Otibiovin - picături pentru urechi pentru pisici

Otibiovin este un medicament complex pentru pisici destinat tratamentului proceselor inflamatorii de diferite etiologii localizate în auricule. Picăturile sunt produse de compania cehă Bioveta și sunt considerate unul dintre tratamentele eficiente pentru otita medie și scabia urechii. Un efect rapid, absența aproape completă a contraindicațiilor și a efectelor secundare vă permite să vă ușurați rapid animalul de companie de durere și disconfort cauzate de otita medie.

Otibiovin - picături pentru urechi pentru pisici

 • sticle de plastic cu un volum de 15, 20 sau 25 ml cu picurător, care vă permite să măsurați doza exactă și să picurați soluția exact în canalul urechii;
 • flacoane din sticlă cu un volum de 5 sau 10 ml, care sunt sigilate cu un dop de cauciuc și deasupra acestuia - cu un capac din aluminiu.

O sticlă deschisă cu picături trebuie utilizată în decurs de 12 zile, ceea ce corespunde duratei maxime a cursului terapiei medicamentoase. Nu se recomandă reutilizarea flacoanelor folosite cu medicamentul pentru nevoile gospodăriei. Pentru pachetele nedeschise, termenul de valabilitate este de 36 de luni. În acest caz, pentru depozitare, ar trebui să alegeți locuri uscate, întunecate, cu o temperatură de 15-20 ° C, situate departe de hrană și hrană pentru pisici..

Principiul de funcționare

Spectrul de acțiune antimicrobian complex al Otibiovin este realizat prin interacțiunea articulară a ingredientelor active, care, atunci când sunt aplicate extern, nu sunt absorbite în piele și au un efect local. Prezența unui antibiotic aminoglicozidic (sulfat de gentamicină) în picăturile pentru urechi oferă un efect bactericid asupra majorității microorganismelor gram-negative și individuale gram-pozitive (streptococice, pneumococice, salmonelle, Klebsiella etc.), care sunt agenți cauzali ai bolilor bacteriene și fungice ale organelor auditive. Sunt furnizate efecte suplimentare din utilizarea picăturilor:

 • acid salicilic - are un efect calmant și antiinflamator asupra țesuturilor pielii, ajută la înmuierea stratului cornos și la exfolierea epiteliului.
 • triamcinolon acetonă - reduce inflamația și exsudarea zonelor afectate, are un efect antipruriginos, care reduce pofta de pieptănat pentru pisici și oferă o stare mai calmă
 • bromură de carbentopendicină - suplimentează proprietățile antiseptice și bactericide ale altor componente împotriva bacteriilor și a unor ciuperci, suprimând dezvoltarea acestora.

În plus, în picături se utilizează componente suplimentare: apă distilată și alcool etilic.

Picături pentru urechi Otibiovin

Indicații de utilizare

Utilizarea Otibiovin este recomandată numai în conformitate cu indicațiile unui medic veterinar. Picăturile sunt prescrise pentru a trata următoarele patologii ale urechii la pisici:

 • otita medie cauzată de activitatea vitală a ciupercilor sau bacteriilor;
 • dermatită care afectează straturile superioare ale epidermei;
 • eczema urechii și a canalului urechii;

Înainte de utilizare, se recomandă identificarea agentului cauzator al inflamației urechii și testarea sensibilității la ingredientele active antifungice și antimicrobiene din picături.

Important! Ingredientele active ale Otibiovin nu vor funcționa eficient în otita medie, care sunt simptome secundare ale altor boli.

Mod de aplicare

Atunci când este utilizat la pisici, Otibiovin este picurat cu 4-5 picături în urechea afectată. Multiplicitatea aplicațiilor picăturilor pentru urechi:

 • De 3-4 ori pe zi - la începutul cursului;
 • De 2-3 ori pe zi - după 3 zile.

Durata cursului tratamentului este de 5-7 zile, dar nu trebuie să depășească 12 zile. utilizarea medicamentului este întreruptă atunci când nu sunt observate simptome ale bolii timp de 3 zile. De exemplu, atunci când un curs este prescris timp de 7 zile, dar după 2 zile toate simptomele neplăcute au dispărut, nu se recomandă utilizarea Otibiovin mai mult de 5 zile.

Important! Nu trebuie să picurați picături mai mult de 12 zile chiar și atunci când simptomele pisicii nu dispar! astfel de situații în tratament necesită consultări suplimentare cu un medic veterinar.

