Repeler de pisici: tipuri și scop

Repelerul pentru pisici este un remediu eficient pentru protejarea bunurilor casnice de ghearele și dinții animalelor de companie cu blană. Utilizarea acestor medicamente face posibilă protejarea sănătății animalului de consumul de plante otrăvitoare sau de alte substanțe nocive. Există mai multe tipuri de dispozitive pe piață: modele cu ultrasunete, spray-uri. Un dispozitiv similar poate fi făcut de unul singur din mijloace improvizate. Pentru a nu dăuna pisicii și a opera în mod corespunzător dispozitivul, este necesar să se studieze caracteristicile designului și metodele de aplicare..

1 Scopul repelenților pentru pisici

Nu este întotdeauna posibil să vă obișnuiți tânărul animal de companie cu comportamentul corect. Pisicile se pot urca pe mesele de luat masa atât din foamete, cât și din simpla curiozitate. Aceeași poveste se întâmplă și cu glafurile, pe care proprietarii așează deseori plante de apartament. Lăstarii și florile suferă de trucurile animalelor. Unele plante pot fi otrăvitoare, ceea ce garantează animalului de companie cel puțin otrăvirea. O altă neplăcere este utilizarea de oale în loc de tavă. Sistemul de rădăcină va suferi de fecale de pisică.

La pisicile necastrate, în timpul pubertății, se remarcă obiceiul "marcă" teritoriu. Animalele pulverizează urină la o înălțime mică în cele mai izolate locuri. În ciuda cantității mici de lichid emis, acesta are un miros specific ascuțit, neplăcut și persistent. Uneori, femelele adulte sunt angajate în astfel de „trucuri” în timpul „căldurii”. Castrarea unui animal adult nu oferă o garanție sută la sută că acest comportament se va opri. Un respingător de pisici vă va ajuta să vă înțărcați animalul de companie.

Scopul principal al dispozitivelor și spray-urilor:

 1. 1. Pentru a preveni pisicile să zgârie mobilierul, hainele, pantofii și tapetul.
 2. 2. Nu te caca în locuri greșite.
 3. 3. Nu am marcat teritoriul.
 4. 4. Obișnuit cu tava într-un anumit loc.
 5. 5. Nu a stricat plantele.

1.1 Dispozitiv cu ultrasunete

Repelerul pentru pisici este vândut în magazine specializate. Principiul de funcționare al dispozitivului se bazează pe efectul ultrasunetelor asupra subconștientului animalului de companie. Dispozitivul este alimentat de baterii care durează o perioadă lungă de timp. Semnalul cu ultrasunete nu este audibil pentru oameni, dar este direcționat efectiv către animal, provocându-i iritabilitate și un fel de mâncărime neplăcută.

Impactul se realizează prin reglarea corectă a undelor trimise. Pisica încearcă să stea departe de astfel de locuri. Printre dezavantajele dispozitivului, se remarcă un preț relativ ridicat (în special pentru modelele echipate cu un senzor de mișcare) și un atac asupra sistemului nervos al fiarei cu un sunet caracteristic.

1.2 Spray-uri pentru animale de companie

Eficacitatea acestor medicamente se datorează eliberării unui miros, care este foarte neplăcut pentru animale. Metoda de pulverizare este aceeași în toate cazurile..

Pentru a obține efectul dorit, este necesar să tratați zonele cu probleme cel puțin o dată pe zi. Manipulările sunt efectuate până când animalul de companie este forțat să renunțe la obiceiurile sale proaste, inclusiv golirea în locuri greșite și deteriorarea bunurilor casnice.

Tratamentul se efectuează prin pulverizare de la 200-300 milimetri până la punctul tratat. Multe formulări nu sunt concepute pentru a fi compatibile cu plantele de interior, așa că acoperiți-le cu o cârpă umedă.

Spray-urile speciale nu lasă urme și pete pe mobilier și alte articole de interior. Pentru o pisică, atunci când inhalează sau înghite agentul în cauză, consecințele se manifestă prin tuse sau salivație abundentă. Acest lucru este în regulă dacă animalul nu este alergic la o anumită componentă. Este mai bine să verificați această întrebare cu medicul veterinar..

1.3 Soiuri de spray-uri

Mai jos este o listă a compușilor populari de respingere a pisicilor lichide:

 • SynergyLabs FU (Fooey). Gustul amar al preparatului include extract de grapefruit și o plantă specifică. Acest instrument este utilizat pentru a trata firele, plantele de apartament și alte obiecte care sunt predispuse la deteriorarea animalelor de companie..
 • "Spray inteligent". Modelul este un dispozitiv de protecție și descurajare menit să sperie pisicile de a merge la toaletă într-un loc neintenționat. Enzimele formulate și uleiurile esențiale încurajează animalele să își folosească cutia de gunoi.
 • Fernhaltespray TX-2928 Trixie. Dispozitivul face parte din grup "antigadina" și "anti-rozătoare", de care pisicile se tem foarte tare. Aerosolul are un miros înțepător care îi sperie pe animalele de companie cu patru picioare.

2 Ce poate înlocui repellerul acasă?

Dacă nu există un sistem de respingere special, puteți utiliza următoarele metode:

 1. 1. Așezați lângă "interzis" zone de coji de citrice (portocală, lămâie etc.). Mirosul lor este neplăcut pentru pisici..
 2. 2. Tratați zonele cu o soluție slabă de oțet. Animalele nu suportă mirosul..
 3. 3. Dacă vorbim despre o casă privată și trebuie să scăpați de vizita oaspeților nedoriti, atunci puteți obține un câine de pază.
 4. 4. În curtea casei, puteți instala sprinklere cu apă care vor speria pisicile.

Toate aceste recomandări se referă la modalități umane de a scăpa de animalele de companie cu patru picioare nedorite din casa ta, pe care le poți face singur.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Repeler de pisici: tipuri și scop