Pisică de pescuit (pisică civet): descrierea rasei și caracteristicile conținutului

Pisici sălbatice 24.05.2018 4,7 mii 3,2 mii 4 minute.

Pisica civet are mai multe nume - pisică de pescuit, pătată, apă. O caracteristică a rasei este dragostea animalelor pentru tratamentul apei. Se simt minunat în apă, se scufundă și înoată rapid datorită prezenței membranelor între tampoane. Sunt vânători excelenți și stăpâni de neegalat în capturarea peștilor, stăpânind tehnica camuflajului. Numărul acestor animale din natură este nesemnificativ..

1 Istoria originii

Majoritatea indivizilor trăiesc în sudul Asiei, dar pot fi găsiți pe insulele Bali și Java. Acestea sunt animale sălbatice care trăiesc în principal în junglă și nu au fost niciodată selectate..

Sosirea unei persoane care drenează mlaștinile, defrișările și construirea de teritorii cu propriile așezări a afectat foarte mult numărul pisicilor de civet vii - acestea sunt pe cale de dispariție. Animalul este listat în Cartea Roșie, vânătoarea unei pisici de civet este interzisă.

2 Descriere

Descrierea reprezentantului standard al rasei:

ParametruCaracteristică
LungimeLuând în considerare lungimea cozii - aproximativ 1 m, există indivizi și mai mult
GreutateDe la 7 la 15 kg în funcție de vârsta și sexul animalului
CuloareCenușiu măsliniu, cu pete negre situate în jurul întregului perimetru al corpului. Dungi albe în jurul ochilor și urechilor
LânăDestul de dur, scurt
OchiRotund, în mare parte galben-verde
UrechiMic, semicircular
NasCu un pod din nas lipsă. Această structură permite animalului să-și țină respirația pentru o perioadă lungă de timp, să se scufunde și să înoate bine sub apă.
CoadăEste lipsit de mușchi, care ajută animalul să mențină echilibrul atunci când aleargă și sare

Există membrane pe degetele de la picioare, astfel încât pisicile din această rasă nu pot să-și retragă ghearele.

3 Stilul de viață, caracterul și comportamentul

Un animal din mediul său natural preferă să se țină departe de oameni; pentru viață alege habitate cu umiditate ridicată, cu prezența unei plante precum mangrovele. Rădăcinile sale merg adânc sub apă, arbustul are frunze înalte și răspândite. Mulțumită unor astfel de desi, pisica este capabilă să se ascundă de dușmani..

Pisicile asiatice au o personalitate cocoșată. Sunt destul de agresivi față de alte animale, dar afectuoși cu descendenți..

Pisica de civet nu prea îi place să se cațere pe copaci, preferând să se jefuiască în iaz, să meargă în apă puțin adâncă. Animalele sunt mai active noaptea, iar ziua se ascund într-un adăpost pentru odihnă.

Pisicilor de pescuit nu le plac oaspeții pe teritoriul lor, astfel încât intrarea altor locuitori acolo poate duce la consecințe neplăcute pentru oaspeți.

4 Îngrijire și

Este important să înțelegem că, atunci când încercăm să domesticim un animal, acesta trebuie ținut liber într-o cameră spațioasă, într-o volieră animalul va crește sălbatic. Acasă, trebuie să monitorizați adaptarea și socializarea animalului..

Reprezentanții acestei rase sunt foarte pretențioși în ceea ce privește îngrijirea de sine. Luând acasă un pisoi mic de pescuit, ar trebui să aveți răbdare și să aveți suficient timp.

Pentru ca un animal să se obișnuiască cu o persoană din copilărie, trebuie să fie înconjurat de o atenție constantă. Este recomandabil să încărcați zilnic pisoiul cu diverse jocuri, în timp ce este important să nu speriați copilul, astfel încât acesta să nu aibă gândul să se apere. Un copil foarte mic ar trebui să fie hrănit manual, așa că se va obișnui cu o persoană.

4.1 Educație

Este necesar să obișnuiești o pisică cu un guler și o lesă încă din copilărie. Mai întâi, acordați timp animalului de companie să se obișnuiască cu gulerul slăbit, iar mai târziu strângeți-l mai tare, mărind treptat timpul de mers.

Este necesar să instruiți animalul de companie la toaletă (de preferință cu umplutură pentru lemn). Dacă o pisică se eliberează într-un loc greșit, este suficient doar să-l îndreptați către cel potrivit (nu trebuie să-l certați și să strigați la el.

4.2 Hrănirea

Ace de civet pentru a mânca bine, meniul lor constă din:

  • diferite tipuri de pești de râu;
  • broaște;
  • fructe de mare;
  • șopârle;
  • broaște țestoase.

Pisica nu va disprețui șoarecii, mamiferele mici. Puii, miei etc. își pot pătrunde în labele tenace..

Ca urmare, acasă este necesar să compuneți meniul unui animal de companie cu includerea unei cantități mari de proteine, inclusiv pești.

Nu trebuie să hrăniți o pisică cu pete motate cu hrană pentru pisici, deoarece acestea nu au suficiente componente necesare - pește și fructe de mare.

5 Sănătate și longevitate

Durata de viață a pisicilor în captivitate este de aproximativ 15-20 de ani. Totul depinde de condițiile de păstrare și de dieta animalelor.

Boli tipice:

  • Invaziile helmintice - aportul periodic de medicamente antihelmintice este necesar la recomandarea unui medic veterinar.
  • Panleucopenia (ciuma felină) - o boală virală caracterizată prin afectarea tractului gastro-intestinal al animalelor și o scădere semnificativă a numărului de leucocite din sânge. Simptome: anorexie, vărsături, febră. În caz de infecție, este necesară asistență veterinară urgentă.

Animalele sunt vaccinate la fel ca alte pisici domestice - împotriva rabiei și a altor boli (rinotraheită, chlamydia, peritonită).

6 Reproducerea

Împerecherea animalelor este posibilă pe tot parcursul anului. Sarcina femelei este de până la 70 de zile, se nasc până la trei pisoi. Viziunea asupra bebelușilor vine abia în a doua săptămână după naștere. Conform studiilor efectuate la grădina zoologică, masculul ajută femela să crească descendenții până când pisoii ating vârsta de 10 luni. Nu se cunoaște dacă un astfel de sprijin apare la animale sălbatice.

Cel mai bine este să faceți sterilizare sau castrare acasă. Animalul va tolera procedura mai ușor dacă se face nu mai târziu de debutul anului. Proprietarii nu vor trebui să facă față pubertății pisicii, timp în care el poate deveni agresiv.

7 Cumpărarea unui pisoi

Cel mai bine este să obții un pisoi într-o crescătorie dovedită. Prețul animalelor ajunge la 10.000 de dolari.

Trebuie să cumpărați un animal de companie sănătos cu toate documentele și vaccinările făcute, cu vârsta de cel mult 2 luni. Pisoiul trebuie să fie jucăuș. Este necesar să examinați cu atenție corpul animalului pentru prezența rănilor, rănilor. Dacă animalul este letargic, doarme constant, nu ar trebui să faci o achiziție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică de pescuit (pisică civet): descrierea rasei și caracteristicile conținutului