Chinchilla persană - o pisică grozavă pentru casă

Chinchilla persană - o pisică grozavă pentru casăDatorită grațiozității, frumuseții și aristocrației lor, chinchilele britanice au câștigat popularitate în rândul iubitorilor de pisici. Dar doar câțiva oameni știu că vorbim despre o varietate neoficială de pisici persane și britanice, care se bazează pe culoarea unică a blănii lor. Care sunt aceste animale de companie, care sunt semnele pentru a le distinge de alți frați blănoși și există vreo particularitate în îngrijirea lor - despre toate acestea vom vorbi mai târziu în articol.

Povestea originii

De fapt, chinchilele persane reprezintă o rasă de Lambkin de argint care a apărut pentru prima dată pe scena mondială în 1882. Aspectul adorabil al acestor animale a captivat imediat elita engleză..Povestea originiiSilver Lambkins Printre admiratorii zeloși ai acestor drăguțe pisici s-a numărat nepoata Reginei Angliei - Victoria. Acest fapt a contribuit la prevalența rasei în afara regatului. În curând, păsări frumoase cu un caracter docil au fost admirate pe toate continentele lumii..

Știați? În ciuda faptului că în multe țări pisicile negre sunt considerate întruchiparea spiritelor rele, scoțienii le ridică ca un simbol al prosperității și norocului. Marinarii aparțin, de asemenea, acestui costum: în cele mai vechi timpuri, prezența unei pisici negre pe o navă era considerată un bun augur.

Este caracteristic faptul că britanic și chinchilele persane până astăzi sunt considerate standardul perfecțiunii, deoarece de la apariția lor, rasa a fost ușor corectată doar de crescători.

Aceste modificări au afectat tonul hainei. Astăzi a devenit mai ușoară decât acum 2 secole. Un animal de pluș vechi de un secol al primului reprezentant al acestei specii feline se află încă la Muzeul de Istorie Naturală din Anglia..

Rețineți că apariția rasei a fost precedată de o muncă lungă și minuțioasă a multor zoologi europeni care au căutat să creeze ceva nou. Principalele caracteristici ale acestei creații ar fi trebuit să fie în atractivitatea externă, puterea sănătății și psihicul stabil al animalelor..Povestea originiiS-au efectuat încrucișări cu pisici persane și britanice de culoare fumurie și ochi verzi-turcoaz. Dar, când irisul ochiului s-a îngălbenit în urmașii ulteriori, crescătorii au ajuns la concluzia că numai descendenții primei generații ar trebui să fie în centrul noului soi. Și pentru ei trebuie să „turnați” periodic sânge persan.

Știați? Creierul felin este biologic mult mai aproape de creierul uman decât creierul canin. Acest lucru se datorează faptului că aceleași zone sunt responsabile pentru emoții la aceste animale ca la oameni..

Britanicii au fost primii care au atins acest obiectiv, în urma căruia au fost aprobate caracteristicile standard ale chinchilelor de argint. În mod similar, au apărut pisici cu părul auriu.

Au fost produse prin împerecherea unei chinchille de argint bine stabilite și a unui tabby. S-a dovedit că genele pentru culoarea aurie au fost obținute de la strămoșii persani, dar trebuiau întreținute..

Descriere și caracteristici

Experții cred că cel mai important avantaj al chinchilelor persane este culoarea lor non-standard. Lana merită atenție pentru structura sa netedă și moale, precum și frumusețea exterioară.

Dar standardul general acceptat va ajuta la determinarea soiului.:

 • proporționalitatea tuturor părților corpului;
 • dimensiunea mică a capului și rotunjimea botului;
 • nas turtit;
 • nuanța de smarald a ochilor;
 • aspect aristocratic expresiv;
 • greutatea adulților este de la 4 la 7 kilograme;
 • coada scurta si groasa cu parul foarte lung;
 • culoarea voalată, adică o treime din fiecare vilă este vopsită în negru, dar vârfurile diferă în pigment (nuanțele argintii și aurii sunt considerate rare);
 • fizic muscular mare;
 • spate drept și gât scurt, dar larg;
 • labe puternice de formă rotunjită;
 • substrat dens, a cărui prezență nu depinde de lungimea grămezii.
Descriere și caracteristici

Știați? În cele mai vechi timpuri, egiptenii se închinau pisicilor, considerându-le ajutoare credincioase ale vindecătorilor locali. Dacă un animal murea, toată lumea își radea sprâncenele în semn de doliu..

