Pisica linge mâinile

Înainte de a vă face prieten cu patru picioare, ar trebui să vă familiarizați cu unele dintre caracteristicile sale. Uneori, unele pisici tind să-și lingă mâinile proprietarului. Această trăsătură este mai frecventă la câini, dar este încă obișnuită să vezi o pisică lingându-și mâinile..

Acest lucru entuziasmează mulți oameni și duce la un fel de stupoare. La urma urmei, se întâmplă ca o pisică să-și lingă mâinile sau picioarele unui străin complet, vizitând accidental un oaspete.

Pentru câini, acest lucru este normal și este un fel de semn că această persoană îi este foarte dragă, își exprimă astfel sentimentele pozitive față de el și afecțiunea sa. În situația cu pisicile, lucrurile stau puțin diferit. Trebuie să ne dăm seama mai detaliat.

Pentru multe feline, astfel de sărutări sunt un ritual foarte important. Nu ratează niciun moment în care orice parte a corpului unei persoane devine goală, pisica încearcă imediat să o lingă. Poate fi mâini, deget, picior, față, călcâi. Există și iubitori de păr. Unelor pisici le place să-și lingă părul stăpânilor și se supără foarte tare și se enervează dacă întrerup și întrerup ritualul.

Oamenii încearcă să înșele animalele de companie și merg la diferite trucuri. Aceștia ulei pielea cu creme sau ceva amărui, își spală părul cu șampoane cu mirosuri înțepătoare sau miros abundent, dar pisicilor nu le pasă, iar linsul continuă. Înainte de a vă înțărca pisoiul obsesiv dintr-un astfel de obicei, ar trebui să înțelegeți motivele comportamentului său..

Pe parcursul unor observații privind comportamentul pisicilor și o analiză atentă a acestuia, oamenii de știință au reușit să afle câteva dintre motivele pentru care pisicile își ling lingă mâinile..

Imediat după nașterea pisoiului, el încă nu poate vedea și auzi nimic, acest lucru vine cu timpul. Dar, deja se simte bine lingându-și pisica mamă. Acest lucru se datorează respectării igienei, odată cu stabilirea activității sistemului digestiv al unui copil mic și cu aspectul psihologic. O astfel de îngrijire a mamei ajută la adaptarea rapidă la lumea înconjurătoare..

În cazurile în care pisicile mature sexual sunt lins, acesta poate fi comparat cu un sărut uman. Faptul este că pisicile au glande între ochi care secretă un secret special. În timpul linsului, îl gustă în mod clar și este diferit pentru toate felinele. Dacă pisicile de același sex își ling lingă buzele, atunci aceasta indică o relație strânsă și conexă între ele..

Dacă pisica ta își linge mâinile în mod constant, atunci asta înseamnă că ești foarte drag și aproape de el. Pisicile fac acest lucru atunci când sunt complet sigure, se simt protejate. Când o pisică își linge mâinile, fața și alte părți ale corpului, se îmbunătățește și stabilește armonie în relațiile și conexiunea morală cu tine..

Toată lumea știe că limba unui prieten cu blană este aspră. Dacă animalul de companie își linge în mod constant mâinile, fața înainte sau în timpul somnului, atunci o face în scopuri de igienă..

Principalele motive pentru care o pisică își linge mâinile:

 • așa își exprimă sentimentele;
 • întărește legătura psihologică și morală cu o persoană;
 • în scopuri de igienă;
 • îți mulțumesc pentru grija și dragostea pentru el;
 • poate că în ultima vreme a primit puțină atenție de la tine și încearcă atât de mult să-l atragă către sine;
 • toată lumea știe că pisicile pot simți durerea și anxietatea umană. Lins, el încearcă să te calmeze și să te vindece de boală;
 • pisoiul linge când este mângâiat, înseamnă că te consideră protectorul lui. De asemenea, unii oameni de știință sunt înclinați să creadă că îl ajută să se calmeze;
 • îndepărtarea mirosurilor străine de la o persoană. Pisicile percep smântâna, parfumurile, loțiunile și alte produse cosmetice ca mirosuri străine și, în virtutea instinctului lor natural, încearcă să-și scape proprietarul de ele.

Ne-am dat seama și am aflat de ce pisicile ling de mâinile unei persoane, acum întrebarea este cum să le înțărmăm din asta. La urma urmei, nu este întotdeauna plăcut, adecvat și nu frumos în prezența străinilor. Este interzis să respingi și să strigi la fiara cu coadă, acest lucru poate afecta atitudinea față de tine.

Mai bine utilizați următoarele metode:

 • cea mai simplă metodă este distragerea atenției prin joc. Pisica va trece rapid la un joc în aer liber, pentru că poate pur și simplu nu a avut suficientă atenție;
 • puteți atrage toată atenția animalului dvs. de companie asupra stâlpului de zgâriere și a altor jucării care cu siguranță nu vor rezista. Pentru a face acest lucru, utilizați catnip;
 • nu pedepsi pisica. Totul trebuie făcut într-un mod blând, este mai bine să te ridici liniștit și să mergi într-o altă cameră, să arăți pisicii că ești ocupat;
 • poți, dacă pisicii îi place să-și lingă mâinile, să poarte o mănușă de blană. În timp, se va obișnui cu ea și nu va fi nevoie să o îmbraci..

Dacă, totuși, l-ai înzestrat cu grijă și grijă din copilărie pe prietenul tău cu coadă pufoasă, l-ai hrănit cu o pipetă și i-ai înlocuit mama, atunci va fi cel mai imposibil să-l înțepi de lins. Așa că își arată recunoștința și te consideră o rudă. Rămâne doar să împaci și să accepți o astfel de manifestare a iubirii prietenului tău blănos în toate manifestările sale. Poate că odată cu vârsta, un astfel de obicei va dispărea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica linge mâinile