Caracteristici și frecvența estrului la pisici

Caracteristici și frecvența estrului la pisici

După ce am început ca animal de companie o pisica și luând decizia de a-și face viața cât mai plină, trebuie să fii pregătit pentru faptul că animalul va deveni foarte matur sexual și că va apărea disponibilitatea pentru reproducere - est.

Prima căldură a dragului tău

Când o pisică este în căldură pentru prima dată, fiecare animal se comportă diferit. Acest proces este foarte individual și nu există o lună specifică în care animalul să se maturizeze cu siguranță. În medie, disponibilitatea de reproducere poate fi văzută la vârsta de 8-10 luni.

Citiți și despre avantajele și dezavantajele castrării unei pisici, castrarea unui pisoi, îngrijirea postoperatorie și nutriția unei pisici sterilizate.

Este important să ne amintim că maturitatea se manifestă în moduri diferite pentru fiecare felină de sex feminin și există multe cazuri în care primul est a fost aproape invizibil și invers. Mult depinde și de genetică: modul în care animalul va tolera estrul, cum să mănânce în timpul acestui proces, care va fi frecvența estrului în viitor și multe altele.

Caracteristici și frecvența estrului la pisici

În timpul primelor manifestări ale maturității, o atenție specială ar trebui acordată animalului de companie, deoarece o astfel de stare este nouă pentru o pisică tânără și ea este speriată, în ciuda faptului că acest proces este natural.

Știați? Primăvara este considerată uneori activitate felină. Acest lucru se datorează faptului că dorința de a se împerechea depinde de lungimea zilei, iar primăvara ziua este cea mai lungă..

Primele semne și simptome

În ciuda numărului uriaș de rase din familia felinelor, există anumite semne de maturitate a animalelor care nu pot fi confundate cu altceva, deoarece comportamentul pisicii în timpul estului se modifică oarecum. Principalele semne sunt aceleași pentru orice pisică:

  • animalul își pierde puțin apetitul;
  • merge pe picioarele îndoite, arcuindu-și adesea spatele și călcând podeaua cu picioarele din spate;
  • se freacă de toate colțurile, mobilierul;
  • publică un „miau” plângător extras, care se transformă adesea în mârâit sau țipând;
  • împinge în mod constant coada;
  • există o descărcare transparentă în zona genitală.
  • unele pisici marchează literalmente mobilierul.

Mă bucur să știu cum scălda, tăiați ghearele, îngrijesc haina și vibrissae, face un post de zgâriere, jucării și casa pentru animale de companie.

În funcție de intensitatea estrului la fiecare individ, unele simptome pot fi mai mult sau mai puțin pronunțate. Cu toate acestea, orice stăpân va învăța în cele din urmă cum să determine estru la pisica lui iubită..

Caracteristici și frecvența estrului la pisici

Cum durează procesul și cât durează?

Procesul pentru ca o pisică să ajungă la pubertate, așa cum am menționat, este foarte individual. Unele animale suportă cu ușurință acest timp și practic nu provoacă niciun inconvenient special proprietarilor lor. Alții, dimpotrivă, devin capricioși, iar un miau tare îi înnebunește atât pe gospodării, cât și pe vecini. De asemenea, cât durează estul pisicilor depinde de rasă și de alte caracteristici genetice. În medie, acest proces continuă timp de 5-10 zile, dar dacă animalul s-a liniștit mai devreme sau mai târziu, acest lucru nu este un semn al vreunei abateri. Fiecare manifestare a disponibilității pentru „dragoste” este însoțită de anumite etape.

Știați? Unele pisici pot începe să arate „dorință” în timp ce hrănesc bebelușii. Acest lucru se datorează creșterii hormonale.

