Observându-le comportamentul, reacțiile la străini, se poate înțelege dacă au un caracter echilibrat. Nu va fi de prisos să aveți informații despre la ce expoziții au participat părinții și ce realizări au avut.

Când examinați pisoiul în sine, trebuie să vă concentrați asupra parametrilor de bază stabiliți de standard. Vom vorbi despre ele mai jos..

Neva Masquerade

Atunci când alegeți un pisoi, acordați atenție culorii: botul, labele, urechile și coada ar trebui să aibă o culoare mai închisă

În special, standardul presupune următorii parametri:

 • Corpul animalului de companie este puternic în standard. Gâtul trebuie să fie suficient de scurt și pieptul larg.
 • Membrele trebuie să fie puternice și de lungime medie. Pe labele dintre degete se observă smocuri de lână.
 • Urechile sunt ușor înclinate înainte. Formă medie cu vârf rotunjit.
 • Ochii sunt de obicei depărtați și sunt suficient de mari.
 • Blana este densă, are un dublu substrat. Există un „guler” pe gât și „pantaloni” pe picioarele din spate.
 • Culoarea nu trebuie să fie ciocolată sau liliac.

Neva Masquerade

Mișcările mici seamănă cu mici bile moi de lână

Este mai bine să luați pisoi la vârsta de 12 săptămâni sau mai mult, altfel, atunci când sunt separați de mama lor, pot prezenta stres sever.

Puteți afla cum să determinați vârsta unui pisoi din articol https://rum.animalefans.com/pisicile/13563-cum-să-determinați-vârsta-unui-pisoi-sfaturi-utile.html

Caracteristici de îngrijire

Orice animal de companie fără o atenție adecvată și îngrijire minimă va dispărea în curând. Pentru a preveni acest lucru și pentru a vă asigura că Neva Masquerade arăta 100%, este recomandat să respectați regulile de pieptănare, mers pe jos și mâncare.

Pieptănare

Neva Masquerade are o haină destul de lungă, a cărei îngrijire este obligatorie. În plus față de periajul constant, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că animalul dvs. de companie are o dietă echilibrată. În caz contrar, blana lui se va vărsa și va provoca neplăceri la curățarea apartamentului..

Neva Masquerade

Este considerat un standard dacă Neva Masquerade are un strat mediu spre lung.

În timpul năpârlirii, asigurați-vă că vă periați animalul furminator pentru rasele de pisici cu părul lung. Tunsori această rasă nu este condusă.

De asemenea, merită remarcat faptul că unor pisici nu le place foarte mult periajul. În acest caz, cel mai bun ajutor va fi o mână moale, pe care trebuie mai întâi să o udați puțin.

Cu o mână umedă, trebuie să alergi peste corpul pisicii, astfel încât să o mângâi și să îndepărtezi părul în exces, pe care animalul de companie nu poate să-l placă.

Pisicilor nu le place mult să înoate, dar această procedură nu trebuie efectuată frecvent. Este suficient să cumperi un pisoi înainte de spectacol. Acest lucru va face blana să pară mai plină și mai frumoasă. Pentru scăldat, cel mai bine este să alegeți produse specializate pentru pisici cu păr lung..

Dacă doriți să știți de ce pisicilor le este frică de apă, vă recomandăm să citiți articolul https://rum.animalefans.com/pisicile/11281-de-ce-pisicilor-le-este-frică-de-apă-2.html

Important! Dacă animalul dvs. de companie nu participă la expoziții, atunci frecvența de scăldat de 3-4 ori în 12 luni va fi suficientă.

Moltarea are loc de două ori pe an. Prin urmare, dacă mâncarea este normală, atunci curățarea covoarelor și a mobilierului tapițat din lână nu va dura mult timp și va cauza un număr mare de probleme..

Mersul pe jos

Pisica Neva Masquerade va merge cu plăcere. La urma urmei, are mai multe rase sălbatice în rădăcini. Dacă locuiți într-o casă privată, atunci ea va fi fericită să se plimbe prin curte. Dacă sunteți într-un apartament, atunci este suficient un balcon.

Alimente

În general, nu există probleme speciale cu hrănirea unui animal de companie din această rasă. Dacă există posibilitatea de a găti alimente pe cont propriu (în același timp, nu uitați că trebuie să respectați o dietă echilibrată), atunci pisica poate fi hrănită cu cereale și alte feluri de mâncare (dar nu cu ceea ce mănâncă proprietarii).