Chinchilele argintii au mai mult pigment pe picioare, coadă și urechi. La soiurile standard, aceste părți ale corpului sunt colorate în alb..

În mod caracteristic, la animalele cu părul scurt, culoarea este mai pronunțată. Sunt acceptabile tampoanele negre pentru labe, precum și jantele din jurul ochilor și nasului.

Soiurile aurii se caracterizează printr-un voal negru pe spate, coadă și laturi. Iar bărbia, burta și pieptul se disting printr-o nuanță delicată cremoasă. Ochii pot fi conturați cu o linie maro închis.

Dacă nu ați decis încă rasa pe care doriți să o păstrați, acordați atenție unor rase precum: sfinx canadian, British Shorthair, persană, Maine Coon, siamez, abisinian, Birmanez, Albastru rusesc, kurilian bobtail, siberian sau Neva Masquerade.

Caracter și stil de viață

Trăsăturile de caracter principale ale chinchilelor persane sunt măsurate, calm și noblețe. Această pisică nu se va grăbi niciodată prin casă în absența ta în căutarea de noi aventuri..

Preferă să ronțărească liniștit pe canapea sau să urmărească ce se întâmplă prin fereastră. Dacă secția se plictisește cu o astfel de activitate, se poate juca cu el însuși mult timp, asigurând în același timp siguranța casei tale. În plus, curiozitatea lui îl va obliga să verifice toate colțurile retrase și chiar greu accesibile din casă..Caracter și stil de viațăDar, în același timp, animalul se va mișca prin casă maiestuos, fără a crea zgomot inutil și fără a distruge tot ce se află în calea sa.

Știați? Prima pisică care vizitează spațiul este franceza Felicette.

Și când proprietarul se întoarce de la serviciu, animalul de companie își va cere imediat o atenție maximă. La urma urmei, l-a așteptat cu fidelitate toată ziua. Prin urmare, nu vă mirați dacă pufosul începe să se frece de picioare, să urce în brațe și să vă alerge din cameră în cameră..

Copiii adoră astfel de animale. Mai mult, ei îi reciprocizează. Dar nu vor tolera alți rivali cu blană din casă. Prin urmare, dacă doriți să evitați luptele teribile și certurile asupra teritoriului, este mai bine să nu aveți alte pisici și câini..

Vei fi interesat să afli cum să faci prieteni cu două pisici în aceeași casă și pisicile și câinii pot fi ținuți împreună.

Chinchilele sunt foarte gelos pe semne de atenție pentru colegii lor vecini. În acest sens, acestea sunt fără compromisuri: toată atenția proprietarului ar trebui să le aparțină doar lor, punct.Caracter și stil de viață

Conţinut

Întreaga dificultate a păstrării chinchilelor persane constă în îngrijirea blănii lor. Trebuie să i se acorde suficientă atenție în fiecare zi, astfel încât să nu intre în bulgări, să fie netedă și moale. Cu o vigilență adecvată, în exterior, puful secției tale va fi similar cu o vulpe polară..

Important! Ouăle de viermi de pisică mor numai după 15 minute la o temperatură de 70 grade Celsius. Luați în considerare acest lucru atunci când decontaminați proviziile pentru pisici..

Rețineți că grămada lungă a pisicii se rostogolește în fiecare minut. Prin urmare, în fiecare zi, animalul trebuie să fie pieptănat scrupulos, desfăcând bulgării doborâți..

Dacă acest lucru nu se face, situația se va agrava atât de mult încât va fi posibilă rezolvarea problemei numai cu ajutorul foarfecelor..

