O pisică cere o pisică: sfaturi pentru calmarea unui animal de companie

Cum să înțelegeți că un animal de companie pufos este în căldură, că are nevoie urgentă să aducă o pisică sau cumva să calmeze o astfel de stare emoțională instabilă? De fapt, un astfel de moment este greu de ratat, deoarece animalul de companie anunță cu voce tare acest lucru cu o miaunare constantă. Mai mult, poate să miaună toată ziua și chiar noaptea, trezindu-se periodic pentru a continua „scandări”. Deci ... cum să calmezi o pisică într-o perioadă atât de dificilă pentru ea, când nu numai că dorește, ci cere literalmente o pisică? Ce trebuie făcut pentru asta?

Unele zgârieturi, chiar și la vârsta unui pisoi, încep să se comporte mai „ostil”, strică mobilierul și alte lucruri. Chiar și draga cea mai educată, care într-o stare normală nu ar fi făcut niciodată așa ceva, poate „rema” în acest sens, transformându-se brusc într-o furie agresivă. Alte animale de companie, în general, de nervozitate pot începe să rupă în bucăți orice obiect care nu le place. Și este bine dacă nu este o canapea sau o pernă scumpă. Multe pisici în timpul estrusului, adică atunci când au nevoie de o pisică, încep și ele să marcheze teritoriul apartamentului cu urina lor..

Un alt semn este afecțiunea sporită. Dacă mângâi un ronțăit, acesta se poate îndoi ușor și, sprijinindu-se pe labele din față, frământă adesea cu picioarele din spate. În general, devine ca un mic pisoi jucăuș. Desigur, nu provoca pisica încă o dată cu acțiunile tale, deoarece va deveni și mai entuziasmată.

O pisică care practic nu merge are o schimbare a poftei de mâncare sau, mai degrabă, practic dispare și mănâncă foarte puțin. Dar ea va alerga adesea în tavă într-un mod mic.

În general, acest comportament este dificil de confundat cu orice. Dar totuși - cum să calmezi o pisică în timpul estului? Cel mai simplu mod de a pune capăt tuturor acestor lucruri este de a aduce o pisică la pisică, el va ajuta cu siguranță. Cu toate acestea, aceasta este și cea mai proastă decizie, mai ales dacă proprietarii nu intenționează să se încurce cu o grămadă de pisoi și să le distribuie prietenilor..

Cum să-ți calmezi animalul de companie?

Există multe modalități de a reduce anxietatea și stresul pisicii în această perioadă dificilă. Este mai bine să încercați toate sau mai multe dintre ele simultan..

Izolarea față de alte animale

Pentru început, cel mai bine este să împiedicați animalul dvs. să intre în contact cu alte animale. Mai ales dacă pisica ta merge uneori pe stradă. Acest lucru va reduce riscul de conflicte între ele, deoarece agresivitatea pisicii crește, astfel încât ea poate începe lupta cu alte femele (desigur, se va comporta cu bărbații în funcție de dorința ei). Cu animale mai mici, ea nu va sta deloc la ceremonie, așa că poate ucide cu ușurință, de exemplu, un papagal, față de care anterior era neutră.

Cel mai rău dintre toate, dacă pisica care cere pisica începe să se ciocnească cu câinele din casă. Acesta din urmă este de obicei întotdeauna mai puternic și mai mare decât pisica, așa că va lupta fără probleme sau chiar îl va strică dacă o va supăra foarte tare.

Unde este cel mai bun loc pentru a izola ronronul? De obicei, pentru aceasta se alege o baie sau un dulap. Dar, în același timp, nu ar trebui să privați animalul de mâncare și mai ales de apă, care trebuie turnată într-un vas cât mai des posibil. Și, deși s-a spus că pofta de mâncare a pisicii scade, ea vrea totuși să mănânce și nu va muri de foame deloc. Mai bine să o hrănești înainte de culcare sau în timpul zilei, dar în porții mici.

Singur, o zgârietură pufoasă este de obicei mult mai liniștită. De asemenea, izolația va preveni deteriorarea lucrurilor din alte camere și nu este nimic de stricat în baie..

Faceți o așternut moale și cald pentru pisică

Pisicile apreciază confortul în orice moment, deoarece le îmbunătățește starea emoțională și reduce stresul. Dacă pisica nu se gândește să se liniștească chiar și noaptea, plimbă și cântă cântecele ei de pisică, atunci merită să încerci să-i faci un așternut mai moale. O puteți coase singură, dar este mai bine să o cumpărați într-un magazin. Acordați preferință produselor din bumbac.

Folosind menta și alte infuzii de plante

Utilizarea ierburilor calmante poate fi considerată o altă metodă eficientă. Desigur, nu vor elibera animalul de o dorință complet naturală, dar cel puțin vor reduce semnificativ activitatea..

Unii proprietari, în loc de ierburi naturale, folosesc sedative speciale pentru animalele lor de companie, cum ar fi Stop Stress. Sunt mai eficiente, dar pot face pisica prea letargică. Principalul lucru aici este să nu exagerați, pentru a nu agrava sănătatea animalului de companie..