Nu adăugați sare alimentelor, dați animalului carne afumată și pește crud.

Dacă nu aveți timp să pregătiți mâncare sănătoasă pentru animalul dvs. de companie, puteți recurge la echilibru a hrani. Ar trebui să opriți alegerea dvs. pentru feedul premium sau clase holistice.

Sănătate

La nivel genetic, sănătatea acestor pisici este mai mult decât bună. Nu se tem de îngheț sau căldură și nu sunt susceptibili la boli genetice specifice..

Boli tipice

După cum am menționat mai sus, genetica acestei pisici este foarte pozitivă. Experții remarcă faptul că această rasă se distinge prin bună sănătate și longevitate..

Cu toate acestea, există excepții când o pisică se poate îmbolnăvi de afecțiuni feline tipice:

 • tuse,
 • cistita,
 • indigestie.

Vaccinări

Primul grefă pisoiul se face în perioada de la 9 la 12 săptămâni. Este de obicei complex și vă va proteja animalul de companie de afecțiuni precum:

 • rinotraheita,
 • calicivirus,
 • chlamydia
 • ciuma.

Puteți citi mai multe despre tulburarea la pisici aici: https://kot-pes.com/chumka-u-koshek/

La o lună după administrarea vaccinării, este necesară re-vaccinarea. Dacă luați un animal de companie la pisica Neva Masquerade, atunci de obicei prima vaccinare se face de către crescător și apoi de către proprietarul animalului..

Important! Deparazitarea este o condiție prealabilă. Trebuie efectuat cu o săptămână și jumătate înainte de vaccinare.

De asemenea, împreună cu revaccinarea primei vaccinări complexe, puteți face o injecție împotriva rabiei.

Următoarea revaccinare se efectuează când pisoiul împlinește un an. Mai departe - anual.

Tricotare

O caracteristică distinctivă a acestei rase este că vârsta de reproducere a acestor pisici este ceva mai rapidă decât cea a altor rase. Acest lucru se datorează faptului că rasa are o experiență trecută de a trăi într-un mediu sălbatic natural..

Datorită faptului că viața pisicilor sălbatice este mult mai dificilă decât cea a pisicilor domestice, moartea lor are loc și mult mai devreme. Prin urmare, maturitatea se observă la o vârstă mai timpurie..

În unele cazuri, pisicile sunt pregătite pentru împerechere de la 5-6 luni. Cu toate acestea, pentru a reduce șansa de moarte a pisoiilor, se recomandă să se împerecheze nu mai devreme de când pisica ajunge la un an și jumătate..

Neva Masquerade

Sigiliile își pot atinge maturitatea suficient de devreme. În unele cazuri, sunt gata să se împerecheze încă din 6 luni

Important! Dacă sunteți proprietarul unei pisici tinere, pentru prima împerechere este mai bine să ridicați o pisică care a fost deja împerecheată de mai multe ori. În consecință, o pisică experimentată este cea mai potrivită pentru o pisică tânără. Prima împerechere se face cel mai bine nu mai devreme de un an..

Împerecherea se efectuează de obicei pe teritoriul pisicii. Proprietarii aduc pisica, o privesc o vreme și apoi o lasă câteva zile. Dacă pisica rămâne însărcinată, atunci va avea nevoie de mai multă atenție și afecțiune, deci nu este recomandat să planificați călătorii lungi după aceea.

În medie, sarcina este de 9 săptămâni. După naștere, nu ar trebui să vă faceți griji, deoarece pisicile Neva Masquerade sunt părinți excelenți și vor avea grijă neobosit de descendenții lor..

Pisica Neva Masquerade este un prieten de familie excelent: de încredere, freamăt și blând. Ea va comunica perfect nu numai cu proprietarul, ci și cu restul familiei. Sănătatea pisicilor este destul de puternică și, în comparație cu alte feline, trăiesc mult timp.

Pisica Neva Masquerade: Frumusețe originală cu părul lung

Pisica Neva Masquerade are o culoare interesantă, dimensiuni destul de mari, sănătate bună și o durată lungă de viață.

Igor Bazhyn5 Rezumat general Agresivitate caracteristică0 Adaptabilitate6 Activitate4 Greutate6 Formare8 Prietenos6 Plăcere4 Inteligență8 Zgomot2
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica de mascaradă neva (foto): frumusețe originală cu părul lung