Alegerea unei paste de dinți pentru o pisică

Dinții pisicilor sunt susceptibili la diferite boli, la fel ca dinții umani. Rolul dinților la o pisică este foarte important, deoarece îi înlocuiesc tacâmurile și fără ei nu va putea mânca complet. Pentru ca integritatea dinților animalului de companie să rămână cât mai mult posibil, aceștia trebuie curățați în mod regulat, în special de către medicii veterinari, iar pasta de dinți pentru pisici a fost dezvoltată.

Îngrijirea corespunzătoare a dinților pisicii dvs. include următoarele proceduri:

  • curățarea regulată a dinților cu paste speciale,
  • o dietă care include furaje solide,
  • examinare de către un medic veterinar cel puțin o dată pe an.

Este important să ne amintim că, fără o îngrijire adecvată, o pisică poate simți dureri de dinți constante, dinții vor cădea, ceea ce poate duce la o varietate de infecții și chiar la moartea animalului de companie..

Alegerea unei paste de dinți

Este important să ne amintim că nu puteți folosi pasta de dinți de origine umană pe pisici, deoarece este toxică pentru animalele de companie. De asemenea, este categoric imposibil să folosiți periuțe de dinți umane, deoarece firele lor prea lungi pot răni gingiile pisicii. Pentru pisici, există două tipuri de periuțe de dinți - masaj și zgomot, acestea trebuie utilizate alternativ, acest lucru va ajuta la eliminarea tartrului și la evitarea bolilor parodontale.

Mulți producători de pastă de dinți fac pastă de dinți care are gust de carne, slănină sau ficat pentru a face periajul dinților mai plăcut pentru animal. Masa de oase poate fi, de asemenea, adăugată la pasta de dinți pentru a ajuta la curățarea ușoară a dinților. De asemenea, compoziția pastelor de dinți igienice include caragenan, sorbitol, glicerină, trifosfat, diferite enzime.

Pasta de dinți pentru pisici nu numai că curăță ușor dinții animalului de companie, dar previne și apariția plăcii, previne cariile, protejează gingiile de iritații și ajută, de asemenea, să scape de respirația urât mirositoare din gura animalului. Toate acestea se realizează prin distrugerea microflorei patogene datorită enzimelor de pastă care dizolvă resturile alimentare din gura animalului de companie..

Există multe mărci de diverse produse pentru îngrijirea dinților pisicilor. Astfel, compania daneză "Diapharm a / s" produce o linie de pastă de dinți din tartru pentru pisici, de asemenea, printre produsele lor există tampoane speciale cu clorofilă pentru întărirea și lustruirea smalțului dinților, apei de gură și pudră de dinți specială.

Dacă crescătorul, în ciuda tuturor eforturilor sale, nu poate spăla dinții pisicii, atunci pentru o astfel de situație există o pastă de dinți lichidă (marca Hartz), nu are miros și gust. Un astfel de remediu nu numai că îndepărtează placa din dinți, ci și împrospătează respirația și albeste dinții. Este foarte ușor de utilizat - o linguriță de „pastă” se adaugă în apa potabilă și se oferă pisicii, ar trebui folosită zilnic, deoarece, potrivit cercetărilor veterinare, nu dăunează pisicii.

Înainte de a utiliza pasta de dinți, trebuie să vă adresați medicului veterinar, deoarece unele dintre pastele de dinți sunt contraindicate la pisicile mici, pisicile însărcinate și care alăptează..

Când proprietarii de pisici învață de la un medic veterinar despre necesitatea de a avea grijă de dinții animalului lor de companie, au o întrebare despre cât costă pasta de dinți pentru pisici.. Prețurile medii pentru astfel de paste variază de la 100 la 500 de ruble, în funcție de marcă, țara de origine și destinația pastei de dinți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unei paste de dinți pentru o pisică