Pentru a nu se lua măsuri radicale, o gospodărie pufoasă trebuie mai întâi pieptănată în direcția creșterii lânii, apoi în direcția opusă. Acest lucru este important, deoarece haina de blană a unei pisici este formată din două niveluri..ConţinutPe lângă bătăile de păr, chinchilele persane necesită îngrijire specială a ochilor. Faptul este că nu au canale lacrimale suficient dezvoltate, așa că pisicile deseori plâng. Prin urmare, lacrimile care curg trebuie să fie bine șterse și dezinfectate.

Principalele boli oculare la pisici sunt: conjunctivită, epifora, micoplasmoza, apariția secolului al III-lea, afla de asemenea de ce are o pisică ochii apoși.

În acest scop, crescătorii experimentați de pisici sfătuiesc să spele ochii cu soluție salină sau furacilină diluată, acid boric, clorhexidină. Pentru prevenire, un remediu excelent este apa fiartă obișnuită, decoctul de mușețel și ceaiul negru..

Neglijarea igienei oculare este periculoasă pentru sănătatea secției, deoarece chinchilele persane sunt expuse riscului de a dezvolta boli oculare care afectează retina.ConţinutÎn plus față de aceste caracteristici, sigiliile nu sunt opuse să se plimbe cu proprietarul lor. Odată ajuns pe stradă, în afara zonei lor de confort, nu se vor elibera și vor fugi. Dimpotrivă, ei, ca adevărați aristocrați, sunt încântați să observe cu calm ceea ce se întâmplă împreună.

Important! Chinchilele persane deseori sforăie în somn, iar respirația lor este uneori însoțită de pufuri puternice. Această caracteristică a comportamentului secției nu ar trebui să vă cauzeze îngrijorare, deoarece este asociată cu o deformare congenitală a septului nazal al animalului..

Fiecare proprietar al unui astfel de animal de companie de lux ar trebui să-l arate în mod regulat medicului veterinar. Această cerință se bazează pe o predispoziție genetică la boli ale rinichilor și ale altor organe interne..

Nutriție și dietă

Chinchilele persane sunt predispuse la insuficiență renală și obezitate. În consecință, dacă dieta lor zilnică este suprasaturată cu alimente grase și nu există loc pentru jocuri în aer liber în stilul lor de viață, animalul va deveni leneș și bolnav..Nutriție și dietăPentru a nu provoca diferite boli, trebuie să luați în serios alegerea alimentelor pentru gospodărie. El se va bucura cu plăcere de produse naturale, precum și de mâncare uscată din clasa holistică.

Important! Medicii veterinari recomandă să dea Chinchille persane ouă nu mai mult de 1 dată pe săptămână și, de asemenea, insistă asupra excluderii complete a alimentelor grase și prăjite.

Răsfățați-vă pisica cu pui fiert slab și carne de vită. De asemenea, ca aditiv la preparatele din carne și pește, îi va plăcea ouăle fierte, dovleacul, varza și alte legume. Pentru sănătatea sa, medicii veterinari recomandă amestecarea făinii de oase în furaje..

Luați în considerare că aproximativ 40% din totalul alimentelor pe care le consumați ar trebui să fie proteine ​​vegetale și animale. Este recomandabil să nu le împărțiți, ci să le amestecați la fiecare hrănire.

Un animal de companie adult trebuie hrănit de 2-3 ori pe zi. De asemenea, este important să vă asigurați că există întotdeauna apă proaspătă de băut în vasul său. Experții sfătuiesc să-l fiarbă mai întâi..

Îngrijire și igienă

Pentru a nu expune chinchila persană la diferite boli, este important să o vaccinați în timp util. Până în acest moment, igiena animalelor are o importanță deosebită..Îngrijire și igienăÎn acest concept, medicii veterinari includ îngrijiri speciale pentru gheare, dinți, urechi, precum și dezinfectarea viermilor și puricilor din ouă..

Citește și ce sunt paraziții și cum să vindeci o pisică de la ei, de asemenea, învățați cum să scăpați de: puricii, viermi (cu pastile), lipsind, acarianul urechii și subcutanat, și, de asemenea, din păduchi.

