Descrierea pisicii de rasă britanică

2

Materialul de astăzi vă va permite să vă aruncați în lumea pisicilor din apropiere, să îi înțelegeți trăsăturile, structura și legile. Descrierea pisicii de rasă britanică vă va ajuta în acest sens. Desigur, după ce ați făcut cunoștință cu o singură rasă, este imposibil să învățați să găsiți un limbaj comun cu toate pisicile și pisicile..

De unde au venit britanicii?

Rasa de pisici britanică este una dintre acele puține norocoase a căror biografie este înrădăcinată în evenimentele care au avut loc înainte de era noastră. În îndepărtatul patruzeci și trei ani î.Hr., unchiul împăratului Caligula, a preluat tronul. El a decis să-și consolideze puterea prin deschiderea războiului cu Marea Britanie și, prin urmare, a trimis trupe. La întoarcere, împreună cu romanii care au luptat în Marea Britanie, pisicile s-au întors.

Confruntarea dintre romani și celți nu s-a încheiat timp de patruzeci de ani. Dar pisica britanică cu păr scurt nu a luat parte la acest război dintre oameni.. Au cucerit din ce în ce mai mulți oameni cu frumusețea și afecțiunea lor.. Prin urmare, când la sfârșitul secolului al XIX-lea a apărut discursul despre animalele iubite de națiune, descendenții acelor pisici care au reușit cumva, dar totuși să reconcilieze două popoare violente din trecut au fost folosite ca bază.

O altă legendă

Scripturile și documentele vechi spun că o pisică obișnuită sa dovedit brusc foarte puternică și rezistentă, a știut să supraviețuiască într-o varietate de condiții și, în același timp, nu și-a pierdut farmecul și farmecul. Aflăm despre acest lucru de la G. Weir - fondatorul expozițiilor de pisici. Așa este ea - istoria rasei britanice.

Destul de des, oamenii de știință argumentează despre care dintre rasele de pisici este cea mai apropiată de britanici. Cu siguranță, au ceva în comun cu pisicile persane - un bot ușor plat de formă rotundă, dar nu mai mult.

Descrierea rasei

În primul rând, să ne amintim că britanicii sunt destul de capricioși și chiar parțial atingători - oricare ar fi, iar aceste animale mici nu au mai puțin mândrie decât stăpânii lor. Principalul lucru nu este să-i deruteze pe scoțieni și britanici - proprietarii lor vor considera cu siguranță o insultă. Amintiți-vă asta Pisicile britanice sunt animale de rasă, care au ajuns la apariția lor prin adaptabilitate, experiență și mutație. Însă scoțianul este o rasă de rasă genetică, ca multe alte pisici care au apărut relativ recent..

Trăsături distinctive

Deci, arată. Care este diferența, ce este și cum înțelegeți că în fața dvs. este un britanic?

Cap

Pisica britanică este un fericit proprietar al unui cap situat pe umeri. Forma rotundă aproape regulată este un semn de rasă pură. Craniul este lat, în timp ce botul trebuie să fie rotund.

Caracteristică: un animal de companie adult de rasă britanică ar trebui să aibă mesense (obraji) și un „zâmbet” larg.

Nas

Deoarece pisicile respira aproape întotdeauna prin nas, acest lucru se află în centrul instinctelor lor (spre deosebire de oamenii care pot trece singuri la respirația gurii), este important să fim atenți la nas și la structura corectă a acestuia. O rasă britanică de rasă pură va avea un nas scurt, dar larg, fără curbură sau schimbare. Pe puntea nasului există o mică depresie, abia perceptibilă, dar imperceptibilă. Dacă nasul este strâmb, pisica poate „șuiera” atunci când respira sau poate emite alte sunete ciudate.

Urechi

Pisica britanică Shorthair este o excepție de la regula felinei. Dacă de obicei pisicile „țin întotdeauna urechile deschise”, atunci rasa britanică nu are o astfel de caracteristică. Urechile lor sunt joase și la o mare distanță una de cealaltă.. Urechile sunt mici și ușor rotunjite. Afară au o cantitate suficientă de lână. Acest lucru nu se aplică britanicilor pliați - urechile lor sunt adesea coborâte și sunt așezate destul de aproape, precum și mai aproape de partea din spate a capului..