Proestrus

Proestrus este prima etapă a „perioadei speciale” a unei pisici, când procesul de pregătire pentru împerechere cu un mascul începe în interiorul acesteia. În această perioadă, animalul nu solicită în mod activ împerecherea, ci pur și simplu arată un fel de anxietate. În timpul proestrului, pisica devine foarte atașată de proprietar, îl urmează pe călcâie, pentru că cine, dacă nu iubitul proprietar, îi va împărtăși un astfel de eveniment. Durata primei etape va determina cât timp va fi pisica în căldură..

Afla cum antrenează pisoiul la litiera de gunoi și care umplutură să aleagă.

Estrus

Aceasta este a doua etapă și cea mai favorabilă pentru împerechere, care are loc în zilele 3-5. În această perioadă, uterul se află în cele mai favorabile condiții pentru fertilizare..Caracteristici și frecvența estrului la pisici

Metaestr

„Dorința” animalului începe să scadă. Concepția de pisoi în această perioadă este cât se poate de nedorită, deoarece femeia își pierde deja interesul pentru sexul opus.

Anestru

Este posibilă o perioadă de calm complet, mișcări ocazionale discrete. Fertilizarea în această perioadă este aproape imposibilă..

Îngrijire și control în timpul „perioadei interesante”

În funcție de felul în care pisica este în căldură, este necesar să o tratați corect și să vă susțineți animalul în toate modurile posibile. Dacă pisica are nevoie de afecțiune - dă-i-o pe deplin și încearcă să-ți păstrezi viața ca de obicei. Mâncarea trebuie administrată în același mod ca înainte și, în caz de refuz, trebuie tratată cu înțelegere. În această perioadă specială, animalele au nevoie de atenție: trebuie să vorbiți cu o pisică, să o lăudați, deoarece animalele înțeleg totul.

Important! Limitarea spațiului animalului în această perioadă este un stres serios. Nu puteți închide copilul, chiar dacă țipă mult.

La ce vârstă se termină căldura

În ciuda importanței maturării animalelor, sfârșitul estrusului la o pisică este la fel de important.Finalizarea maturității la un animal, la fel ca debutul său, depinde de rasă, genetică și caracteristicile individuale. În medie, sfârșitul pregătirii pentru procesul de reproducere are loc la vârsta de 8-10 ani..

Caracteristici și frecvența estrului la pisici

Indiferent dacă animalul dvs. este în căldură, nu ar trebui să aduceți pisici cu vârsta peste 5-6 ani. Sarcina va fi dificilă, nașterea este mai dificilă decât înainte și probabilitatea morții descendenților este prea mare.

Foarte util de știut cum să scapi de mirosul de urină de pisică.

Posibile complicații și probleme

Pregătirea felină pentru reproducere este un proces natural care nu ar trebui să provoace dificultăți și probleme la un animal sănătos normal. Cu toate acestea, dacă durata „perioadei interesante” depășește 14 zile (cu excepția cazului în care aceasta este norma), atunci acesta este un motiv pentru a contacta medicul veterinar, deoarece un astfel de simptom este un indicator al problemelor cu organele de reproducere.

Important! Procesul de împerechere a unui bărbat și a unei femei este, de asemenea, foarte important, deoarece estrul gol poate duce la consecințe cumplite, până la cancerul uterului inclusiv. Dacă nu intenționați să lăsați animalul să se reproducă, este mai bine să sterilizați pisoiul la o vârstă fragedă..

De asemenea, merită să ne amintim că femelele prea active pot aduce multe neplăceri și pot „obține” multe, dar nu ar trebui niciodată să-l certăm pe animal, deoarece nu înțelege ce se întâmplă și nu se poate controla.Caracteristici și frecvența estrului la pisici

Dacă animalul dvs. de companie este pregătit pentru reproducere și este în căldură, nu vă fie teamă. Aceasta este o perioadă specială pentru un animal, în care are nevoie de sprijin și de sprijinul unei persoane dragi. Și pentru afecțiunea, înțelegerea și îngrijirea în acest moment, animalul va fi cu adevărat recunoscător.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici și frecvența estrului la pisici