Caracteristici ale păstrării unei pisici servale acasă

Caracteristicile servalului africanFauna este foarte diversă, oamenii descoperă în mod constant tot mai multe animale noi pe care doresc să le domesticească. Pisica Serval africană nu face excepție.

Servalul sau pisica stufoasă, așa cum se mai numește, este un reprezentant luminos al familiei feline, un prădător cu o culoare de ghepard și mers grațios. Puțini oameni sunt familiarizați cu această rasă, dar după ce ați văzut o astfel de pisică odată, cu siguranță veți dori să o cumpărați.

Înainte de a începe o pisică din Africa, ar trebui să studiați cu atenție regulile de îngrijire și secretele creșterii unui serval. După aceea, după ce ați cântărit toate avantajele și dezavantajele, va fi deja posibil să decideți dacă aveți nevoie de un astfel de animal în casă..

Descrierea rasei

Rasa pisicii ServalPatria servală - câmpiile nesfârșite ale savanei africane. Prin urmare, aceste pisici iubesc foarte mult libertatea. Există doar aproximativ patruzeci de specii de pisici de tufiș, unele dintre ele fiind chiar incluse în Cartea Roșie. Faptul este că braconierii au cauzat mari daune populației acestor animale, deoarece le-au exterminat mult timp pentru a obține o blană frumoasă..

Preferă să se așeze de-a lungul corpurilor de apă în desișuri de tufișuri.. De aici și al doilea lor nume "pisici arbust".

În habitatul lor natural, pisicile preferă să vâneze iepuri, rozătoare și păsări. Uneori atacă antilopele mici. Preferă să vâneze dimineața devreme, chiar înainte de zori sau seara târziu, când soarele a trecut dincolo de orizont.

În ciuda originii sălbatice, servalii se descurcă foarte bine în captivitate și devin animale de companie afectuoase și drăguțe.. Pisicile domestice trăiesc de la 15 la 20 de ani, în timp ce sunt în sălbăticie, speranța lor de viață este de numai 10-12 ani.

Serval este un adevărat prădător, dovadă fiind culoarea și constituția sa. Înălțimea la greabănul acestui animal este de 60 cm, lungimea corpului este de aproximativ 130 de centimetri, iar acest lucru nu ține cont de coadă. Servalul african este proprietarul picioarelor puternice și al mușchilor bine dezvoltați, înălțimea săriturii sale este de aproximativ 3,5 metri sau mai mult. Au picioarele cele mai lungi în comparație cu alte feline și au urechi foarte lungi și late. Aceste pisici sunt capabile să-și audă prada la o distanță destul de mare. Un adult cântărește aproximativ 18 kilograme.

Caracteristici:

 • Cum să ridici un servalCap mic. Poate părea mic în comparație cu gâtul și corpul lung.
 • Urechile sunt lungi și largi și au auz fin. Au pete întunecate pe spate și ciucuri la vârfuri. Aceasta indică o relație cu râsul..
 • Nasul este lat, negru, spre deosebire de nasul mic și îngrijit al pisicilor domestice. Mai mult ca un nas de ghepard.
 • Corpul este pliat proporțional, ceea ce indică un os bine construit.
 • Spre deosebire de alte feline care locuiesc în Africa, servalele sunt destul de miniaturale. Dar, comparativ cu pisicile domestice, ele par a fi uriași.
 • Lungimea corpului poate ajunge la un metru. Coada - douăzeci și cinci până la patruzeci de centimetri.
 • Au o culoare lăptoasă sau gălbuie, cu pete maronii. Recent, a fost crescută o nouă specie de servali, culoarea lor este diferită de strămoșii sălbatici - alb cu stropi argintii.
 • Animalul este activ în special de la cinci la nouă dimineața și de la zece seara până la miezul nopții..

