Ce mâncare uscată este cea mai bună pentru a hrăni o pisică: sfaturi și trucuri

Inainte sa incepi hrăniți pisica cu alimente uscate

, ar trebui să înțelegeți clasificarea acestuia și să alegeți o dietă adecvată din punct de vedere al calității și al parametrilor economici. Alimentele pot fi schimbate și alternate în funcție de schimbările fiziologice care au loc în viața animalului.

Sfatul medicului veterinar

Din păcate, mulți proprietari nu consideră necesar să asculte sfaturile medicilor veterinari și au încredere orbește în publicitate, fără a încerca măcar să înțeleagă esența informațiilor scrise pe pachet. Acest lucru este utilizat în mod cinic de către producătorii de furaje din clasa economică, prezentându-le ca rații de elită..

Uneori, proprietarii de pisici sunt obligați să treacă la alimente de calitate inferioară din motive financiare, știind despre beneficiile lor discutabile. Dar aceasta este o întrebare, mai degrabă, de natură psihologică, deoarece puteți găsi o alternativă sub formă de produse naturale și introducerea suplimentară de complexe de vitamine și minerale.

Acest articol nu prevede alocarea de fonduri colosale din bugetul familiei pentru hrana animalelor de companie. Acesta va oferi informații seci despre ceea ce sunt cu adevărat ingredientele indicate pe ambalaje. După ce a analizat faptele, proprietarul însuși va putea face o alegere în cunoștință de cauză în favoarea anumitor produse..

Clasificarea alimentelor uscate

Toate alimentele uscate pot fi împărțite condiționat în 4 grupe în ordinea descrescătoare a calității.

 • Holistică, care conțin carne și pește natural și, în același timp, nu există proteine ​​vegetale și conservanți sintetici.
 • Clasa super premium. În astfel de rații, mazărea sau proteina din cartof pot fi prezente în doze minime, dar prezența conservanților sintetici este inacceptabilă..
 • Clasa premium. În aceste furaje, principalele surse de proteine ​​sunt măruntaiele și glutenul de porumb, carnea este conținută în cantități nesemnificative. Pentru conservarea produsului se folosesc aditivi sintetici care au trecut controlul calității și siguranței.
 • Clasa economica. Aceste diete nu pot fi numite complete, deoarece făina de carne și oase este folosită cel mai adesea ca ingrediente din carne, iar cea mai mare parte a furajelor este reprezentată de cereale și făină de porumb. Furajele acestui grup conțin conservanți și arome sintetice, precum și o cantitate minimă de minerale și vitamine..

Holistică

Mâncarea holistică este o dietă completă pentru pisici de toate rasele și vârstele. Caracteristica lor distinctivă este un conținut ridicat de proteine ​​de peste 30% și un conținut ridicat de suplimente de vitamine și minerale..

Această calitate este luată în special în considerare de proprietarii de sfinxuri, deoarece lipsa părului necesită mai multă energie pentru a fi furnizată organismului pentru a menține o temperatură constantă a corpului.

Caracteristici care determină dacă hrana aparține clasei holistice:

 • utilizarea cărnii deshidratate de curcan, rață, carne de vită, miel și file de pește ca proteine;
 • lipsa proteinelor vegetale, a grâului și a porumbului;
 • utilizarea orezului, cartofilor și leguminoaselor ca carbohidrați;
 • utilizarea conservanților naturali precum vitamina E (tocoferol) și extract de rozmarin;
 • prezența fibrelor vegetale, a căror sursă sunt legumele și fructele uscate.

Important! Absența aromelor artificiale și a amelioratorilor de aromă în holistică duce la faptul că alimentele nu provoacă dependență și nu măresc pofta de mâncare la animale. Prin urmare, unele animale de companie pretențioase sunt reticente să îl absoarbă pentru prima dată și uneori refuză să îl consume..

În acest caz, este necesar să eliminați resturile de alimente în frigider, iar în următoarea hrănire, reîncălziți și oferiți din nou. Treptat, pisica se obișnuiește cu gustul produselor naturale și le mănâncă cu plăcere..

În multe diete din clasa prezentată, cerealele sunt complet absente, ceea ce face hrana hipoalergenică.

Evaluarea celor mai solicitate practici holistice include:

 • Acana, compania canadiană Champion Petfoods;
 • Go Natural, din Petcurean în Canada;
 • Carnilove, corporația cehă VAFO PRAHA;
 • Grandorf, compania belgiană United Petfood Producers NV;
 • Farmina N&D, de la Farmina Pet Food, produs în fabrici din Italia și Serbia.

Este demn de remarcat faptul că majoritatea holisticii sunt versatile și potrivite pentru pisici de toate vârstele..

Unii producători oferă o linie separată pentru sterilizat femele, care include extract de afine, care previne urolitiaza. Această dietă va satisface și o pisică bătrână, deoarece ingredientele sale sunt selectate în așa fel încât să excludă dezvoltarea obezității cu o scădere a ratei proceselor metabolice din organism..

Clasa super premium

Alimentarea super premium îndeplinește următoarele caracteristici de calitate:

 • sursa proteinelor este peștele, carnea și, într-o cantitate mică, organele interne ale păsărilor și animalelor agricole;
 • fără gluten de grâu și porumb;
 • este permisă prezența proteinelor de mazăre și cartofi;
 • glucidele sunt reprezentate de ovăz, orez, orz și cartofi;
 • tocoferolul și rozmarinul acționează ca conservanți.

Important! Dacă numele și originea conservanților nu sunt specificate pe etichetă, atunci furajele nu pot fi clasificate ca o clasă super-premium..

