Pisica nu merge la toaletă după ce a născut

Dacă pisica dvs. nu merge la toaletă după ce a născut, atunci nu trebuie să vă grăbiți să creați panică și să vă faceți griji prea mult, deoarece această situație este observată destul de des și multe sunt deja obișnuite cu ea. Este suficient doar să abordăm conștient situația cu nașterea și doar ca ultimă soluție să consultați un medic. Ar trebui să monitorizați cu atenție animalul de companie, să nu faceți nimic extraordinar și să începeți să vă gândiți doar la modul în care să rezolvați această problemă mult timp.

  1. Este posibil ca pisica să nu se apropie de cutia de gunoi, deoarece se află în procesul de refacere a corpului și a uterului după naștere. Uneori, acest proces durează câteva zile, deci este mai bine să nu deranjați animalul după ce ați născut. În cazuri extreme, îi puteți aduce mâncare și apă, puteți chiar să încercați să aduceți o tavă, astfel încât să poată merge acolo cât mai curând posibil. Dacă procesul a fost întârziat mai mult de 4 zile, atunci merită să trageți alarma, dar merită să contactați urgent medicul veterinar.
  2. Un alt motiv pentru acest comportament poate fi o ușoară epuizare. Dacă pisica a născut un număr mare de pisoi, atunci tot ceea ce a consumat în timpul sarcinii ar putea intra în lapte, deci nu va avea un apetit special și, în consecință, dorința de a vizita tava după naștere. Dar după câteva zile, situația va deveni normală, iar pisicuța ta va începe din nou să se comporte natural..
  3. Ultimul motiv pentru care o pisică nu face caca în perioada postpartum sau nu umblă într-un mod mic poate fi procesul nașterii în sine. Faptul este că, în timpul nașterii pisoiilor, pisica ar putea defeca complet, deci nu va trebui să viziteze litiera după naștere..

Acum știi de ce este posibil ca o pisică să nu meargă la toaletă o zi. Rămâne doar să tratezi cu atenție această perioadă și să ai grijă de animalul de companie. Dar nu uitați de alte motive care pot fi mai negative după naștere..

Când sunați alarma?

Dacă pisica dvs. a fost supusă sterilizării sau intervenției chirurgicale, atunci în primele câteva zile este posibil să nu viziteze litiera. Dacă observați că doar stă acolo, dar nu poate face nimic și, în același timp, vedeți că pisica suferă, trebuie să contactați imediat medicul veterinar. Merită să faceți același lucru dacă perioada de recuperare după naștere este întârziată cu trei sau mai multe zile..

În niciun caz nu încercați să dați pisicii vitamine de băut, forțați-i să meargă la tavă și să ofere antibiotice; în cazuri extreme, puteți încerca să dați cu forță apă simplă. Astfel de recomandări și sfaturi pot afecta negativ starea animalului de companie. Este mai bine să vă consultați numai cu un medic veterinar și să urmați toate recomandările. Dacă este posibil, este mai bine să duceți pisica la clinica veterinară..

Acum știți de ce pisica nu merge la toaletă, care pot fi motivele și ce ar trebui făcut. Încercați să urmăriți cu atenție animalele de companie, îngrijiți-le și acordați asistență, dacă este necesar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica nu merge la toaletă după ce a născut