Pisica nu mănâncă nimic după ce a născut

Dacă pisica dvs. nu mănâncă după ce a născut, nu vă faceți griji prea mult, este suficient doar să evaluați situația în mod sobru și doar ca ultimă soluție să luați orice măsuri. Nu uitați că nașterea pisicilor este dificilă, așa că, după naștere, au nevoie de odihnă și îngrijire. Nu încălcați acest regim și încercați să oferiți pisicuței toate condițiile necesare pentru o distracție liniștită. Dar, în același timp, nu uitați să monitorizați cu atenție starea și comportamentul ei după naștere..

  • Dacă animalul se comportă destul de normal, bea apă calm și hrănește puii nou-născuți cu lapte, atunci totul nu este atât de rău. De obicei, această situație durează doar câteva zile și atunci pisica începe deja să se comporte natural..
  • Dacă, după naștere, pisica nu mănâncă bine și aceasta durează mai mult de trei zile. Ar trebui să vă contactați medicul veterinar pentru ajutor.
  • Dacă pisica întâmpină complicații după naștere sau unele probleme, refuză să hrănească pisoii pentru o lungă perioadă de timp și pur și simplu nu bea apă pentru o zi, în acest caz, trebuie să contactați și medicul veterinar.
  • La fel, trebuie să vă contactați medicul veterinar dacă pisica nu merge bine și este confuză în coordonare..

Sfaturi de îngrijire

Acum știți de ce animalul de companie nu mănâncă în perioada postpartum, cu toate acestea, merită totuși să vă gândiți cum să aveți grijă corespunzătoare. De exemplu, ar trebui să aveți grijă la ce anume să dați pisicii dvs. să mănânce. De exemplu, pentru prima dată, mâncarea pentru pisici este perfectă, care conține o mulțime de vitamine și elimină necesitatea acestora la pisici după naștere. În acest caz, pisica își va recăpăta rapid puterea, va bate bine pisicuțele și se va simți mult mai bine..

După un timp, puteți trece la alimentarea din fabrică. Nu vă faceți griji cu privire la faptul că pisica se poate îngrășa, deoarece se află în perioada de lactație, iar pisoii nu o vor lăsa doar să se îngrașe, deoarece îi vor consuma în mod activ laptele. Este suficient doar să fii atent și să încerci să oferi pisicii nu numai îngrijire bună, ci și nutriție. Asigurați-vă că, după ce a consumat alimente uscate, pisicuța bea apă.

Dacă pisica ta încetează să mănânce după ce a născut, atunci nu-ți face griji. Nu este nimic grav în acest sens, cel puțin în primele două zile după naștere. Apoi, trebuie doar să îi monitorizezi cu atenție comportamentul și disponibilitatea apei și a alimentelor. Dacă observați abateri sau simptome negative pe care le-am descris în articol, ar trebui să consultați cu siguranță un medic veterinar și, dacă este necesar, să vizitați o clinică veterinară.

Dacă faceți totul bine și aveți grijă de animalul dvs. de companie, pisica va trece rapid prin perioada de recuperare după naștere și va începe să se comporte mai natural..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica nu mănâncă nimic după ce a născut