Îngrijirea pisicii africane

Îngrijirea servalăServalii urăsc să fie singuri., prin urmare, ar trebui să li se acorde mult timp și să se joace des. În timp ce servalul este încă mic, joacă-te cu el pe covor, coborând adesea fața la nivelul ochilor. Apoi pisoiul își va putea aminti rapid trăsăturile feței. Servalele, deși domesticite mult timp, au rădăcini sălbatice, așa că le place să se joace și să fugă pe stradă. Pentru plimbări trebuie să achiziționați un guler și lesă.

Servalele sunt foarte delicate. Pentru a evita pierderea încrederii animalului dvs. de companie, nu folosiți niciodată forța în scopuri educaționale. Mai bine să stropiți apă pe pisica obraznică, o va răci. Dar cel mai adesea, o simplă remarcă este suficientă pentru ca animalul să se odihnească..

Servalii, spre deosebire de oamenii lor tribali domestici, pur și simplu adoră apa. Trebuie să le spălați o dată pe săptămână., iar vara poți ieși în natură spre râuri și lacuri. Pisicile arbuști se disting printr-o reacție bună, prin urmare, înotând în rezervoare, se distrează adesea prin prinderea peștilor.

Servalele nu pot fi hrănite cu hrană obișnuită pentru pisici și hrană pentru om. Dieta lor ar trebui să includă carne proaspătă, oase și aripi de pui. Pisicile adulte mănâncă de la patruzeci și cinci de grame la 1,5 kilograme pe zi. Pentru a menține o sănătate bună, este, de asemenea, necesar să se ofere servalului un supliment vitaminic cu calciu.

Ce fel de carne poate fi hrănită pisicilor din tufiș?

 • pui: oase, aripi;
 • șobolani și șoareci furajeri;
 • vită;
 • carne de iepure;
 • peşte;
 • dați ouă crude periodic.

Este strict interzis să adăugați sare și condimente la mâncarea unei pisici africane, iar carnea de porc crudă este, de asemenea, periculoasă pentru el - poate provoca boala Aujeszky.

Antrenamentul la toaletă nu este dificil. Trebuie doar să arăți și să explici unde să mergi de câteva ori.

De asemenea, Serval trebuie să se pieptene și să-și curețe urechile o dată pe săptămână.

Ridicarea unui serval acasă

Descrierea unei rase speciale de pisiciServalele sunt animale foarte sociabile și calme. Se înțeleg ușor cu noii proprietari și tratează bine copiii. Prietenia cu membrii mici ai familiei se datorează faptului că pisicile africane sunt foarte active și adoră să se joace. Copiii se dovedesc a fi buni parteneri în joc și plimbări.

Crescătorii recomandă cumpărarea de pisoi serval acasă în timp ce sunt încă la o vârstă fragedă. Dacă pisoiul crește odată cu tine, se va obișnui mai repede și se va simți în siguranță în compania ta..

Servalele sunt foarte calme în ceea ce privește regulile, este mult mai ușor să le educi decât alți reprezentanți ai genului felin. Pisicile Bush sunt inteligente și inteligente, percep corect informațiile și înțeleg ce li se cere. Ei consideră că stăpânul este familia lor și acceptă cu bucurie regulile sale și le urmează cu sârguință în viitor. Dacă pisicile simt simpatie pentru o persoană, acestea l-au întâmpinat cu un bubuit și se freacă de el. Servalii miau în nici un fel pisici obișnuite, vocea lor seamănă mai mult cu ciripitul păsărilor.

Atunci când alegeți ce să faceți cu un astfel de animal de companie, rețineți că servalilor le place să urce și să se agațe de ceva, pentru care pot folosi diverse fire și corzi.. Prin urmare, pregătiți-vă pentru aceste scopuri niște frânghie groasă sau frânghie.

Pisicile arbuști adoră jucăriile moi. Ei își poartă întotdeauna jucăriile preferate cu ei, ba chiar uneori dorm cu el și mestecă din când în când. Atunci când alege o jucărie moale pentru un animal de companie, optează pentru o jucărie de dimensiuni medii - el va înghiți cu ușurință una mică.

Animalul de companie poate începe să vă mestece lucrurile, pentru a preveni această acțiune, pulverizați-le cu spray de mere, aceasta va îndepărta servalul de astfel de acțiuni.

