De unde primește puricii o pisică domestică?

Puricii de pisică sunt cele mai frecvente insecte care suge sânge din lume datorită ratei lor ridicate de supraviețuire. Sunt capabili să se adapteze la orice condiții de mediu și să se reproducă foarte repede. Chiar și cea mai atentă îngrijire a unui animal de companie nu este o garanție 100% că nu va ridica paraziți. Pentru a vă păstra animalul de companie în siguranță, este important să știți de unde pot provoca puricii la pisica domestică și simptomele prin care puteți determina dacă au apărut..

De unde vin puricii?

Unii proprietari de animale de companie sunt siguri că un animal de companie care nu este în contact cu animalele de pe stradă nu poate primi purici. Dar aceasta este fundamental o opinie eronată, deoarece transmiterea de la un animal la altul este doar una dintre căile de infectare. Și paraziții, ca și larvele lor, pot fi găsiți pe iarbă, sol, copaci și alte obiecte, lângă care se plimbă pisica.

Dacă animalul de companie iese la plimbări, atunci probabilitatea de infecție este de aproape 100%. Probabilitatea crește, de asemenea, dacă un câine sau alte animale locuiesc în casă..

Dar chiar dacă animalul nu merge la plimbare și se află exclusiv în casă, există multe opțiuni pentru infecție. Pentru locuitorii primelor etaje ale clădirilor de apartamente, problema infecției este deosebit de urgentă. Multe case au subsoluri în care trăiesc animale fără stăpân sau șobolani care poartă purici. Acesta din urmă, în căutarea de alimente noi, poate merge în apartamentele din apropiere și chiar ajunge la etajele al doilea sau al treilea..

Pisică cu ochi albaștri

Dar chiar și în apartamentele de la etajele superioare, în absența deplină a plimbărilor și a contactului cu alte animale, o pisică domestică are toate șansele de a se infecta:

  • prin încălțăminte în aer liber sau haine ale membrilor familiei (de obicei larvele de purici sunt transferate în acest fel, dar pot exista și adulți);
  • în timpul unei ieșiri accidentale la intrare, mai ales dacă țineți cont de capacitatea de sărituri a puricilor și capacitatea lor de a se deplasa pe distanțe mari;
  • când vizitați o clinică veterinară, deoarece animalele vagabond infectate sunt adesea aduse aici;
  • în cazul participării la competiții sau expoziții, în care riscul de infecție crește de mai multe ori, deoarece proprietarii animalelor participante pot să nu acorde atenția cuvenită tratamentului antiparazitar, iar unii nici măcar nu suspectează infecția;
  • atunci când vizitați oaspeții care au și animale de companie infectate cu paraziți;
  • atunci când călătoriți în transportul public: chiar și atunci când utilizați un transportor special, puricii pot pătrunde în interior prin găurile din corp.

Pisica are purici

Ouăle paraziților cad pe diferite obiecte din casă, unde se maturizează în timp, iar adulții își caută imediat o gazdă pentru ei înșiși. Pentru o anumită perioadă de timp, o persoană poate deveni și ea, cu care mai devreme sau mai târziu le va purta singur la animalul de companie.

Simptome de infecție

Dacă observați cu atenție comportamentul animalului de companie, atunci nu este dificil să identificați infecția cu paraziți:

  • o pisică domestică mănâncă adesea și își roade literalmente dinții în corp, ceea ce poate fi asociat cu mușcături dureroase;
  • comportamentul devine neliniștit și chiar agresiv;
  • pofta de mâncare dispare, animalul de companie aleargă uneori prin casă și miaună plângător.

Astfel de semne sunt un semnal clar pentru a examina cu atenție corpul animalului: luați un pieptene cu dinți rari și, împingând blana în afară, examinați pielea, deoarece puricii sunt vizibili pe piele și nu pe lână. Paraziții au un corp maro închis turtit din lateral. În plus, puteți vedea excremente de purici sub formă de bulgări negri-maronii, precum și semne de mușcătură.

Puricii într-o pisică

Acești paraziți nu numai că provoacă disconfort animalului de companie, dar prezintă și un pericol pentru sănătatea animalului și a proprietarilor acestuia. Sunt purtători de bacterii care determină dezvoltarea unor boli periculoase (anemie infecțioasă, micoplasmoză, antrax, pulicoză etc.). De asemenea, puricii sunt purtători intermediari pentru viermi: după ce au mușcat prin parazit, pisica se poate infecta cu helminți. Prin urmare, atunci când sunt detectate, este necesar nu numai distrugerea insectelor pe animalul de companie, ci și procesarea temeinică a tuturor camerelor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De unde primește puricii o pisică domestică?