Procedura de utilizare a Otibiovin va fi următoarea:

 1. Pregătiți auriculele și canalul auditiv: îndepărtați toți contaminanții (cruste, cruste, sulf, exsudat) din zonele afectate.
 2. Instilați în ureche doza necesară de medicament.
 3. Masați ușor baza urechii, ceea ce îmbunătățește penetrarea soluției în țesuturi.
 4. Țineți puțin capul pisicii pentru a preveni stropirea picăturilor în caz de scuturare a capului.

Picurarea urechii

Utilizarea Otibiovin este posibilă în combinație cu alte medicamente ca parte a terapiei simptomatice și specifice, cu excepția celor destinate utilizării auriculare..

Pe o notă! Numirea lui Otibiovin pentru tratamentul bolilor infecțioase complexe ale organelor auditive este posibilă după examinările clinice și diagnostice, determinarea agentului patogen și sensibilitatea acestuia la ingredientele active ale medicamentului.

Contraindicații

Ca o contraindicație pentru utilizarea Otibiovin, instrucțiunile indică perforarea (ruptura) membranei timpanice sau hipersensibilitatea la animale individuale la componentele active ale picăturilor de urechi. În acest din urmă caz, medicamentul trebuie înlocuit cu unul similar, dar cu alte ingrediente active..

Atunci când utilizați medicamentul conform instrucțiunilor de utilizare, complicațiile și efectele secundare nu au fost încă găsite.

Preț

Otibiovina poate fi achiziționată la farmacii veterinare obișnuite sau la magazinele online. Majoritatea vânzătorilor oferă picături pentru urechi în sticle de 20 ml. Prețul unui astfel de volum variază de la 360-460 ruble.

Otibiovin - picături pentru urechi pentru pisici

Recenzii proprietarului

Valeria, proprietara pisicii Domnului:

„Infecția cu acarieni a urechii pisicii noastre a devenit deja cronică. A fost chinuit de durerile urechii, au început să apară dopuri. Zile întregi, animalul de companie doarme și mănâncă puțin, ignorând complet jucăriile sale preferate. deja la 3-4 zile de la aplicarea Otibiovin, prescris de medicul veterinar, a existat o îmbunătățire vizibilă, animalul de companie a reînviat considerabil. și după 7 zile totul a revenit în cele din urmă la normal și nu mi-a mai deranjat urechile. O astfel de perioadă scurtă de valabilitate a unei sticle deschise nu a fost foarte convenabilă, deoarece majoritatea medicamentelor a trebuit aruncată. ".

Nikolay, proprietarul unei femei abisiniene:

„Pisica noastră era foarte îngrijorată de mâncărimea urechilor, care se pieptanau până la răni. după consultarea unui medic veterinar și trecerea testelor, a fost găsită o ciupercă. Medicul i-a prescris imediat Otibiovin. L-am cumpărat în cea mai apropiată farmacie veterinară și l-am folosit strict conform instrucțiunilor pentru a nu face rău animalului de companie. Deși procedurile în sine nu au fost ușoare: la vederea balonului, pisica a încercat să se ascundă, așa că a trebuit să prindă și să atragă ajutoare pentru procedură. După un curs de 5 zile, testele s-au repetat: rezultatul este excelent, iar pisica nu-și mai pieptene urechile ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Leonid, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„Otibiovin este deja un medicament dovedit de la un producător ceh, care vă permite în mod eficient să scăpați de otita medie cauzată de activitatea ciupercilor sau bacteriilor. câteva zile sunt de obicei suficiente pentru tratament și, în majoritatea cazurilor, problema nu reapare. Singurul lucru este că, înainte de programare, efectuez cu siguranță o otoscopie pentru a mă asigura că timpanul este intact. este strict interzisă utilizarea picăturilor în cazul ruperii acesteia ".

Evgeniya, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Picăturile funcționează bine chiar și cu otita medie cronică. principalul lucru este identificarea corectă a agentului patogen și efectuarea unui test pentru sensibilitatea acestuia la sulfatul de gentamicină (un antibiotic cu picături). Vă recomandăm să încălziți sticla în mâini înainte de a o insufla pentru a reduce disconfortul pentru animal. În practica mea, au existat câteva cazuri de intoleranță individuală la componentele medicamentului, așa că a trebuit să selectez alți analogi ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Otibiovin - picături pentru urechi pentru pisici