Caracteristicile viziunii pisicilor și modul în care pisicile văd lumea din jur

PisicăDin timpuri imemoriale pisici a trăit lângă oameni. În Egiptul antic, ei erau îndumnezeiți, crezând că văd sufletele morților și sunt călăuze pentru o altă lume. În Europa, în Evul Mediu, pisicile negre au fost distruse masiv. Acest animal a fost întotdeauna aproape de o persoană, fără a-l lăsa niciodată indiferent față de sine.

Ochii de pisică merită o atenție specială. Pupila lor neobișnuită și mărimea ochilor au dat naștere la multe presupuneri de natură mistică. Să încercăm să ne dăm seama de ce vederea celui mai vechi însoțitor uman este atât de remarcabilă.

Caracteristicile ochilor de pisică

Rareori acordăm atenție faptului că pisicile au ochi foarte mari în raport cu mărimea lor. Prin intermediul lor, ei privesc lumea cu un unghi de vizualizare de aproximativ 270 °. O persoană nu poate face acest lucru.

Pupila lor reacționează la cea mai mică schimbare a fluxului de lumină, schimbându-și forma de la o rotundă la o fantă îngustă alungită. După cum știți, pisica este un prădător, natura nu a înzestrat accidental animalul cu o astfel de viziune.

Se crede că prădătorul cu blană vede bine în întuneric. De fapt, pisica poate vedea bine cu o lumină minimă. Are nevoie de 10% din iluminatul care este considerat norma pentru o persoană. În această lumină, cu greu putem vedea nimic.

Important! În întuneric complet, animalul nu vede nimic, la fel ca o persoană.
Unii oameni pot argumenta că animalul se plimbă prin casă noaptea, orientându-se normal. Faptul este că viziunea nu este singurul organ de simț al pisicii care îl ajută să perceapă realitatea înconjurătoare..
Vă recomandăm să citiți despre, cum să alegi așternutul pentru pisici, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, cum să speli o pisică fără a zgâria, trebuie să tai ghearele pentru o pisică, cum să scapi de mirosul de urină de pisică, ce furminator și îngrijire.
Mustățile sau vibrisele sunt senzori suprasensibili care ajută animalul să primească informații și să navigheze în spațiu.

Principalele motive pentru care pisicile văd mai bine în întuneric sunt:

  • pentru pisici, 10% din iluminarea necesară unei persoane este suficientă;
  • un animal are de șase ori mai multe conuri în ochi decât un om, responsabil de nuanțe;
  • forma ochiului sub formă de elipsă, corneea este mare, un strat special pe peretele globului ocular care reflectă lumina. Acești factori favorizează vederea nocturnă, datorită lor noaptea ochii pisicii strălucesc;
  • suprafața reflectorizantă a globului ocular poate modifica lungimea de undă a fotonului pe care animalul o vede în mod normal. Acesta este motivul pentru care prădătorul intern distinge perfect obiectele pe fundalul cerului înstelat..
PisicăPisicile au o viziune slabă la distanță, în special în lumina zilei.
Important! Obiecte care sunt direct în fața lor, pisicile văd prost, din cauza hipermetropiei. Ei pot simți mâncarea așezată lângă ei, dar le va lua ceva timp să o găsească..

Nuanțele culorilor, deosebite de o pisică, și în ce fel este diferită de oameni

Anterior, se credea că o pisică nu tinde să distingă culorile, ci vede totul doar într-o schemă de culori gri. Motivul principal al acestei afirmații a fost că animalul vânează noaptea și nu are nevoie de viziunea culorilor..

Știința modernă a dovedit eroarea acestei teorii. Pisicile pot vedea multe culori în mod normal, deși, desigur, nu la fel de bine ca oamenii. Viziunea lor este diferită de a noastră și singura culoare pe care nu o pot distinge este roșu..

Acest lucru se datorează fotoreceptorilor, care se află pe retina ochiului. La om, acestea sunt tije și conuri umplute cu pigment de culoare. Pot fi roșii, galbene și albastre. Toate celelalte culori pot fi obținute prin amestecarea acestor culori..Cum vede o pisică lumeaNu există pigment roșu în conurile animalelor noastre de companie. Imaginați-vă absența completă a tot felul de nuanțe de roșu în jur și veți înțelege aproximativ cum văd pisici lumea noastră.

Dar aceasta va fi o idee foarte dură, deoarece o pisică are de șase ori mai mult decât un om, numărul de receptori care determină diferite nuanțe.

Pisicile văd lumea paranormală?

Pisică considerat un animal magic. Esotericiștii cred că datorită aura ei, ea este gardianul nu numai al unei persoane, ci și al familiei sale. Animalul nu protejează doar casa de pătrunderea entităților lumii. În cazul în care s-au stabilit deja în casă, pisica îi alungă.

Amintiți-vă vechiul obicei: când vă mutați într-o casă nouă, fiți primul care lăsați pisica acolo. Se crede că atunci când un spirit rău este găsit în casă, pisica îl expulzează cu ajutorul biocâmpului său. Dacă animalul nu reușește, atunci ia spiritele rele cu el, scoțând amenințarea din apartament.PisicăPsihicii și tot felul de mediumuri cred că animalul este capabil să alunge fantoma sau sufletul decedatului din casă, deci este imposibil ca o pisică să fie aproape în timpul unei sesiuni spiritualiste..