Gradul scăzut de alergenicitate a furajelor prezentate se explică prin absența grâului și a porumbului, care sunt slab absorbite în intestinele carnivorelor și adesea provoacă dermatită și căderea părului.

Evaluarea celor mai populare fluxuri super-premium este condusă de:

 • Fitmin For Life, compania cehă Fitmin;
 • Brit Care, compania cehă VAFO PRAHA;
 • Blitz, producătorul rus Provimi PetFood Rus;
 • Summit, firma canadiană Petcurean Pet Nutrition;
 • Leonardo, compania germană Bewital petfood GmbH & Co.KG.

Este foarte important atunci când alegeți furajele să vă concentrați asupra compoziției lor, și nu asupra prețului, care poate depinde mai mult de statutul companiei, de costurile de publicitate, de costurile de transport și de țara de origine decât de calitatea ingredientelor..

Clasa premium

Proprietarii de pisici nu ar trebui să fie induși în eroare de cuvântul „premium” în sensul „mâncare premium”. Acest prefix este mai degrabă un strat de marketing inteligent, calculat pe baza nivelului insuficient de cunoștințe al persoanelor care au încredere orbește în publicitate..

Conținutul următoarelor componente nu permite clasificarea rațiilor Premium ca produse de înaltă calitate:

 • gluten de porumb;
 • produse procesate de păsări de curte și alte animale agricole care înlocuiesc carnea de înaltă calitate;
 • grâu și făină de grâu, care reprezintă o parte semnificativă din volumul produsului;
 • fără denumiri de conservanți și nici o indicație a procentului de proteine ​​vegetale și animale.

Evaluarea fluxurilor, a căror calitate poate fi numită satisfăcătoare pe baza compoziției lor, include:

 • Brit Premium, compania cehă VAFO PRAHA;
 • Probalance, compania rusă Welcorm "
 • Science Plan, compania cehă Hill`s Pet Nutrition;
 • Organix, un producător olandez deținut de compania rusă Pet-Product;
 • Eukanuba, biroul rus din Marte.

Trebuie remarcat faptul că compania Marte produce o serie de feed-uri premium, dintre care cea mai comună este Royal Canin..

Datorită abundenței de publicitate, aceste produse sunt destul de solicitate, în special în rândul proprietarilor cu un nivel mediu de venituri..

Clasa economica

Baza furajelor din clasa economică sunt cerealele și porumbul. Proteinele sunt dominate de gluten de porumb și alte extracte de proteine ​​vegetale.
Produsele din carne sunt reprezentate în principal de făină de carne și oase, deci nu conțin suficiente proteine ​​animale.

O cantitate mică de vitamine și minerale nu le poate furniza animalului, mai ales în perioada de creștere, sarcină sau hrănirea descendenților.

Prezența culorilor, aromelor și conservanților artificiali în furaje, care se pot acumula în organism și, în timp, au un efect negativ asupra acestuia, provoacă, de asemenea, vigilență.. Toate alimentările din clasa economică diferă ușor între ele prin compoziție, prin urmare, costul lor poate fi considerat principalul criteriu de selecție.

Cele mai populare diete sunt:

 • Cat Chow, de Purina;
 • Gemon, de Monge & C. S.p.a.;
 • Stout, compania Gatchinsky KKZ;
 • Purina One, de Purina.

De asemenea, alimentările din clasa economică sunt reprezentate de o întreagă linie de produse Mars (Sheba-Pedigree-Perfect Fit-Whiskas și altele).

Hrană vindecătoare

Unele companii sunt specializate în producția de furaje medicamentoase care ar trebui administrate pisicilor cu următoarele patologii:

Hrană alocată separat pentru bărbații și femelele sterilizate, animalele slabe și obeze. Aceste diete pot fi utilizate pentru o perioadă limitată de timp și numai după numirea unui medic veterinar..

Important! Începând să hrănească un animal de companie cu alimente uscate, produsele naturale ar trebui excluse din dieta sa, deoarece combinația lor provoacă probleme digestive, alergii, creează o sarcină suplimentară asupra ficatului și rinichilor, ducând la formarea de patologii cronice.

Când hrăniți alimente uscate, este necesar să asigurați pisicii acces nestingherit la apă curată, deoarece lipsa de lichid din organism va duce la o încărcare suplimentară a sistemului cardiovascular, va provoca constipație și va provoca intoxicație generală a corpului.

Ce hrană să hrănească pisicile cu pedigree

Atunci când alegeți, trebuie să țineți cont de rasa, vârsta, starea de sănătate și gustul animalului de companie.

Pisici britanice

Pe unele feeduri, este indicată referința la rasă. De exemplu, caracteristica Royal Canin pentru Pisici britanice este forma curbată a crochetelor, care nu permite înghițirea lor rapidă. Mestecarea prelungită ajută la curățarea dinților de plăci și pietre, care se formează adesea la reprezentanții acestei rase.

Pisicile Scottish Fold

De asemenea, producătorii notează că pentru Pisici scoțiene ar trebui să alegeți alimente cu un conținut scăzut de calciu, deoarece excesul său duce la ridicarea auriculelor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că lipsa de calciu la pisoi sub un an duce la dezvoltarea rahitismului și la animalele adulte - la urolitiază, artrită, artroză și fracturi frecvente ale membrelor.

Furaje cu păr lung

Separat, merită să alegeți o dietă pentru rasele cu păr lung, care ar trebui să conțină acizi Omega 3, semințe de in, grăsimi vegetale și animale necesare creșterii părului.

Pisici persane

Hrană separată pentru pisici persane, întrucât tind să fie supraponderali. Aceste diete includ carne de pui, legume, fructe, o cantitate redusă de carbohidrați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce mâncare uscată este cea mai bună pentru a hrăni o pisică: sfaturi și trucuri