Ochi

Rasa britanică are ochi destul de mari, în timp ce sunt deschiși și, bineînțeles, de formă rotundă. La fel ca urechile, sunt așezate destul de largi. Ochii britanici sunt preponderent aurii. Mai rar sunt albastru, verde strălucitor și lavandă. Pisicile cu culori tipice ale ochilor atât neobișnuite, cât și pronunțate sunt apreciate. Dar ochii plictisitori sau un iris cu pete, jante și așa mai departe, nu este doar apreciat, ci chiar considerat un dezavantaj.

Corp

Originile apariției standardelor pentru corp și fiziologia pisicilor britanice se întorc la acele vremuri îndepărtate ale apariției lor. Din moment ce britanicii au simțit că sunt stăpânii propriilor lor ținuturi, au crescut în pisici musculare care au o forță considerabilă. Mai mult, pot fi de dimensiuni mari sau medii, conform clasificării internaționale..

Au un stern larg și, în același timp, un spate masiv și muscular, care le permite să scrie tot felul de piruete, chiar și în viața de zi cu zi.. Picioarele nu sunt lungi, dar puternice, ceea ce permite pisicii să aterizeze periodic doar pe trei din patru și să folosească laba „de rezervă” ca armă de atac în cazul unui salt pe pradă.

În ceea ce privește coada, este, de asemenea, destul de scurtă. Subțire doar la pisoi, în timp ce la britanicii de toate vârstele ar trebui să se înrăutățească spre bază.

Greutate și dimensiune

O pisică britanică este mult mai mare decât o pisică, dar acest lucru se exprimă doar prin aspect și nu prin caracteristicile lor. Științific vorbind, această rasă se caracterizează prin demorfism sexual. Pisicuțele, indiferent de sex, se îngrașă rapid. Din micii britanici slabi, ei se transformă rapid în copii în miniatură ale părinților lor, dar numai în exterior. Se îngrașă mult timp, procesul de creștere durează și el câțiva ani.

Aspect

După patru ani, partea fizică a corpului britanic este complet formată și până la vârsta de cinci ani are o personalitate stabilă. La această vârstă, pisicile cântăresc aproximativ cinci până la opt kilograme, iar pisicile - de la patru la șase.

Lână

Aici încep diferențele izbitoare între rasele britanice, dar fundamental diferite.

Există două direcții de dezvoltare a acestei rase: cu părul lung și cu părul scurt. Cu excepția lânii, nu există diferențe la nivel fizic..

Pisica britanică cu părul lung este un fel de aristocrat elegant și simpatic. Nu poți traversa cu alte rase, doar cu britanicii, altfel riști să obții un britanic violent cu o culoare de neînțeles la ieșire. Dar va exista un partener al unui astfel de animal cu părul scurt sau lung - nu contează.

În ciuda faptului că rasa este numită cu părul lung, haina atinge doar lungimea medie. Fără valuri sau frizz, drepte, cu un substrat bogat, care oferă pisicii căldură. Unde coada este întotdeauna foarte pufoasă. Culorile sunt variate, singura excepție care nu este recunoscută este combinația de alb cu o culoare siameză sau parțială pe labe, bot și coadă.

În ceea ce privește persoanele cu părul scurt, acestea au întotdeauna culori surprinzător de delicate. Paltonul este dens, distribuit uniform pe corp. Lungimea medie a lânii - până la trei milimetri.

Culoare

Culoarea predominant monocromatică trebuie să fie uniformă și uniformă, astfel încât haina să nu iasă în evidență în unele locuri. În același timp, rasa britanică poate avea ceva ca o ceață pe palton sau un reflux de o anumită culoare - acest lucru nu este interzis de standardul rasei.

Conform cifrelor oficiale, există trei duzini de variante ale culorii britanicilor.

Cele mai populare tipuri solide ale acestei rase sunt:

 • Rasa roscata
 • Rasa cremă
 • Rasa neagră
 • Rasa albă
 • Rasa de gri
 • Rasa Lilo - combinație de gri, gri și roz.

