Un pisoi nu merge la toaletă dintr-un motiv mare: motivul

În timp ce tractul gastro-intestinal funcționează corect, pisicile trebuie să meargă mult la toaletă în fiecare zi, dar problemele cu defecația sunt frecvente la pisici. În niciun caz, proprietarii îngrijitori nu ar trebui să ignore această boală, sperând că totul va fi rezolvat de la sine, deoarece acest lucru va agrava situația și poate duce la constipație cronică.

Hârtie igienică desfăcută de pisoi

 • deplasări frecvente nereușite la toaletă;
 • miaună plângătoare la fiecare încercare de a goli intestinele;
 • burtă tare, întinsă;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • pierdere în greutate.

Principalele motive

Tulburările din tractul digestiv sunt doar unul dintre cele douăsprezece motive pentru care pisoiul a încetat să meargă într-un mod mare. Orice poate provoca probleme cu mișcările intestinului.

Stres

Adesea pisoiul refuză să facă caca în primele 3 zile după mutarea într-un apartament nou. Acest lucru este normal, deoarece copilul este stresat de separarea de mama sa. Ar trebui să-l ajuți să se adapteze rapid la un loc nou, să creeze condiții favorabile și, cel mai important, să-l hrănești cu aceeași mâncare și în același mod ca și în casa veche. Dacă tava este încă curată în a patra zi, trebuie să trageți alarma.

Pisoi trist într-un coș

Permutare

Reamenajarea obișnuită a mobilierului și, cu atât mai mult, cumpărarea unuia nou, poate deveni un stres serios. Faptul este că reprezentanții familiei feline trăiesc în lumea mirosurilor și se obișnuiesc rapid cu o anumită atmosferă. Pentru a minimiza trauma psihicului animalului de companie în timpul rearanjării, acesta trebuie scos din cameră. Dacă animalul de companie avea un loc preferat în cameră, încercați să îl recreați.

Alimentație necorespunzătoare

Mancarea dezechilibrata si nepotrivita, precum si trecerea la o noua dieta, sunt cele mai populare cauze ale constipatiei. Aici sfaturile sunt simple - nu schimbați radical meniul, introduceți produse noi treptat, astfel încât sistemul digestiv al bebelușului să aibă timp să se adapteze.

Patologia intestinului

Rareori, dar totuși se întâmplă ca dificultățile cu defecația să provoace modificări patologice în intestine. În această situație, este puțin probabil ca proprietarul să poată oferi asistență pe cont propriu, deoarece este adesea necesară intervenția chirurgicală..

Tava murdara sau gunoi nepotrivit

Pisicile sunt recunoscute ca fiind unul dintre cele mai curate animale. Prin urmare, un motiv comun, dar legitim, pentru refuzul de a merge la toaletă este o cutie de gunoi murdară. Apropo, dacă animalului de companie nu îi place tipul de umplutură, el poate protesta și el.

Pisicuță de ghimbir la tava pentru gunoi

Condiții nefavorabile în casă

Pisoii sunt extrem de conștienți de atitudinea oamenilor față de ei. Ei experimentează dureros nu numai lipsa de atenție, ci și agresivitatea (strigătele și bătăile) și farsele copiilor. În acest caz, trebuie să decideți dacă puteți oferi îngrijire adecvată atât animalului, cât și copilului..

Cum să ajute

Un medic veterinar poate oferi asistență calificată unui pisoi. Cu toate acestea, proprietarul poate efectua mai multe manipulări care vor ușura chinul animalului de companie..

 • Uleiul de vaselină are un efect laxativ. Doar o jumătate de linguriță este suficientă (pentru introducere este mai bine să folosiți o seringă obișnuită fără ac) pentru a provoca mișcarea intestinului.
 • Laptele condensat diluat cu apă crudă într-un raport 1: 1 slăbește, de asemenea, bine. Este necesar să oferiți unui bebeluș o lingură în fiecare oră cu un astfel de amestec. Diurna maximă zilnică este de 5 linguri.
 • Un pariu sigur este injecția rectală a unei mici bare de săpun. De regulă, după câteva minute, animalul de companie aleargă la toaletă..
 • Clismă. Cu toate acestea, procedura nu este plăcută, deci trebuie să arătați nu numai răbdare, ci și pricepere, iar ajutorul membrilor gospodăriei nu va fi de prisos. Umpleți o seringă sau seringă mică de 10 ml cu apă caldă, ungeți vârful cu vaselină și introduceți-l treptat în anusul bebelușului, apoi turnați ușor lichidul. Nu uitați să simțiți burtica pisicii pentru a evita introducerea prea multă apă.
 • Pentru constipație, medicamentele sunt, de asemenea, adecvate, cum ar fi "Bifidumbacterina", "Lactobacterina", "Duphalac", "Lactusan" etc. Cu toate acestea, înainte de a le consuma, asigurați-vă că consultați un specialist, acesta vă va ajuta să calculați.
 • Masajul ajută și la normalizarea mișcărilor intestinale. Veți avea nevoie de o cârpă umedă sau o cârpă curată pentru a finaliza procedura. Așezați animalul de companie pe burtă și ușor, fără presiune, începeți să-i masați spatele spre anus. După aceea, începeți să masați anusul, amintindu-vă să schimbați în mod regulat cârpa / prosopul pe unul curat. Procedura trebuie efectuată zilnic timp de 2-3 minute..

Prevenirea constipației

Este mai ușor să preveniți orice boală decât să vindecați mai târziu! Constipația la pisici nu face excepție. Măsurile preventive sunt eficiente și nu necesită mult efort din partea proprietarilor:

 1. Organizați o nutriție adecvată pentru pisoiul dvs. Dacă este „natural”, atunci 80% ar trebui să fie pentru carne și 20% pentru legume (dovlecei, dovleac, sfeclă etc.). Dacă preferați mâncarea uscată, achiziționați produse premium și super-premium.
 2. Hrăniți-vă periodic pisicile cu produse lactate fermentate.
 3. Asigurați-vă un stil de viață activ, pentru aceasta merită să cumpărați jucării speciale pentru pisici.
 4. Păstrați tava curată.

De asemenea, puteți adresa o întrebare medicului veterinar intern al site-ului nostru, care vă va răspunde cât mai curând posibil în caseta de comentarii de mai jos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un pisoi nu merge la toaletă dintr-un motiv mare: motivul