Infuziile de mentă naturală, mușețel sau cimbru sunt mai ușoare, dar nu au efecte secundare dăunătoare. Acestea pot fi cumpărate de la o farmacie obișnuită și sunt ieftine. În plus, animalului îi place mirosul unor astfel de ierburi, așa că pisicuța va fi fericită să ia un astfel de „medicament”.

Există pastile sedative pentru oameni care sunt bune pentru pisici. Același extract de valeriană, pe lângă efectul sedativ obișnuit, inhibă și eliberarea de hormoni. Aceste comprimate trebuie administrate nu mai mult de două ori pe zi, de preferință dimineața și seara. Și, desigur, un astfel de remediu nu va funcționa pentru un pisoi..

Medicamentul „Kot-Bayun” este în mare măsură identic ca valeriană, plus că îmbunătățește și funcția inimii, deci poate fi administrat nu numai în timpul estrusului, ci și ca profilaxie. Trebuie remarcat faptul că orice sedativ trebuie administrat animalului numai după ce a discutat cu medicul veterinar..

Utilizarea feromonilor sintetici

Feromonii au un efect pozitiv asupra multor pisici. Cel mai adesea se utilizează Feliway și alte tipuri de medicamente pe bază de feromoni.

Ce sunt aceste medicamente? De fapt, este o replică creată sintetic a gonadelor, pe care pisicile „o folosesc” atunci când își marchează teritoriul și, mirosindu-și parfumul în jurul lor, simt confort și calm. Adică, acești feromoni par să-i spună pisicii că nu există concurenți în jur care să-și poată revendica locul în apartament. Apropo, același Feliwei este folosit nu numai ca mijloc de a vă liniști în timpul căldurii - ajută și în alte situații stresante, de exemplu, atunci când vă mutați într-un nou loc de reședință..

În timpul estului, o pisică produce adesea mai puțini feromoni faciali. Drept urmare, nu își poate marca atât de activ teritoriul cu acest secret al glandei și trece la unul mai simplu - marchează teritoriul cu urină. Desigur, acest lucru nu se potrivește multor proprietari..

Apropo, un animal de companie poate marca cu un feromon facial nu numai obiectele care îi plac. De multe ori lasă glande pe proprietarul ei, frecându-și intens botul și coada de el. În același timp, pisicuța bubuie tare. Adică, ea cam dă un semn, vrea să arate că această persoană este foarte drăguță cu ea și este atașată de el.

Curățarea la timp a tăvii

Pisicile sunt creaturi foarte curate. Nu uită de acest lucru nici în timpul estrului, deși se comportă mai capricios (în această perioadă pot fi deranjați de orice lucru mic). Aceeași tavă murdară, pe care proprietarii sunt prea leneși pentru a o curăța mult timp, poate provoca o reacție negativă la animal și poate merge puțin într-un alt loc. Și nu contează că înainte a tolerat calm nu întotdeauna o tavă curată. În plus, după cum sa menționat, pisicile din timpul estului sunt mai predispuse să meargă la toaletă într-un mod mic. Aceasta înseamnă că tava în acest caz va deveni mai murdară decât de obicei..

Prin urmare, curățarea frecventă a cutiei de gunoi poate oferi animalului dvs. de companie mai mult confort și poate reduce stresul în timpul estului. Merită să încercați un alt tip de umplutură, poate că animalul dvs. de companie va plăcea mai mult pe cel nou decât pe cel vechi..

Jocuri și divertisment

Jocurile pot distrage bine pisicuta de la afacerile amoroase. Într-adevăr, în timpul estrusului, activitatea ei fizică crește semnificativ, iar energia se revarsă literalmente peste margine - de aceea merge pe timp de noapte și cere prezența unei pisici. Gazdele trebuie să canalizeze această energie într-un canal adecvat. Un ronronat care a jucat suficient de bine pentru o zi va dormi ca o femeie moartă, fără a-i deranja pe proprietari cu un miau persistent.

Unii „zgârieturi” nu au deloc nevoie de o persoană, ca însoțitor pentru jocuri. Prin urmare, pentru început, este mai bine să încercați doar să cumpărați preferatele dvs. câteva jucării noi. Îi va plăcea să se joace cu ei cel puțin câteva zile..

Și totuși majoritatea păsăricilor vor să se joace cu stăpânul lor. Cel mai bine este să captivezi animalul cu activități active și divertisment cu alergare și sărituri. Opțiunea ideală ar fi să arunci mingea sau să folosești o frumoasă pană mare, după care animalul, ca un pisoi, va sări în sus. Puteți încredința această activitate copiilor care se vor juca cu animalul de companie cu mare entuziasm..

Un fapt uimitor este că pisicile pot percepe și răspunde la muzică. Prin urmare, divertismentul muzical va fi o altă linie de salvare în timpul estului. Purrs reacționează foarte favorabil la muzica clasică și, ascultând-o, animalele devin mai liniștite.

Videoclip „Ce să faci dacă o pisică este în căldură”

Acest videoclip prezintă modalități de îngrijire a unui animal de companie în diferite perioade ale vieții sale, inclusiv descrie metode care pot reduce anxietatea la un animal de companie în timpul estrului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O pisică cere o pisică: sfaturi pentru calmarea unui animal de companie