Caracteristicile limbii pisicii

Poate că fiecare iubitor de pisici a experimentat acea senzație uimitoare atunci când un animal de companie l-a lins cu limba. Există o senzație de parcă s-ar fi trecut hârtie de șlefuit pe piele. De ce limba pisicilor este atât de aspră? Limba pisicii este concepută într-un mod uimitor, există multe motive pentru aceasta..

Perie naturală pentru pisici

Întreaga sa suprafață este acoperită cu puncte mici care seamănă cu cârligele. Acestea sunt direcționate spre faringe, acoperite cu cheratină (unghiile noastre sunt compuse din această substanță). De aceea, lingându-te, arătându-i dragostea și tandrețea, pisica poate aduce dureri minore, disconfort, cârligele mici sunt zgâriată ca șmirghelul. Această calitate a limbii unei pisici poate fi comparată cu acțiunea unui pieptene. Pe măsură ce o persoană periază și netezește părul, tot așa o pisică cu limba săvârșește acțiuni similare..limba pisicii

Pisicilor li se oferă posibilitatea de a-și îngriji cu grijă blana, ceea ce nu se poate spune despre câini, nu au astfel de cârlige ascuțite pe limbă, nu sunt capabili să desfacă bucăți de blană. Este demn de remarcat faptul că, deși pisicile au un instrument de îngrijire atât de eficient, nu îl folosesc întotdeauna. De foarte multe ori, pisicile leneșe, animalele supraponderale, bolnave sau exemplarele pur și simplu răsfățate, auto-drepte nu se deranjează să lingă toate părțile corpului. De multe ori lasă această lucrare pentru proprietarii lor..

Dacă v-ați asumat deja responsabilitatea unui îngrijitor de pisici, examinați cu atenție haina pentru a evita formarea de bulgări (rogojini) rătăcite.

Funcțiile limbii feline

Ce funcții îndeplinește limba aspră a unei pisici și a unei pisici??

Produs pentru îngrijirea lânii

Limba pisicilor, ca instrument eficient pentru îngrijirea părului, are capcanele sale. Imaginați-vă pieptănându-vă în grabă, lăsând o parte din pieptene. La fel se întâmplă și la pisici, doar când cad, părul rămâne pe limba lor aspră. În consecință, intră în stomac, intestine, ceea ce poate provoca probleme grave.

Este bine, dacă bucățile formate, pisica poate regurgita sau ies cu fecale. În caz contrar, părul vagabond poate să nu iasă, atunci va trebui să recurgeți la laxativ sau chiar la o intervenție chirurgicală. Pentru a evita astfel de probleme, aveți grijă de animalul dvs. de companie, mai ales dacă haina acestuia este prea lungă. Îndepărtați stratul mort, acest lucru va facilita pisica să se lingă singură.

Cel mai important organ al gustului

Proprietățile uimitoare ale limbii feline sunt cu adevărat impresionante. Nu numai că este un instrument de îngrijire personală, limba pisicii este un organ esențial al gustului. Multe pisici sunt prea pretențioase în ceea ce privește mâncarea, deoarece simțul mirosului afectează simțul gustului. Percepția gusturilor se poate schimba din orice motiv: modificări ale temperaturii alimentelor, textura produsului, mirosul acestuia și alți factori pe care o persoană nu îi înțelege.

Cârligele cu limbă de pisică ajută la reținerea alimentelor în gură, acest lucru putând fi atribuit calităților pozitive.

Dacă observați că pisica linge ceva alunecos (fir, bandă), asigurați-vă că nu o înghite, deoarece există o mare probabilitate ca obiectul să fie prins în gură. Prin forma și structura sa, limba pisicii poate fi comparată cu o lingură, forma sa facilitează lacarea lichidelor.

Există și alte proprietăți

Pe lângă toate acestea, limba pisicii servește ca disipator de căldură. La căldură extremă sau cu stres excesiv, animalul respiră des, scoțându-și limba, ceea ce ajută la răcirea corpului. După ce a trecut prin etape lungi de evoluție, limba pisicii a devenit un instrument indispensabil, așa că ai răbdare cu mângâierile animalului tău de companie, când îți poate linge fața cu „șmirghelul” său.

limba pisicii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile limbii pisicii