Iată procedurile de igienă de bază recomandate pentru pisicile domestice:

 1. Spălați animalul o dată pe săptămână cu șampoane speciale antiparazitare.
 2. Îndepărtați blana zilnic.
 3. Mergeti animalul de companie afara in mod regulat. Este important ca pisica să primească acces gratuit numai după vaccinările necesare (împotriva gripei feline, panleucopeniei și rabiei).
 4. În fiecare săptămână, cu o turundă de bumbac, trebuie să curățați urechile gospodăriei de murdărie și sulf acumulate. De asemenea, este important să nu ratați primele semne ale acarienilor urechii. În acest caz, animalul va avea nevoie de asistență veterinară..
 5. Verificați periodic dinții pisicii dvs. și curățați-i de placă și tartru, după cum este necesar.
 6. De fiecare dată când veniți de pe stradă, spălați-vă pe mâini înainte de a vă atinge animalul de companie cu blană.
 7. Este strict interzis să lăsați pisica să iasă pe coridorul unde vă lăsați pantofii de exterior înainte de vaccinare. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci dezinfectați periodic podeaua din cameră cu mijloace speciale. O soluție de permanganat de potasiu, „Albul” este perfectă pentru acest lucru. Atunci când alegeți un dezinfectant, nu uitați să luați în considerare caracteristicile pardoselii.
 8. Nu vă apropiați niciodată de animalul dvs. de companie în haine exterioare. Schimbați imediat după ce ați venit acasă.
 9. Dacă sunteți un nou proprietar al unei chinchile persane, atunci, aducându-l acasă, neutralizați imediat corpul său cu un medicament imunomodulator „Fosprenil” (0,4 ml per 1 kg de greutate corporală).
 10. Acordați o atenție deosebită cutiilor de gunoi. Goliți-le la fiecare 2-3 zile și clătiți bine cu apă fierbinte. Apoi, se recomandă tratarea vasului cu soluția „Albă”, clătiți-l și turnați apă clocotită peste el. Toate lucrările se efectuează în mănuși de cauciuc. Pentru utilizare reutilizabilă, asigurați-vă că clătiți exteriorul cu o soluție de înălbitor.
 11. La fiecare șase luni, ar trebui să vă verificați prietenul cu blană pentru a găsi helmintii. Dacă este necesar, trebuie să i se administreze oricare dintre următoarele medicamente: tetraclorură de carbon, Fasciolin, Chloxil, Bithionol, Ditrazin, Fenasal, Naftamon, Piperazin, Praziquantel, Emodepsil, Milbemycin Oxy, Fenbendazol. Dacă găsiți viermi, nu uitați să dezinfectați toate accesoriile pisicii în același timp.
 12. Asigurați-vă că animalul are propriul colț în casa dvs. (casa). Atunci nu va căuta un adăpost confortabil pentru sine în toată mănăstirea. Și acest lucru vă va ușura curățarea camerei în timpul deparazitării.
Îngrijire și igienă

Important! Nu hrăniți niciodată carne și pește crud pisica - acestea sunt surse de viermi, așa că asigurați-vă că fierbeți toate alimentele timp de cel puțin 15 minute. De asemenea, nu dați animalului de companie lapte proaspăt..

Igiena chinchilelor persane include tunderea regulată a părului. Astăzi există designeri și specialiști care sunt foarte creativi în acest proces, transformând o procedură obișnuită într-o capodoperă de artă.

Potrivit medicilor veterinari, îngrijirea este importantă, deoarece animalul, ieșind afară, aduce o mulțime de resturi în casă pe o grămadă lungă, ouă de viermi, purici, căpușe și insecte mici. Astfel de vecini nu pot crea confort pentru pisici și oameni..

Și perierea constantă a animalului de companie necesită mult timp. Maeștrii centrelor speciale ale grădinii zoologice vă vor ajuta să ieșiți din situație. În Ucraina, serviciile lor sunt estimate în medie de la 350 la 1500 grivne.Îngrijire și igienăRețineți că chinchilla persană este o creație de crescători. Prin urmare, problema creată artificial cu părul lung trebuie rezolvată în acest fel. La urma urmei, covorașele lăsate interferează cu mișcarea liberă a animalului, iar grămada care acoperă ochii interferează cu activitatea. În plus, îngrijirea este o opțiune excelentă atunci când vărsați..