Egipt, Japonia, Thailanda, Birmania - aceasta este o listă incompletă a țărilor în care pisicile sunt venerate și li se atribuie abilități magice. Mulți dintre noi am văzut o casă ronronind liniștită, odihnindu-și ochii.

afla ce rasă de pisici este cea mai inteligentă, cum funcționează un guler de purici și căpușe?, cum să dai naștere unei pisici, cum să ai grijă de o pisică după sterilizare, ce înseamnă ronronatul pisicii, cum să scapi de mătreața pisicii și cum să faci jucării DIY pentru pisici.
Dintr-o dată, fără niciun motiv, animalul sare într-o poziție agresivă, începe să șuiere, iar blana îi stă pe cap. Se pare că a văzut ceva ce nu ni se dă voie.

De fapt, oamenii de știință explică acest lucru prin particularitățile viziunii animalului. După cum sa menționat deja, pisica vede perfect la o distanță de până la șapte metri, dar animalul nu vede foarte bine direct în fața ei..PisicăDar vibrisele adaugă o cantitate imensă de informații. Prin urmare, în cazul lipsei imaginilor vizuale, mustața completează „fișierul de informații” care intră în creierul animalului.

Rezultatul unei astfel de prezentări mixte de informații poate fi o reacție de neînțeles a animalului. Imaginați-vă că aveți o siestă de după-amiază, un pui de somn ușor, o dispoziție bună, și apoi apare o imagine vizuală clară în creier - copilul dumneavoastră fumează în timpul recesiunii.

Mai mult, nu vă îndoiți de veridicitatea informațiilor. Este posibil ca reacția ta să fie ca o izbucnire bruscă de furie a unei pisici..

Știați? Pisica nu este capabilă să mestece bucăți mari de mâncare. Motivul pentru aceasta este incapacitatea de a mișca maxilarul dintr-o parte în alta, numai în sus și în jos..
Ce să credeți - raționamentul științific sau faptul că pisicile văd lumea cealaltă, decideți.

Poți vedea departe și cât de departe

Vederea pisicii îi oferă abilitatea de a vedea bine obiectele la o distanță de până la șapte metri. Dacă subiectul este mai departe, calitatea imaginii scade. Cu cât mai departe, cu atât imaginea apare mai neclară în fața animalului..PisicăDar ei pot observa obiectul chiar și la o distanță de jumătate de kilometru. Dar la distanțe de până la 1 metru, vederea poate ajuta pisicile mici.

În astfel de cazuri, simțul mirosului și auzul ajută prădătorii cu blană. Nu uitați că animalul primește o cantitate uriașă de informații prin vibrise. Poate că, pe lângă sentimentele pe care le cunoaștem, pisicile au altceva necunoscut pentru noi..

Ce văd pisicile în oglindă și la televizor

Oamenii râd adesea la vederea unei pisici care se aruncă în oglindă. Un șuierat și un spate arcuit - animalul dvs. de companie este gata să atace. Faptul este că animalul din reflexie se vede fără să-și dea seama..

Când o pisică vede un animal, se așteaptă la informații suplimentare, în primul rând de la mustăți. Dar nici mirosul, nici senzațiile tactile care completează imaginea a ceea ce se întâmplă, nu intră în creier..

Ca urmare, apare o aparență a ceea ce o persoană numește disonanță cognitivă - un conflict, o discrepanță între informațiile primite și ideile stabilite.PisicăÎn ceea ce privește televizorul, știința este de părere că, în afară de pâlpâirea pe monitor, animalul nu vede altceva. Uneori mișcarea de pe ecran îi pune într-o stare de stupoare..

Proprietarii de pisici vor fi interesați să citească despre, cum să știi dacă o pisică este însărcinată, cum să alegi un purtător pentru o pisică, pisicile au nevoie de haine și cum să faci un post pentru zgârieturi pentru animalul tău de companie.
Dar mulți oameni știu cum iubesc pisicile programele despre animale. Ei pot urmări cu interes păsări, pisici și alte animale. După ce transmisia se termină, de obicei părăsesc camera. Nu există încă nicio explicație rezonabilă pentru acest lucru..

Cum vede o pisică o persoană

Pisicile își văd proprietarii așa cum sunt cu adevărat. Doar gama de culori diferă, din motivele menționate mai sus. Dacă o persoană este departe, animalul vede o siluetă neclară. Dacă este foarte aproape, chiar în fața nasului, se pierde și conturul. În acest caz, mustața și mirosul proprietarului ajută..

Știați? Tigrul Amur este cea mai mare pisică sălbatică din lume. Crește până la 3,7 metri lungime, atingând în același timp mai mult de 3 centenari în greutate.
Cum vede pisica lumeaDin toate cele de mai sus, putem concluziona că lumea unor astfel de familii ronronează pentru noi este încă un secret în spatele a șapte sigilii..

Chiar și cu toate progresele moderne ale științei în domeniul zoologiei și fiziologiei, mult în viața unei feline ne este de neînțeles. Acest lucru dă naștere la o mulțime de speculații și încercări de tot felul de explicații ale naturii mistice..

Știați? Există mai mult de douăzeci de oase în corpul unei pisici decât la un om. Motivul pentru care un animal se poate târâ oriunde i se târăște capul - lipsa claviculei în corp.
Cu câinii, totul este mult mai ușor, sunt complet și complet devotați unei persoane, gata să-l protejeze chiar cu prețul propriei vieți..

Pisicile, pe de altă parte, se disting adesea prin independență și oarecare infernalitate, par să arate clar că sunt supuse mult mai mult decât noi, oamenii. Poate acesta este motivul pentru atracția și farmecul lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile viziunii pisicilor și modul în care pisicile văd lumea din jur