Se poate hrăni o pisică cu carne crudă?

Întrebarea dacă este posibil să hrănești o pisică cu carne crudă pare ciudată multor proprietari, deoarece toată lumea știe că aceste animale de companie sunt prădători prin natură și nimeni nu pregătește animalele în condiții naturale. De fapt, intestinele pisicii sunt perfect adaptate pentru a prelucra carnea crudă, însă poate fi periculoasă pentru animalul de companie. Mai ales adesea atunci când hrănești carne crudă, apar probleme de sănătate la pisicile de rasă, în care, de dragul datelor externe, se acordă puțină atenție sănătății, iar pisoii deja la naștere au anumite tulburări.

Care carne crudă este potrivită pentru o pisică

Nu toată carnea poate fi folosită pentru hrănirea pisicilor. Unele dintre speciile sale vor provoca un singur rău animalului, provocând indigestie.. Bun pentru pisici:

 • vită,
 • carne de capră,
 • carne de cal,
 • miel slab,
 • carne de iepure,
 • pui,
 • carne de curcan.

În plus, cu o dacha moderată, animalul va beneficia și de organe, pe care pisicile le mănâncă în mod deosebit de bună voie.. Cu toate acestea, proprietarul trebuie să-și amintească că animalul lor nu poate primi mai mult de 200 g pe săptămână (acest lucru este valabil și pentru pești). Puteți hrăni un animal cu alimente crude numai dacă sunt bine tolerate. Nu fiecare pisică digeră ușor organele..

Prospețimea cărnii este de o mare importanță pentru animal. Afirmația că pisicilor le place carnea care nu este în întregime proaspătă și miroase nu este altceva decât o amăgire. A apărut pentru că unii proprietari încearcă pur și simplu să economisească bani pentru hrana animalelor. În realitate, carnea proastă este la fel de rea pentru o pisică ca și pentru oameni. De asemenea, trebuie amintit că trebuie să achiziționați numai carne dovedită pentru hrănirea animalelor de companie, care are toate certificatele veterinare. Puteți oferi pisicii dvs. carne crudă proaspătă și fără sare adăugată..

Ce carne nu se poate da

Nu toată carnea poate fi inclusă în dieta unei pisici, chiar dacă este de foarte bună calitate. În natură, animalele pot mânca toate tipurile de carne și, prin urmare, pot vâna o mare varietate de vânat. Pisicile domestice, care trăiesc în confort, au deja un metabolism diferit și, prin urmare, o serie de alimente le pot dăuna și nu trebuie administrate. O pisică se poate îmbolnăvi dacă include o astfel de carne.:

 • porc;
 • orice carne grasă;
 • rață;
 • gâscă.

Carnea tocată merită o atenție specială, în special gata făcută. De obicei conține prea multă grăsime. În plus, un astfel de produs afectează negativ intestinele și stomacul pisicii, deoarece nu este digerat corespunzător datorită consistenței sale..

Hrănirea animalului cu oase este, de asemenea, inacceptabilă. Nu sunt digerate în intestine și doar o înfundă, ceea ce poate duce la obstrucție. De asemenea, pot răni pereții tractului gastro-intestinal și pot duce la moartea animalului în decurs de 2-3 ore de la sângerarea internă..

Care este pericolul cărnii crude pentru o pisică

Carnea crudă pentru o pisică poate fi plină de un singur pericol - viermi. Acești paraziți intestinali vă înrăutățesc pisica. Dacă nu sunt distruse în timp util cu ajutorul unor preparate speciale, există riscul unei intoxicații severe la animal, care uneori, fără îngrijiri veterinare urgente, poate duce la moarte..

Carnea și măruntaiele nu sunt testate pentru toți paraziții atunci când intră în vânzare. Ouăle unor viermi nu sunt detectate datorită faptului că infecția animalului a avut loc cu puțin timp înainte de sacrificare și încă nu au apărut semne clare ale prezenței paraziților.

Hrănirea cărnii crude la pisici trebuie să fie competentă. Produsul trebuie pregătit în prealabil.

