Pisicuțul strănut și ochii apoși

Toate pisicile strănută din când în când și, trebuie să recunosc, pare destul de amuzant. Cu toate acestea, dacă un pisoi strănută și ochi apoși în același timp, această combinație de simptome ar trebui să provoace mai degrabă anxietate decât un zâmbet în stăpânul său..

  • Diverse boli infecțioase;
  • Reacție alergică la orice iritant;
  • Leziuni sau corpuri străine care intră în nas

Este extrem de dificil să se determine în mod independent cu exactitate motivele stării de rău ale animalului de companie și numai un specialist o poate face.

Prin urmare, dacă pisoiul tău începe să strănută foarte des și, în același timp, ochii lui sunt foarte apoși, este mai bine să contactezi imediat medicul veterinar.

Există situații în care este imposibil să primiți imediat asistență calificată. În acest caz, puteți încerca să atenuați starea animalului dvs. de companie, folosind sfaturile noastre.

Ce trebuie făcut dacă pisoiul strănut frecvent și are ochii apoși

Mai întâi, acordați atenție comportamentului pisicii - dacă el strănutează periodic, ochii îi sunt apoși și, în același timp, frecează frecvent nasul cu laba, acest lucru poate indica prezența unui obiect străin în cavitatea nazală.. Examinați cu atenție nările și gura pisoiului - Dacă găsiți acolo obiecte străine sau murdărie, încercați să le îndepărtați foarte atent cu o pensetă sau cu o pensetă mică. Principalul lucru în acest caz este să nu rănești omul sărac prin deteriorarea vaselor sau a mucoaselor cu o mișcare neglijentă.

Dacă nu sunteți sigur că veți putea efectua manipulări în siguranță pentru animal, este mai bine să le încredințați unui medic veterinar..

Dacă o examinare externă a căilor respiratorii nu relevă prezența corpurilor străine în ele, acordați atenție dacă mucusul este secretat din nasul pisoiului. Prezența sa poate indica asta pisica strănută și ochii i se udă din cauza unei boli infecțioase sau a unei alergii respiratorii. Puteți distinge una de cealaltă determinând natura acestui mucus. Dacă scurgerea din nas este limpede - cel mai probabil pisica are alergie, dacă mușchiul este gri sau verde - acest lucru poate indica faptul că strănut din cauza unei infecții.

Boli infecțioase

Diferite tipuri de infecții sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pisoii au ochii puțini care udă și adesea strănut. La fel ca toți bebelușii, pisoii nu sunt încă imunitatea suficient de dezvoltată, ceea ce îi face vulnerabili la viruși și bacterii.

În lunile de toamnă și primăvară, pisicile sunt în special susceptibile să experimenteze rinotraheită infecțioasă. Această boală, pe lângă simptomele luate în considerare, poate provoca febră și o deteriorare generală a stării animalului.. Tratamentul medicamentos în acest caz este absolut necesar. și ar trebui să fie numit de un specialist după examinarea și evaluarea stării pisoiului.

Bacteriile cauzatoare de boli care se acumulează pe membrana mucoasă a ochiului unui pisoi pot duce la o boală precum conjunctivita, în care ochii sunt foarte apoși. În acest caz, regimul de tratament pentru o pisică ai cărei ochi sunt apoși trebuie prescris numai de către un medic veterinar, deoarece performanța amatorilor a proprietarilor poate duce la probleme serioase cu starea ochilor pisoiului în viitor..

Alte cauze mai puțin frecvente ale ochilor apoși sau infestați includ infecții precum calicivirus și herpesvirus, bortedella, toxoplasmos și micoplasmos..

Reactii alergice

Suntem obișnuiți să ne gândim la pisici ca la un potențial alergen puternic pentru oameni, iar ideea că ele însele pot suferi de alergii pare neobișnuită pentru mulți. Cu toate acestea, acest fenomen este destul de comun. Cei mai frecvenți alergeni pentru pisici sunt:

  • plante de apartament;
  • fum de tigara;
  • parfum;
  • substanțe chimice puternice pentru uz casnic.

Dacă bănuiți că pisoiul dumneavoastră are tuse, ochii apoși și strănuturile din cauza alergiilor, încercați să identificați alergenul cât mai curând posibil și opriți contactul animalului cu acesta.

Dacă, în ciuda tuturor eforturilor depuse, starea animalului nu se îmbunătățește, el continuă să strănută și ochii îi sunt foarte apoși, ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să vă tratați animalul cu medicamente și antihistaminice.

În orice caz, este posibil doar pentru un medic veterinar calificat să stabilească cu exactitate de ce strănută un pisoi și, în același timp, ochii apoși, deci dacă apar aceste simptome alarmante, trebuie să-l contactați cât mai curând posibil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicuțul strănut și ochii apoși