Cum să înțelegeți: pisicile se luptă sau se joacă?

Momentul jucăuș din viața pisicilor este o parte importantă a îmbunătățirii abilităților lor de la o vârstă fragedă. Pe parcursul vieții, modul inerent de joc se poate schimba. Dacă mai multe pisici locuiesc în casă, este extrem de important să știți dacă pisicile se luptă sau se joacă pentru a evalua corect starea lucrurilor..

Semne de joc și luptă la pisici

Mai multe pisici care locuiesc în casă în cele mai multe cazuri se joacă pașnic, în modul lor obișnuit. Animalele de companie adulte beneficiază de o plăcere extraordinară din joc, iar pisoii nu numai că practică dexteritatea, ci și învață abilități utile în paralel - să muște corect fără a-și răni ruda..

În plus, în timpul jocului, pisoii învață acuratețe, dexteritate atunci când fac salturi și își perfecționează abilitățile de urmărire.. Jucați pisoi din aceeași așternut îi ajută pe copii să învețe mai bine limbajul corpului și să dezvolte abilități de comunicare între compatrioți.

Proprietarii pot percepe jocul animalelor de companie ca fiind agresiv, încrezător că pisicile se luptă cu lupte reale care necesită atenție imediată pentru a evita rănirea. Este important să ne amintim că jocul dintre pisoi poate arăta greu în ochii oamenilor. Dar pisicile sunt prădători prin natură și nu trebuie să vă așteptați la tandrețe și moliciune de la ele în timpul jocului. Foarte des, crescătorii novici confundă jocul cu manifestarea pronunțat agresiune.

Notă! Pisicile necunoscute rareori se joacă deschis între ele. După ce am observat două pisici, care se mutuzin reciproc pe stradă, este sigur să spunem că nu se joacă deloc. Este nevoie de timp pentru a cunoaște și a dezvolta prietenii.

Semne ale unei dispoziții jucăușe la pisici:

  • Lipsa ghearelor eliberate - acest semn nu reflectă întotdeauna cu exactitate imaginea a ceea ce se întâmplă, dar în timpul jocului pisicile nu se zgârie reciproc și nu strică pielea.
  • Poziția auriculelor - când se joacă, urechile pisicilor rămân în poziția lor normală și nu sunt întinse. Când unul dintre animalele de companie are urechile apăsate pe cap, putem spune despre manifestarea agresivității.
  • Lână pe greabăn - în timp ce se joacă, pisicile nu își dezvolta niciodată coada și nu își ridică părul pe greabăn.
  • Sunete - în timpul jocului, animalele nu trebuie să emită un mârâit și un șuierat caracteristic atunci când atacă.
  • Rani și mușcături - ar trebui să fie nedureroasă fără vărsare de sânge.

Observând lupta dintre animalele de companie, puteți vedea că acestea schimbă alternativ pozițiile, fiind egal la timp în rolul de apărător sau atacator. Observarea faptului că una dintre persoanele domestice răutăcioase este în permanență în poziția de atacator poate indica o manifestare de agresiune. Începând să urmărească, rolurile ar trebui să se alterneze și ele una după alta. În caz contrar, este sigur să vorbim despre manifestarea atacurilor dominante și agresive la unul dintre animalele de companie..

Ce trebuie făcut dacă pisicile se luptă

Este important să rețineți câteva reguli „de aur” - ce să nu faceți atunci când constatați că pisicile încă se luptă, nu se joacă între ele. Nu este recomandat să stați între doi rivali și să încercați să îi separați cu ajutorul forței fizice. Pisicile aflate în criză de agresiune se pot arunca în fața proprietarului, provocând răni grave.

Cel mai bun mod de a separa pisicile de luptă este un sunet dur. Acest lucru va separa animalele prin uimirea lor cu zgomote bruște. Puteți bate capacul oalei, trântiți ușa sau vă puteți ștampila piciorul. După ce animalele s-au împrăștiat în diferite colțuri, este necesar să le protejăm una de cealaltă cât mai mult posibil, închizându-le în camere diferite până când revin la normal. Severitatea luptei va afecta direct timpul reproducerii lor în diferite camere..

Destul de des, proprietarii observă că la un moment dat în joc, pisicile au început să manifeste o agresivitate pronunțată unul față de celălalt. Motivul acestui comportament poate fi o creștere insuficientă a energiei acumulate. Acest lucru este valabil mai ales la pisoii tineri, prin urmare, pentru a preveni acest lucru, este important să alocați suficient timp animalelor de companie pe zi. Pisicile care nu intră în contact normal între ele necesită o abordare individuală pentru a exclude concurența.

Jocurile nu pot fi luate de la pisici și, dacă există mai mult de un reprezentant al felinei în casă, proprietarul trebuie să se asigure că toate momentele de joc sunt executate corect. După ce au studiat bine obiceiurile animalelor lor de companie cu blană, proprietarul nu va fi dificil să distingă începutul unei lupte de un joc normal. Dacă apar anumite dificultăți în acest sens, trebuie să solicitați ajutor unui specialist sau crescător profesionist. Va ajuta la evitarea conflictelor dintre pisici, prevenind posibile traume psihologice la animalele de companie, afectându-le sănătatea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțelegeți: pisicile se luptă sau se joacă?