Cele mai populare rase în două tonuri:

 • Rasa gri-albastră
 • Marmură
 • Rasa bifată
 • Rasa Tabby ("pistrui" pe palton)

Recent, pisicile din rasa britanică cu o culoare în stilul „Whiskas” capătă avânt. Numele provine dintr-o reclamă pentru o mâncare celebră. Dar acesta este doar un nume comun sau colocvial și, dacă apelați la specialiști, aceștia vă vor explica că acesta este un tip de „macrou”. Culoarea principală a acestor britanici este argintul. Ar trebui să existe doar trei dungi întunecate pe spate și există un număr nelimitat de dungi întunecate pe corp. Este important ca dungile să fie mai întunecate, nu mai deschise..

Dezvoltarea pisicii

Dezavantaje ale părților corpului, capului

Deformarea nasului, constând într-o cocoașă excesivă a nasului. Frunte plată, „sprâncene” mari, nas lung. Nasul este prea îngust, mușcătura nu poate fi corectată, iar forma botului este perturbată.

Lipsa nivelului de pluș necesar. Acest caracter depinde de substrat, care în mod ideal ar trebui să fie neted și foarte dens. Atunci haina este pufoasă și arată ca una de pluș. Lipsa trăsăturilor necesare este cea mai frecventă la pisicile mari, scorțișoara și pisica tabby..

Dacă un animal de companie are cel puțin unul dintre dezavantajele de mai sus, nu va fi considerat o rasă pură ideală.

Prin urmare, dacă intenționați să participați la expoziții sau competiții, ar trebui să alegeți cu grijă un animal din această rasă. Și dacă îți iei un prieten pentru casa ta, atunci aceste caracteristici externe nu contează - nu afectează în niciun fel sănătatea, rasa sau caracterul.

Caracter

Ce trăsături ale pisicii britanice o diferențiază de reprezentanții altor „rase feline”? În primul rând, acestea sunt maniere. Pretenția ei și felul de imposibilitate de a ajunge la ea sunt încă emoționante, mai ales dacă persoanei nu îi place animalul de companie. În același timp, este un animal destul de capricios, în ciuda aspectului său drăguț. Dintre trăsăturile permanente de caracter care sunt inerente acestei rase la orice vârstă, se poate remarca independența și încăpățânarea..

Britanicii sunt creaturi foarte prietenoase și afectuoase, sunt foarte ușor de contactat.

Le place un ton prietenos și blând, nu tolerează comenzile sau cerințele în legătură cu ei înșiși - mai ales dacă nu vine de la proprietar, ci de la altcineva.

Comunicare

Rasa britanică intră ușor în contact cu câinii, iubește să se joace cu copiii. Nu-i place când se plictisește, dar în același timp, în cazul unui copil mic, va rezista până la ultimul, pentru a nu-și bate laba. Ce este special la britanici? Această rasă tolerează singurătatea cu ușurință. Dacă ești rar acasă, dar îți place foarte mult pisicile, atunci britanicul este o soluție excelentă pentru tine. Ei rămân calm singuri cu ei înșiși, se joacă, dorm, studiază lumea exterioară. Și, deși le este dor de proprietar, nu vor face mizerie în toate camerele atunci când se întâlnesc sau în absența lui..

Fii sănătos și frumos!

Calitățile unice ale pisicilor britanice sunt abilitatea de a nu se îmbolnăvi chiar și în condiții foarte dure. Nu au boli ereditare, ca atare, în același timp, pisicile tolerează răcoarea. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că britanicii nu se îmbolnăvesc în principiu - sunt caracterizați de boli tipice feline..

 • Gingivita. Aceasta este inflamația și caria dentară ulterioară. Este important să îi arătați animalul veterinar la timp, deoarece boala poate fi vindecată în primele două etape. Dar este mult mai ușor să o preveniți pur și simplu - să vă spălați dinții animalului și să nu-l lăsați să mănânce prostii..
 • Cardiomiopatia, care apare din cauza unei sarcini prea mari sau, dimpotrivă, din cauza absenței acesteia. Principalele simptome sunt pierderea în greutate catastrofală, pierderea interesului pentru lumea exterioară, proprietarul, jucăriile, încetinirea pulsului și respirației, respirația șuierătoare.
 • Paralizia parțială este, de asemenea, posibilă. De obicei acestea sunt membrele posterioare. Pe lângă cele de mai sus, acordați atenție tampoanelor pentru animalele de companie. Dacă își schimbă culoarea în albastru - consultați urgent un medic.
 • Uneori, britanicii sunt diagnosticați cu hemofilie. Și aici nu se poate face nimic în acest sens, cea mai bună opțiune ar fi să monitorizăm doar animalul de companie, astfel încât să nu se rănească..
 • Și ultima boală tipică este o ciupercă care apare pe unghii. Poate fi recunoscut prin deformare sau pete pe gheare, așa că fii atent la labele animalului de companie.

