Transportul unei pisici într-un tren - reguli de bază

Persoanele care intenționează să călătorească cu animalele de companie pe calea ferată ar trebui să învețe cu siguranță cum să transporte o pisică în tren. Există anumite reguli de urmat. Acest lucru va evita problemele inutile și va face călătoria confortabilă pentru dvs., animalul dvs. și alți pasageri..

Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai cazurilor în care animalul este transportat în Rusia. Dacă călătoriți în străinătate, documentele vor trebui procesate. Trebuie avut în vedere faptul că în diferite țări cerințele pentru transportul pisicilor cu trenul pot diferi. Trebuie să vă familiarizați cu ei pentru a nu vă „așeza într-o baltă”.

În ciuda faptului că legea rusă nu obligă proprietarii de pisici și câini să își vaccineze animalele de companie înainte de a călători cu trenul, este totuși recomandabil să se vaccineze. Mai ales dacă intenționați să vă transportați animalul de companie pe distanțe mari. Nu știi niciodată ce fel de infecție poate prelua un animal pe drum sau în timp ce trăiește în alt oraș. Înainte de a transporta pisica, este recomandat să o faceți:

  • toate vaccinările standard;
  • vaccinarea împotriva rabiei.

Primul trebuie făcut cel târziu cu câteva zile înainte de a călători cu trenul, deoarece nu se știe cum va reacționa corpul pisicii la vaccin. Este mai bine să supraviețuiești răului acasă, într-un mediu confortabil, decât în ​​transport. Vaccinarea împotriva rabiei ar trebui efectuată cu o lună înainte de a planifica transportul animalului de companie.

Când vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul, cu siguranță ar trebui să aveți grijă de „containerul” în care va sta pisica. Puteți transporta un pisoi în alt oraș într-o geantă sau coș de călătorie. Mai ales atunci când vine vorba de deplasarea pe distanțe scurte. În principiu, chiar și o pisică adultă se va descurca cu o geantă dacă călătoria cu trenul durează doar câteva ore..

Cu toate acestea, atunci când planificați o călătorie lungă, este mai bine să utilizați un recipient portabil special pentru pisici cu un grătar pe ușa din față: suficient de spațios pentru a-și întinde confortabil labele, cu acces normal la aer și lumină. Astfel de dispozitive sunt foarte populare astăzi, pot fi adesea văzute în trenuri - sunt vândute în magazinele de animale de companie.

Pentru a evita furia unei pisici în timpul transportului, experții sfătuiesc să pună sacul sau recipientul expus în casă în prealabil. Animalul va fi cu siguranță interesat de un lucru nou, îl adulmecă și se va urca înăuntru. Drept urmare, când va veni momentul transportului, cușca nu va mai speria pisica. Mirosul lui va rămâne asupra ei.

Dacă intenționați să utilizați un container portabil, atunci trebuie să vă amintiți că în total toate cele trei laturi ale acestuia nu trebuie să depășească 1,8 m. Aceasta este regula pentru transportul bagajelor într-un vagon de tren, așa cum a fost convenit de Căile Ferate Ruse.

Un alt sfat de la medicii veterinari. Nu poți hrăni pisica în ajunul călătoriei. Ultima masă ar trebui să fie cel târziu cu 6 ore înainte de urcarea în tren. În caz contrar, riscul unor situații neplăcute este prea mare. Animalele sunt legănate în tren la fel de des ca oamenii. În plus, în transport, aceștia experimentează stres sever, care nu favorizează digestia..

Cumpărarea biletelor

Pisicile nu sunt iepuri și nu le poți duce gratuit în tren. Va trebui să cumpărați un document, și anume o chitanță de bagaje, pe care va fi pusă marca corespunzătoare. De exemplu, „pisică într-un recipient”, „într-o pungă” sau ceva similar.

Trebuie reamintit faptul că dacă „casa” portabilă împreună cu animalul cântăresc mai mult de două duzini de kilograme, nu mai sunt considerate bagaje de mână. Acesta este un bagaj suplimentar. O chitanță pentru el poate fi emisă numai la casa de bilete a căii ferate. Toate agențiile și alte instituții implicate în organizarea călătoriilor cu trenul nu au dreptul să le scrie.

Conform regulilor, un singur pasager poate transporta o singură pisică în tren. Dacă sunt mai multe animale, va trebui să iei cu tine pe cineva din familie sau prieteni. În caz contrar, acestea vor fi abandonate împreună cu întreaga „menajerie”.

Nuanțe suplimentare:

  • ar trebui să întocmiți o chitanță pentru transportul unei pisici într-un tren cu cel puțin o oră înainte de plecarea acestuia;
  • conform regulilor, trecerea animalelor în mașini sau într-un compartiment din clasa VIP este interzisă.

Cel mai probabil, lucrătorii feroviari se ocupă în acest fel de proprietatea căii ferate, care poate fi deteriorată de o pisică sau de un câine..

Reguli de conduită pe drum

Este necesar să transportați o pisică într-un tren în conformitate cu regulile stabilite de lege. Cel mai important:

  • La îmbarcare, arătați însoțitorului documentul achiziționat pentru transportul animalului.
  • Așezați recipientul sau geanta cu pisica în locuri speciale destinate bagajului de mână. Acestea nu ar trebui să interfereze cu niciun fel cu ceilalți pasageri..
  • Dacă animalul este transportat într-o pungă, capul său trebuie să rămână deschis..
  • Nu este recomandat să lăsați pisica să iasă din „casă” pentru a merge pe vagonul trenului. El poate deteriora proprietatea altcuiva, poate zgâria pe cineva, „face” o baltă sau poate aduna o grămadă. Este și mai rău dacă unul dintre pasageri îl prinde și îl aruncă pe fereastră. Oamenii sunt diferiți. Cel mai probabil lucru care se poate întâmpla este că o pisică nebună va fi strânsă de frică într-un colț retras, de unde va fi problematic să o obțineți. Dacă călătoria este foarte lungă, maximul permis: plimbați-vă animalul de companie cu treaba în lesă.
  • Pentru a transporta pisica în tren, trebuie să pre-acoperiți fundul sacului sau recipientului cu scutece absorbante de unică folosință. Stocul lor ar trebui să fie luat cu dvs., după un timp va fi nevoie de înlocuire.
  • Dacă călătoria nu este foarte lungă, este mai bine să nu hrănești pisica din tren..

Animalele tolerează călătoriile mult mai rău decât oamenii. Prin urmare, atunci când intenționați să transportați o pisică pe distanțe foarte mari, când călătoria durează câteva zile cu trenul, ar fi mai corect să refuzați serviciile căii ferate și să cumpărați un bilet de avion. Este adesea mai scump, dar mult mai convenabil atât pentru oameni, cât și pentru animale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Transportul unei pisici într-un tren - reguli de bază