În îngrijirea unei chinchilla persane, veți deveni un asistent fidel pieptene furminator.

Atitudinea față de antrenament

Chinchilla persană nu este agresivă și ușor de antrenat. Încă din primele zile de la apariția sa în casa dvs., este important să acordați cât mai multă atenție noului animal de companie, dar să nu-l deranjați.

În câteva zile, când pisoiul se obișnuiește cu noua locuință, arată-i un loc pentru hrănire, toaletă și dormit. Controlul va fi necesar numai în prima săptămână.Atitudinea față de antrenamentPentru a ușura acest lucru, încercați să vă jucați mai mult cu animalul de companie lângă cutia de gunoi în această perioadă. Dacă este necesar, puneți pisica înăuntru, iar când eliberează, animalul de companie.

Vă va fi util să știți cum să alegeți o cutie de gunoi pentru animalul dvs. de companie, material de umplutură, de asemenea cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi sau vas toaletă și cum să scapi de mirosul de urină de pisică.

Practic, varietatea de argint și aur a perșilor nu se confruntă cu problema toaletei, dar din cauza unei situații stresante, vi se poate prezenta un „cadou” într-un loc interzis. Astfel de cazuri necesită persistență și răbdare din partea proprietarului..

Vă rugăm să rețineți că o atenție sporită contribuie la răsfățul și capriciositatea secției. Este important să joci mai multe jocuri în aer liber cu el și să ai grijă de disponibilitatea specială jucării. În caz contrar, pisica va deveni pasivă, în plus, în astfel de condiții, este amenințat cu obezitate..Atitudinea față de antrenamentÎn procesul de instruire, trebuie avut în vedere faptul că chinchilele persane se caracterizează prin sensibilitate excesivă, inteligență rapidă și inventivitate. Dacă vrei să câștigi rapid prietenul tău cu patru picioare, nu ridica niciodată vocea la el. Fii pregătit pentru faptul că, după ce te-ai jucat, animalul nu va simți că ți-a zgâriat deja mâinile în sânge sau te-a mușcat dureros.

Important! În creșterea animalelor de companie, tonul în care dați comenzi joacă un rol major. Pisicile antrenate trebuie doar să-și audă numele pentru a înțelege ce să facă.

Cele mai frecvente comenzi pentru acest tip de pisică sunt: ​​„Fu”, „Nu”. Cuvintele pot fi înlocuite bătând din palme.

Este important să nu aplicați forța fizică animalului de companie în caz de greșeli. Încurajați toate sarcinile completate corect cu o bucată din deliciul preferat și corectați greșelile prin repetare, dar pentru aceasta, aveți răbdare.

Experții consideră că dresajul pisicilor necesită sistematicitate. Și ei numesc cea mai bună cale de pedeapsă pentru a fi înspăimântați: puteți stropi apă pe răutate sau aruncați un ziar mototolit asupra lui.

Sănătate, boli comune și prevenire

Dispunerea la multe boli ale chinchilelor persane este asociată cu structura lor genetică. Punctele slabe ale acestei specii feline crescute artificial sunt:

 • căi respiratorii superioare (respirație scurtă);
 • ochi (lacrimare crescută, atrofie retiniană);
 • rinichi (boală polichistică, insuficiență renală);
 • ficat (ciroză, hepatită, colecistită, hipertrofie grasă);
 • inimă (cardiomiopatie hipertrofiată);
 • dinții.
Sănătate, boli comune și prevenirePrin urmare, este important ca un animal de companie să ofere condiții psiho-emoționale și de viață adecvate, precum și o dietă echilibrată..

Faceți o regulă să vă arătați animalul de companie cu blană veterinarului la fiecare 3 luni. Dar rețineți că chinchillele au o durată scurtă de viață. În condiții ideale, animalul vă va încânta timp de aproximativ 5-10 ani.

Știați? Există aproximativ 500 de milioane de pisici domestice în lume, dar mai ales sunt iubite în Australia. Există 9 animale pentru fiecare zece locuitori..