Pentru a preveni problemele cardiace, medicii recomandă efectuarea unui examen - o ecografie a inimii, cel puțin una pe an, ideal la fiecare șase luni.

Vaccinări

Amintiți-vă despre vaccinări - este mai ușor să le luați și să le preveniți decât să aveți grijă de un bolnav sau chiar mai rău - un animal de companie pe moarte mai târziu. Cea mai bună perioadă pentru vaccinări este momentul în care animalele sunt luate de la părinți (în două până la trei luni) sau momentul schimbării dinților, adică vreo opt luni. Nu uitați că trebuie să efectuați un tratament preventiv pentru viermi. Vaccinul antirabic trebuie reînnoit în fiecare an.

Dacă urmăriți sănătatea britanicului, el trăiește ușor și calm cel puțin cincisprezece ani.

Este important să aveți grijă de o pisică britanică nu numai în momentul bolii sau carantinei sale, ci în mod constant. Un animal de companie este o mare responsabilitate, iar o rasă pură și capricioasă este de două ori mai multă responsabilitate.

Îngrijire

Diferența dintre rasa britanică și multe alte rase este absența nevoii de îngrijire scrupuloasă și atentă. Această rasă este nepretențioasă în viața sa, deși are o serie de caracteristici proprii, dar îngrijirea lor nu va necesita mult timp de la dvs..

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scoateți substratul o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, ar trebui să achiziționați o perie moale rotunjită din cauciuc sau un material special care va elimina statica din lână.. Când o pisică începe să vărsat, pieptănați-o zilnic., în caz contrar, acest proces se va reflecta în mobilierul dvs..

Igienă

Britanicii sunt o rasă foarte îngrijită și, chiar dacă pisicile, chiar pisicile, au mare grijă de igiena lor, așa că își linsă în permanență blana. Din această cauză, stomacul lor este adesea înfundat de păr. Nu trebuie să așteptați până când pisoiul se îmbolnăvește și el însuși scapă de bilele din organele interne, deoarece nu este un fapt că până în acel moment nu vor fi dăunătoare. Pentru a preveni acest lucru, dați pisicii dumneavoastră medicamente speciale care sunt vândute sub formă de tablete și furaje și dizolvați bucățile în tractul digestiv..

Și revenind la labe - asigurați-vă că inspectați în mod regulat ghearele, astfel încât să nu existe ciuperci, fisuri sau așchii.

Tăiați-vă unghiile în mod regulat sau duceți-l pe britanic la un salon special dacă nu puteți face singur procedura. Nu uitați să obțineți un post de zgâriere.

În cele din urmă, amintiți-vă că caracteristicile pisicii britanice nu înseamnă că procedurile standard nu se aplică ei. Spălarea ochilor, curățarea specializată a urechilor și a tampoanelor - aceasta este o necesitate pentru fiecare pisică de rasă, nu doar pentru britanici.

Cum să hrăniți, ce să hrăniți, când și unde?

Imediat ne grăbim să dezamăgim pasionații de pescuit - pisicile nu au nevoie de pește. Deloc. Niciuna - fie mâncare sau pește obișnuit. Nu aveți încredere în reclamele care promovează hrana pentru pești - acesta este doar un truc de marketing. Da, pisica ta va mânca cu plăcere peștele, dar asta nu înseamnă că îi va plăcea. Cum să hrănești pisicile britanice? - tu intrebi. Să aruncăm o privire mai atentă asupra dietei pentru o astfel de pisică..

