Cum să dai fucorcin unei pisici?

Microsporia și tricofitoza, cunoscută popular sub numele de pecingine, sunt contagioase pentru oameni și necesită tratament urgent. Când un animal de companie este bolnav, fukortsin este utilizat pentru pisici pentru a salva animalul de companie de probleme inutile cât mai curând posibil..

Agentul cauzal al bolii este rezistent la mediul extern, rămâne viabil pentru o lungă perioadă de timp - uneori până la câțiva ani. Este necesar să-l tratați și trebuie să începeți tratamentul cât mai devreme posibil. Există un remediu atât pentru oameni, cât și pentru pisici. Poate o pisică să mănânce fucorcin? Această întrebare îi interesează pe mulți iubitori de animale..

Înainte de a începe tratamentul, pisica trebuie prezentată medicului veterinar. Numai un medic poate pune diagnosticul corect pe baza testelor și poate prescrie un curs adecvat. Uneori lichenul este confundat cu manifestările deficitului de vitamine.

Simptomele bolii

De la momentul infecției până la manifestarea bolii, poate dura de la câteva zile la câteva luni. Boala se caracterizează prin următoarele simptome:

 • La început, pe pielea animalului apare o mică pată sau mai multe pete cu păr rupt la rădăcini. Sunt subtile, dar imediat infectioase.
 • Treptat, petele cresc ca dimensiune, sunt mai multe dintre ele. Pisica, lingând blana, răspândește infecția pe toată pielea..
 • Zonele lânii căzute sunt acoperite cu solzi aspri, apar cruste. Când se introduce reinfecția, poate apărea supurație..

Uneori lichenul apare slab - aproape imperceptibil. Găsirea zonelor afectate este posibilă numai cu o examinare atentă, în special la pisicile cu păr lung. Zonele infectate apar ca ușoare abraziuni. Când puneți un diagnostic, trebuie să tratați o pisică cu fucorcin, o soluție antiseptică.

Tratament

Instrucțiunile pentru utilizarea fucorcinului pentru pisici sunt foarte simple. Tratamentul durează destul de mult din cauza rezistenței agentului patogen, dar este eficient. Fukortsin - Costellani lichid este o soluție pentru uz extern. Este de culoare roșie și miroase a fenol. Sticle de sticlă portocalie cu un volum de 10,15 și 25 ml. Soluția conține:

 • acid boric - 0,8 g;
 • fenol - 3,9 g;
 • fucsină - 0,4 g;
 • rezorcinol - 7,8 g;
 • acetonă - 4,9 g;
 • alcool etilic - 9,6 ml;
 • apa distilata.

Păstrați-l în sticle de farmacie într-un loc răcoros și întunecat. Nu se recomandă turnarea soluției de fucorcin într-un alt recipient, deoarece lichidul este distrus în lumină. Are efecte antiinflamatoare, antifungice și dezinfectante.

Lichidele constitutive distrug membranele celulelor patogene și le provoacă moartea. Inflamația de pe piele este oprită. Dacă Fukortsin este utilizat pentru o pisică, se aplică pe rană folosind un picurător în capacul sticlei sau cu un tampon de bumbac. Are proprietăți antifungice atunci când este combinat cu alte medicamente prescrise de medicul veterinar.

Fukortsin dezinfectează rana și servește ca agent profilactic împotriva supurației. Acționează prin distrugerea diferiților microbi patogeni și limitează drastic răspândirea lor. Este utilizat pentru o mare varietate de leziuni ale pielii:

 • răni;
 • zgarieturi;
 • abraziuni;
 • eroziune;
 • fisuri de diferite adâncimi.

Tratamentul antiseptic servește pentru a preveni infectarea rănilor și a accelera vindecarea acestora. Cu supurație, soluția de fucorcin din privarea pisicii este aplicată abundent pentru a umezi bine întreaga suprafață a pielii. Este mult mai eficient decât iodul obișnuit și, de asemenea, usucă rănile plângătoare..

Soluția se aplică pe zonele deteriorate de 2-4 ori pe zi. Odată uscate, pot fi aplicate peste el alte tratamente topice, cum ar fi unguente și creme. Durata utilizării depinde de numirea medicului veterinar și de viteza de vindecare a rănilor.

Când este aplicată, soluția poate provoca o ușoară senzație de arsură, pisica se poate zvâcnit și poate deveni nervoasă. Fenomenele trec foarte repede, literalmente în câteva secunde.

Înainte de utilizare, soluția de fucorcin este turnată într-un recipient mic. După utilizare, turnați reziduul și spălați vasele.

Trebuie amintit că un medic trebuie să prescrie un tratament pentru o pisică.. Autoadministrarea fucorcinului poate fi ineficientă pentru bolile fungice. Cursul complet trebuie să fie format din medicamente prescrise de un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai fucorcin unei pisici?