De ce o pisică își scoate vârful limbii?

Când o pisică scoate vârful limbii, acest lucru nu este cel mai adesea cazul. Motivele fenomenului neobișnuit pot indica disconfortul pe care îl întâmpină animalul sau bolile (congenitale sau dobândite).

Animalele adulte pot uita pur și simplu să tragă „buretele natural” înapoi după spălare. Se întâmplă ca pisica să scoată vârful limbii și să înghețe o vreme în această poziție. Apoi îl pune cu siguranță în gură.

O limbă proeminentă la un animal aflat într-o stare relaxată sau în vis aparține, de asemenea, normei. În acest moment, organul se prelungește oarecum și nu se potrivește complet în gură. După jocuri active, pisica poate respira rapid pentru o perioadă de timp. În acest caz, vârful limbii iese. Ajută la oxigenarea țesuturilor.

Motivul vârfului proeminent al limbii este căldura. Animalele nu au glande sebacee, deci sunt salvate de la supraîncălzire. Unele animale de companie își pot tachina proprietarii. Dacă acest fenomen pe termen scurt (în special în timpul jocului) nu este însoțit de alte simptome alarmante, atunci aparține normei.

Cauze fiziologice

Oamenii de știință britanici consideră că vârful proeminent al limbii nu indică deloc relaxare. Dimpotrivă, este un semn de agresiune. Mai ales dacă în același timp animalul își zvâcnește coada. Alte explicații pentru motivul pentru care o pisică își scoate vârful limbii:

 1. În căldură, aceasta indică un schimb de căldură perturbat..
 2. Dacă în același timp pisica devine agresivă, există o salivație puternică, atunci acesta poate fi un semn de rabie sau alte infecții periculoase..
 3. Cercetătorii din California au aflat de ce unele animale mature își scot limba. Pur și simplu nu se încadrează complet în gură din cauza unor boli ale cavității bucale..
 4. Încrucișarea diferitelor rase duce uneori la nașterea pisoilor cu retard mental. La astfel de animale, vârful limbii iese în mod constant, atârnă nesigur.
 5. „Persii” au o mușcătură neregulată din cauza botului plat.
 6. Pisica își scoate limba în mod reflex din sunetul benzii care este smulsă.
 7. Bolile legate de structura scheletului sunt dezvăluite în British Folds.
 8. Pisicile thailandeze, dacă sunt distrase, mai des decât alte rude uită să-și ascundă limba înapoi. Totuși, acesta este și un semn al încrederii depline..

Există papilele gustative la vârful limbii unei pisici. O limbă proeminentă poate indica un simț al mirosului tulburat. Înainte de a naște, animalul începe să devină foarte nervos, se linge în mod constant, poate sta mult timp cu limba afară. Osul blocat în gură poate fi, de asemenea, cauza. S-a observat că multe pisici reacționează astfel la câini..

Boli în care pisicile își scot limba

Vârful proeminent al limbii apare din cauza diferitelor boli. Acestea includ edem laringian, alergii, infecții ale gurii. Limba proeminentă apare din cauza:

 • leziuni maxilare;
 • insuficiență cardiovasculară;
 • tulburări în activitatea creierului;
 • boli nervoase, stres;
 • leziuni cerebrale;
 • temperatura ridicata;
 • atrofie musculară;
 • boli dentare;
 • tulburări de respirație sau funcționarea glandelor salivare .

Pisica nu își poate mișca limba după anestezie. Gura se închide complet numai după o zi. Rănile din zona gurii interferează cu îndepărtarea limbii. Dacă acest fenomen este însoțit de tuse, vărsături, diaree sau tulburări intestinale, atunci motivul este cel mai probabil otrăvirea.

Dacă o pisică are vârful limbii care iese în afară, pot exista multe motive, iar cele mai multe dintre ele nu indică boala. Unele animale de companie, realizând că proprietarii sunt atinși și dau mâncare delicioasă, repetă trucul de mai multe ori intenționat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce o pisică își scoate vârful limbii?