În jocuri, servalul trebuie să arate granițele a ceea ce este permis, deoarece tind să flirteze și în această stare au puțin control asupra lor. Dacă în timpul jocului pisica v-a mușcat, mușcat sau rău împins - nu este nevoie să strigi sau să înjuri. Adunați în tăcere toate jucăriile și părăsiți camera, închizând ușa ușa. Se va liniști imediat și va înțelege de ce a fost vinovat. Servalii simt subtil starea de spirit a proprietarului. Își dau seama repede ce au făcut. În acest caz, pisica va trage concluzii și va veni să se machieze singură.

Pisicile africane au caracter asemănător cu câinii. Sunt devotați și iubitori pentru proprietarii lor, le place să se joace ca câinii: concurează, ia și ia lucruri abandonate. Pisicile arbuști nu sunt împotriva vecinilor - se tratează bine ca și câinii neagresivi.

Rețineți - Serval are rădăcini sălbatice, deci are un sentiment bine dezvoltat de autoconservare. Dacă pisica este foarte speriată sau rănită de neatenție, el se va grăbi imediat la atac, deși aceștia nu își atacă niciodată stăpânii. Animalul nu va fi de vină pentru o astfel de reacție - deoarece este o acțiune incontrolabilă cauzată de instincte. Prin urmare, aveți grijă atunci când vă jucați cu servalul și explicați copiilor că o astfel de pisică nu ar trebui niciodată apucat de coadă.. cel mai uimitor, în astfel de situații - pisica care l-a mușcat pe proprietar se simte vinovată mult timp.

Crescătorii disting trei reguli principale în educația servalului african:

 • Aspectul pisicilor servalenu te juca niciodată cu pisoiul cu mâinile tale, el se poate obișnui și își va mușca și zgâria mâinile în viitor;
 • nu ridica vocea la pisică și nu ridica mâna spre el, animalul înțelege perfect toate poruncile și nu iartă o astfel de atitudine;
 • dacă în timpul jocului animalul a jucat mult și nu se poate opri, trebuie doar să părăsească camera, servalul va înțelege totul și se va lua în labute.

Cum să aveți grijă de sănătatea servalului

Pisoii mici au nevoie de un ochi și un ochi. Sunt animale foarte active și curioase., străduiește-te constant să urci undeva mai sus. Asigurați-vă că pisoiul nu urcă pe suprafețe prea înalte. Bebelușii nu au încă oase complet formate, iar o cădere sau un salt de la înălțime poate duce la fracturi grave..

Diareea este neplăcută pentru pisicile stufoase. Dacă observați scaune libere la animalul dvs. de companie, contactați imediat medicul veterinar.

Servalele, ca toate animalele de companie, trebuie vaccinate. Dar rețineți - vaccinul nu trebuie să conțină viruși activi. O soluție de vaccin selectată necorespunzător va duce la moartea animalului..

La vârsta de un an, servalele femele trebuie sterilizate, iar pisicile ar trebui sterilizate la vârsta de șapte până la opt luni. Necesitatea se datorează faptului că servalii își marchează întotdeauna teritoriul, uneori de aproximativ cincizeci de ori pe oră. Întregul lucru este însoțit de un miros foarte neplăcut și înțepător.. Singura modalitate de a evita aceste tipuri de probleme - sterilizați animalul la timp.

Achiziție și cost

Cum se alimentează ServalSe recomandă achiziționarea unui pisoi serval la vârsta de 1,5 până la 5 luni. Cu cât servalul este mai tânăr, cu atât îți va fi mai ușor să te obișnuiești cu el și îți va fi.

Pentru a cumpăra un serval, contactați numai creșele specializate cu o bună reputație și cu toate licențele necesare. Costul unui astfel de pisoi variază de la două la șapte mii de dolari. Desigur, puteți găsi un vânzător care ia mai puțin, dar nu este un fapt că veți ajunge cu o pisică domestică sănătoasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale păstrării unei pisici servale acasă