Cum să păstrați carnea în siguranță

Pentru ca pisica să nu se infecteze cu viermi, consumând carne, produsul trebuie mai întâi să fie bine pregătit. Proprietarul nu va trebui să facă nimic dificil. Pentru a distruge ouăle de paraziți, larvele și chiar adulții, este suficient să înghețați carnea timp de 50 de ore. Oricât de vitalitate ar fi viermii, ei nu pot rezista expunerii prelungite la temperaturi sub zero. După răcire, carnea devine complet sigură și o puteți da pisicii fără să vă faceți griji cu privire la sănătatea ei..

În cazul în care carnea este cumpărată pe piață de la un ghișeu deschis, unde muștele ar putea ateriza pe ea, care poartă multe boli, trebuie procesată și înainte de a o da pisicii pentru a nu aduce boli infecțioase animalului de companie cu ea. Pentru a face acest lucru, este necesar să turnați apă clocotită peste produs, dar nu o păstrați în el, astfel încât nutrienții din carne să nu se prăbușească..

După ce ați cumpărat carne, chiar și în cel mai de încredere loc, trebuie congelată înainte de a o da pisicii. Datorită faptului că o persoană nu consumă carne în forma sa crudă, produsul, chiar dacă există ouă ale unui număr de viermi în el, este considerat sigur și intră în vânzare.

Ce carne este mai sănătos să dai unei pisici

Carnea crudă este bună pentru sănătatea unei pisici. Conține toți aminoacizii și proteinele necesare animalului și asigură buna funcționare a organelor și sistemelor interne. De asemenea, în forma sa brută, produsul este mult mai ușor de digerat de stomacul animalului de companie și, prin urmare, pisica nu riscă să sufere boli ale sistemului digestiv..

Este strict interzis să îi dați pisicii carne prăjită și afumată. Astfel de produse vor afecta numai sănătatea animalului.. Nu rămân utile pentru pisică, dar provoacă iritarea stomacului și a ficatului. De asemenea, dacă pancreasul este slab, acesta poate fi afectat și.

Este posibil să combinați carnea crudă și cea gătită

Nu este neobișnuit ca proprietarii să dea pisicii nu numai crud, ci și un produs gătit, deoarece multe animale de companie mănâncă carne mai ușor sub formă gătită. Carnea fiartă conține suficiente substanțe nutritive pentru o pisică și, dacă doriți, o puteți hrăni cu un astfel de produs în combinație cu carne crudă, dar numai fără a le combina într-o singură hrănire.

Faptul este că, dacă o pisică mănâncă carne crudă și fiartă odată, atunci digerarea a două feluri de mâncare simultan va necesita producerea de enzime diferite. Acest lucru poate suprasolicita sistemul digestiv al pisicii, poate provoca diaree sau vărsături. Intervalul dintre administrarea hranei trebuie să fie de cel puțin 3 ore.

Care este cel mai bun mod de a da carne

Hrăniți pisica cu carne crudă în fiecare zi, cel mai bine din toate dimineața, când corpul ei este la maxim, iar asimilarea va merge suficient de repede. Produsul nu trebuie administrat în bucăți mari, deoarece dacă animalul de companie nu îl mestecă și îl înghite aproape în totalitate, pisica va voma. Tăiați carnea în cuburi de 15 cu 15 mm. Sucul care apare după dezghețarea cărnii poate fi dat pisicii, deoarece multor animale le place să o înghită.

Pentru ca hrănirea să fie completă, nu trebuie să dați carne singură. Pentru o porție pe care trebuie să o luați:

 • 75g carne (hrăniți optim carne de vită crudă),
 • 1 lingura ulei de masline
 • 25 g piure de legume din morcovi aburiti, dovlecei sau varza.

Prin amestecarea tuturor ingredientelor, proprietarul primește mâncarea ideală echilibrată și sănătoasă pentru animale de companie. Fiecare pisică, pe tot parcursul anului, ar trebui hrănită cu furaje potrivite cu carne crudă.

Nu ascultați mitul conform căruia carnea crudă și pisica sunt incompatibile. De fapt, nutriția cărnii pentru un animal este cea mai naturală și corectă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate hrăni o pisică cu carne crudă?