 • Carne. Cea mai mare parte a dietei animalului dvs. de companie este produsele din carne. Trei sferturi, uneori puțin mai puțin, din dietă ar trebui să aibă o componentă din carne.
 • Cea mai bună opțiune pentru o pisică ar fi carnea de vită sau de pasăre, precum și măruntaiele. A da unei pisici o bucată de carne nu este o decizie inteligentă. Congelați carnea, apoi trebuie tocată sau tocată. În general, pregătiți pisica pentru mâncare.
 • Garnitură. Un sfert din dietă constă din diverse cereale, cartofi și legume. Poate fi o garnitură de la masă, dar o puteți găti separat pentru pisică..
 • Asigurați-vă că dați britanicilor un ou la fiecare cinci până la șapte zile..
 • Ocazional puteți oferi produse lactate - poate fi brânză de vaci sau kefir, brânză, ryazhanka. Puteți folosi alimente uscate de la premium - există toate substanțele necesare pentru o pisică, dar gustul ei lasă mult de dorit, din păcate.

Ce nu trebuie administrat pisicilor?

 • Lapte. Alergia la lactoză este deosebit de pronunțată la pisicile cu pedigree.
 • Dulce. Chiar și ocazional. Și nici în vacanțe nu este permis. Luați în considerare faptul că pisica dvs. trebuie să se mențină în formă.!
 • Murat și sărat. Marinada conține acid, care are un efect negativ asupra corpului pisicii, iar sarea întârzie eliberarea apei din corp.
 • Alcool și cafea. Nu dăunează doar corpului, ci duce la probleme cardiace.

Amintiți-vă că rasa britanică de pisici este predispusă la supraponderalitate, deci trebuie să le monitorizați dieta.

De unde să cumpăr, de ce și de ce?

Principala caracteristică a unei pisici britanice este fotogenică.. Aceste pisici adoră să se joace la orice vârstă, pot fi învățați să pozeze și, cel mai important, pot zâmbi! Rezultă doar fotografii uimitoare: o pisică zâmbitoare într-o oală de sub o floare, într-un capac de baie, agățată în aer în momentul săritului. Și ce videoclipuri amuzante se obțin cu participarea lor! Aceste pisici sunt uneori prea deștepți, dar cedează antrenamentelor cu o explozie. Prin urmare, nu vă puteți face griji cu privire la ascultarea unei astfel de pisici..

Piaţă

Când vine vorba de unde să cumpărați, aveți mai multe opțiuni. Cea mai comună este piața pisicilor. O opțiune populară, dar nesigură. Prețurile sunt de două ori mai mici, dar aici vă așteaptă pericolul. Nu este un fapt faptul că un animal cumpărat pe o astfel de piață va fi sănătos și cu toate vaccinările. Desigur, vă puteți vaccina, vindeca și așa mai departe, dar merită? Și un pisoi sănătos este mai bun decât unul bolnav..

Din mâini

Puteți cumpăra rasa britanică din mâinile oamenilor care cresc britanici. Fiabilitatea, la fel ca prețul, va fi mai mare, dar există și capcane. Nu puteți verifica întotdeauna documentele și rasa pură și nu veți primi nicio garanție.

Pepinieră

Cea mai bună opțiune ar fi o creșă. Înainte de a vizita, asigurați-vă că vă uitați la recenziile acestui loc, asigurați-vă că aveți toate documentele, licențele. Acordați atenție condițiilor în care sunt ținute animalele. Ele trebuie să fie curate și bine dotate. Bolurile trebuie să conțină alimente și apă.

Este normal ca animalele să se teamă de prezența ta, dar dacă un animal de companie se zvâcnește sau fuge nu numai de mișcările bruște, acesta este un motiv pentru a gândi.

După ce ați luat o decizie de cumpărare, asigurați-vă că completați toate documentele pentru pisică, solicitați confirmarea tuturor procedurilor medicale și o garanție. Nu uitați să cumpărați în avans tot ce aveți nevoie pentru a transporta această rasă - un purtător, dacă este frig afară - o pătură sau o pătură suplimentară. Opțiunea ideală ar fi să apelați un taxi acasă, dar dacă acest lucru nu este posibil, încercați să oferiți viitoarei dvs. pisici de rasă cele mai bune condiții..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea pisicii de rasă britanică