Cum să dai sumamed unei pisici?

Adesea tratamentul pisicilor nu aduce efectul dorit și apoi medicul veterinar decide să prescrie un antibiotic pentru a accelera procesul de vindecare. Sumamed pentru pisici este un antibiotic comun cu spectru larg. Scopul său principal este combaterea diferitelor tipuri de infecții care afectează cel mai adesea căile respiratorii, dar nu numai, este destul de eficient în tratamentul chlamidiei, toxoplasmozei și rinotraheitei, care se transformă adesea în pneumonie la pisici dacă este tratată necorespunzător.

  • suspensie,
  • pastile
  • capsule.

Mulți medici veterinari preferă să prescrie Sumamed în suspensie pentru infecții ale tractului respirator superior..

Cine va calcula doza

Doza recomandată de Sumamed este de obicei indicată în instrucțiunile pentru medicament. Cu toate acestea, medicul face adesea ajustări la programare, ținând seama de gravitatea evoluției bolii, de starea animalului, de vârsta și greutatea acestuia, de boli suplimentare care s-ar fi putut transforma deja într-o formă cronică. Prin urmare, doza de Sumamed pentru o pisică poate fi selectată individual. În orice caz, nu puteți prescrie în mod independent un medicament pisicii dvs., în special un antibiotic.

Consecințele unei astfel de automedicații pot fi cele mai grave. Pisica trebuie examinată de un medic, poate că va face teste pentru a confirma diagnosticul și numai atunci tratamentul poate fi prescris și se poate determina doza.

Schema standard de recepție

Antibiotic Sumamed este disponibil sub formă de pulbere, din care va trebui să pregătiți o suspensie. Cel mai bine este să colectați soluția rezultată cu o seringă și să o turnați în gura pisicii, după ce ați scos acul. Această metodă este considerată cea mai convenabilă. De exemplu, cu o boală precum rinotraheita, această metodă de tratament poate fi utilizată numai. De obicei, cu această boală, pisica suferă de o tuse sufocantă și, în timp ce ia medicamentul, poate pur și simplu să o sufoce incorect, în plus, doare pisica să mănânce și să bea chiar și apă obișnuită, despre ce putem vorbi deja despre pastile.

Consecințele tratării unei pisici cu Sumamed în acest mod pot să nu fie bune. Consumul aceluiași medicament dintr-o seringă nu va fi dificil. Trebuie doar să-i strângeți capul și, deschizând gura cu aceeași seringă fără ac, vărsați conținutul acestuia în gura pisicii.

Durata medie a medicamentului este de 5 zile. Dar, în cazuri deosebit de severe, medicul poate prelungi tratamentul până la o săptămână, foarte rar până la două săptămâni de la administrarea unui antibiotic.

Doza va fi de la 5 la 15 mg pentru fiecare kilogram al animalului de companie, unora proprietari le este greu să calculeze singuri doza, iar acest lucru este corect. Cel mai bine este să consultați un specialist și să respectați recomandările sale pe tot parcursul tratamentului. Apoi, riscul de supradozaj sau de dozare insuficientă în medicament va fi exclus. Medicamentul se administrează de două ori pe zi, cu un interval între doze de cel puțin 12 ore.

Suspensia Sumamed pentru pisici diferă prin faptul că din prima zi de utilizare începe să se acumuleze în corpul pisicii, afectând focalizarea infecției. Chiar și după administrarea acestui medicament, acesta rămâne în organism timp de până la 7 zile, astfel încât apariția recidivelor este exclusă.

Nu puteți lua Sumamed cu mâncare. Cel mai bine este să o dați cu o oră înainte de masă sau la două ore după ce pisica a mâncat..

Acest medicament este aprobat pentru pisicile care suferă de insuficiență renală. Dar este mai bine să nu dați Sumamed pisicilor cu probleme hepatice, pentru ele se află pe lista interziselor.

Efectele secundare includ simptome care apar după administrarea medicamentului, cum ar fi vărsături, diaree, pierderea auzului, erupții cutanate.

Sumamed din viermi

Nu toți proprietarii de pisici au o educație veterinară, iar unii sunt în general departe de medicină, așa că întrebarea „dacă viermii la pisici mor din cauza Sumamed” este destul de comună.

Uneori, medicii prescriu acest medicament pentru viermi. Dar doza trebuie calculată de medic, ținând cont de greutatea animalului. Este mai bine să administrați medicamentul sub formă de suspensie diluată. Și cel mai important lucru este că dinamica pozitivă a tratamentului de către vecinii animalului de companie nu ar trebui să fie un ghid pentru acțiune..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai sumamed unei pisici?