Pentru ca carnea de argint să nu se îmbolnăvească, trebuie vaccinate fără greș. Acest lucru se face atunci când pisoii au o lună și jumătate. O atenție deosebită trebuie acordată protejării animalelor împotriva calicivirusului, tulburării feline și rinotraheitei. În plus, efectul vaccinului este fixat la 3 luni după prima procedură. Apoi, pe tot parcursul vieții pisicii, injecțiile se repetă anual..

cost mediu

În Ucraina, puteți cumpăra o gospodărie atât de frumoasă pentru 500-15000 grivne. Prețul depinde de vârsta animalului, de genealogia acestuia și de disponibilitatea documentației.cost mediu

Știați? În Europa, în timpul Papei Inocențiu al VIII-lea, Inchiziția spaniolă a impus o opinie despre originea diabolică a pisicilor. Prin urmare, aceste animale au fost distruse masiv, ceea ce a dus la reproducerea șobolanilor. Ulterior, omenirea a regretat foarte curând acțiunile sale, deoarece în multe țări a început epidemia de ciumă..

După ce ați învățat toate nuanțele legate de întreținerea și educarea chinchilelor persane, puteți găsi cu ușurință o limbă comună în secția dvs. și puteți, de asemenea, să-i organizați îngrijirea și timpul liber. Dar cel mai important lucru este că aceste cunoștințe vă vor ajuta să luați decizia corectă cu privire la oportunitatea unei astfel de achiziții..

Feedback de la internauți

Întotdeauna mi-am dorit să am o pisică foarte pufoasă și de culoare deschisă. iar acum, dorința s-a împlinit! am un pisoi de rasă chinchilla persană.

l-am luat dintr-un loc înfiorător, așa că a trebuit să primim tratament medical. Am citit literatură despre ele, care adesea are probleme cu ochii, digestia, respirația. într-adevăr, blănurile noastre apar adesea. asta este fiziologia lor. din cauza canalului lacrimal scurt, ochii curg. doar le picurați periodic și totul va fi bine. O nutriție bună va ameliora problemele digestive. Această rasă este considerată una dintre cele mai dificile de îngrijit. într-adevăr, datorită abundenței părului lung, acesta se transformă adesea într-o singură covor solid. și nu este foarte fericit să se pieptene. Pisica noastră este extrem de prietenoasă, foarte jucăușă, se joacă literalmente cu tot ceea ce vede. odată a rostogolit chiar și un pepene verde pe podea! iubește curățenia, aruncă întotdeauna totul de pe rafturi. Astfel de pisici se obișnuiesc foarte bine cu tava, nu există probleme cu asta

Le plac foarte mult oaspeții, nu se tem în mod deosebit de nimeni. Dormi noaptea, nu se trezește dimineața, așa cum fac multe pisici. În general, în afară de problemele de îngrijire, aduce doar bucurie, căldură și confort casei noastre. Nu regretăm deloc că am adus această rasă specială. Perfect pentru viața noastră.

Nors

https://otzovik.com/review_1272175.html

Cunoscuții mei mi-au dat un pisoi din această rasă, au plecat în străinătate. La început m-am gândit că vor fi o mulțime de probleme, ea părea atât de mândră și inaccesibilă în aparență. Dar în viață s-a dovedit diferit) La început, bineînțeles, ne-am obișnuit unul cu celălalt, dar apoi ne-am împrietenit și acum nu pot trăi fără ea, la fel ca fără aer. Ea este fastidioasă în mâncare, mănâncă doar mâncare, dar a fost învățată să facă acest lucru încă din copilărie. Jignit când strigi. Nu-i place să stea în brațe numai atunci când ea însăși își exprimă dorința. Mândră și cu toate aspectele ei arată că trebuie luată în calcul, este stăpâna casei) Îi place să înoate, nu scapă în timp ce înoată. O dată pe an, primăvara, îi dau lui Sherri o tunsoare în salon, îi este mai ușor să suporte căldura vara și reînnoiește șase. O pisicuță foarte deșteaptă, înțelege că nu trebuie să sari pe masă, să rângeți plante de apartament, să zgâriați mobilierul ... Îi place să se joace. Mă întâlnește de la serviciu)

Maria-19

https://otzovik.com/review_2489824.html

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Chinchilla persană - o pisică grozavă pentru casă