Cum se administrează insulină pisicilor?

Diabetul zaharat este o boală endocrină, în care există o creștere a glucozei serice, o scădere a producției de insulină și tulburări metabolice. Boala se poate dezvolta nu numai la om, ci afectează animalele - pisici și câini. Insulina pentru pisici este principalul medicament care poate prelungi viața unui animal de companie, îmbunătățindu-i calitatea odată cu dezvoltarea unei boli.

  • nevoia de a bea multe lichide;
  • urinare frecventă și abundentă;
  • creșterea sau scăderea poftei de mâncare;
  • scădere sau creștere în greutate;
  • slăbiciune generală, apatie;
  • mirosul de acetonă din gură, în urină;
  • deteriorarea aspectului - strat slab, subțierea pielii.

Aceste semne stau la baza examinării animalului de către un medic veterinar. Clinica efectuează măsuri de diagnostic - iau sânge și urină pentru analiză, determină tipul de diabet zaharat, prescriu doze de insulină pentru pisici.

Cum se calculează doza de insulină pentru un animal

Tratamentul diabetului zaharat la animale implică înlocuirea regulată a insulinei. Cum se injectează insulină într-o pisică? Dozajul său, frecvența injecțiilor sunt determinate individual.

Construirea unui grafic special - curba glucozei ajută la calcularea frecvenței injecțiilor. Este necesar să se evalueze reacția corpului pisicii la administrarea medicamentului. Rezultatele sunt de obicei înregistrate în decurs de o zi, nivelul glicemiei este afișat la fiecare 1-2 ore după injectarea insulinei. Imaginea grafică vă permite să evaluați efectul medicamentului, să calculați doza optimă pentru normalizarea corectă a proceselor metabolice, activitatea pancreasului.

Caracteristici ale tratamentului, medicamente pentru animale

Tratamentul diabetului zaharat la pisici este un proces concentrat și continuu. Proprietarul animalului de companie este obligat să achiziționeze un glucometru special - veterinar, pentru a-l utiliza pentru a controla nivelul glicemiei. Este convenabil să luați un eșantion pentru analiză de la urechea animalului, organul are vase pronunțate care sunt convenabile de străpuns.

Pentru tratamentul diabetului zaharat la animalele de companie, a fost dezvoltat un medicament special - caninsulina sau insulina pe termen lung pentru pisici. Utilizarea acestuia face viața mai ușoară nu numai pentru animal, ci și pentru proprietar, deoarece necesită administrarea medicamentului de două ori pe zi. Doza de medicament este calculată individual, depinde de câte kg cântărește animalul, de caracteristicile proceselor metabolice din corpul său.

Veterinarul prescrie doza de medicament, recomandă o metodă specială de injectare pentru fiecare pisică - intramuscular sau subcutanat. Tratamentul este însoțit de diagnosticarea nivelului de insulină, implică luarea și înregistrarea măsurătorilor nivelului său. Rezultatele confirmă regimul de tratament - nu este recomandat ca pisica să schimbe singură timpul injecțiilor cu insulină.

Activități suplimentare

Administrarea de insulină este principala metodă de monitorizare a stării unei pisici atunci când aceasta dezvoltă diabet zaharat. Tratamentul ar trebui să fie însoțit de măsuri suplimentare - schimbarea dietei animalului, monitorizarea stării zilnice de sănătate, greutate, activitate fizică a acestuia.

Medicii veterinari recomandă hrană specială pentru pisici. Producătorii oferă furaje cu un conținut ridicat de oligoelemente (fier, magneziu, potasiu și altele), vitamine care ajută la normalizarea proceselor metabolice din celulele corpului animalului, echilibrul hormonal și greutatea acestuia. Este important să promovăm o creștere a activității motorii a animalului - să îi organizăm plimbări, să ne jucăm cu el.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se administrează insulină pisicilor?