Cum să dai o pastilă unei pisici sau unei pisici

Proprietarul este întotdeauna responsabil pentru animalul său de companie, inclusiv în tratamentul bolilor. Prin urmare, atunci când se previn paraziții, se iau vitamine și alte suplimente, apare deseori problema cum să dai o pastilă unei pisici sau unei pisici.

Uneori, acest proces se poate transforma într-o întreagă „luptă”, în special în rândul iubitorilor de pisici fără experiență, și se poate termina în lacrimi - proprietarul este mușcat și zgâriat, iar pisica nu a luat medicamentul. Toate acestea pot fi evitate dacă aveți tehnica potrivită și câteva secrete..

Pisicii i se administrează o pastilă

 • adăugarea la mâncare;
 • dizolvat în apă;
 • îmbrăcarea rădăcinii limbii (cu și fără unelte).

Important! Înainte de a alege una dintre aceste metode, trebuie să studiați în detaliu instrucțiunile pentru medicament și să consultați un specialist.

Luați în considerare secretele și posibilele dezavantaje ale fiecăreia dintre cele trei metode.

Adăugarea la alimente

Principalul lucru aici este să alegeți răsfățul preferat al pisicii, fie că este vorba de mâncare, brânză de vaci, brânză sau altceva. Întreaga tabletă este ascunsă într-o minge mică de produse potrivite. Principalul lucru este să monitorizați procesul, astfel încât pisica să mănânce totul împreună cu medicamentul, deoarece uneori pilula poate cădea din gura pisicii.

Dacă nu puteți da o pilulă întreagă unei pisici sau pisici, ar trebui să alegeți opțiunea blende, în care medicamentul este măcinat în pulbere și amestecat cu „tratamentul” preferat al animalului de companie. Este mai bine să-l adăugați la o cantitate mică de mâncare, astfel încât pisica să mănânce totul, altfel efectul vindecător nu va fi atins.

Care sunt dezavantajele acestei metode?

 1. Nu orice medicament poate fi amestecat cu alimente, unele sunt administrate numai pe stomacul gol.
 2. Există fonduri în capsule și coji speciale care nu pot fi împărțite în părți, zdrobite, deoarece își vor pierde efectul pozitiv, deoarece sunt destinate amestecării nu în cavitatea bucală, ci în stomac.
 3. Datorită gustului neplăcut al unor pastile, al simțului mirosului crescut și al papilelor gustative sensibile, pisica este uimitor de capabilă să mănânce totul, cu excepția medicamentului în sine. Dacă adăugați o pastilă, pudrată în mâncare, pisica poate simți amărăciune și pur și simplu refuză să mănânce și nu va fi posibil să calculați cât a fost consumat produsul..

Cum să dai o pastilă unei pisici

Dizolvarea în apă

Dacă, după consultarea unui medic, se dă drumul pentru dizolvarea medicamentului în apă, puteți lua o seringă mică fără ac (folosiți mai des 2 ml). Amestecul rezultat este tras într-o seringă și, capturând pisica în orice mod convenabil, pune vârful pe obrazul animalului și toarnă treptat agentul.

Important! Jetul nu trebuie să fie ascuțit, altfel pisica va fugi pur și simplu și nu va primi doza completă de medicament. Se recomandă eliberarea medicamentului picătură cu picătură..

Până la rădăcina limbii

Metoda dovedită, cea mai populară și eficientă.

 1. Pisica trebuie așezată cu spatele la sine (este mai ușor să deschidă gura și este mai dificil să scape animalul).
 2. Ia o pastilă.
 3. Deschideți gura animalului ridicând capul în sus și apăsând degetele mâinii libere pe baza maxilarului.
 4. Puneți pilula pe rădăcina limbii și închideți gura pisicii.
 5. Mângâie gâtul animalului tău spre piept până când medicamentul este înghițit.

Pisicii i se administrează o pastilă cu o seringă

Important! Apoi, trebuie să verificați absența medicamentelor în gură, să dați pisicii o băutură de apă.

Dacă aveți un dispozitiv special, cum ar fi un dozator de pastile (introducător) sau o pensetă obișnuită, este mai bine să îl folosiți pentru a vă proteja mâinile de eventualele zgârieturi și mușcături..

O instrucțiune simplă care vă va învăța cum să dați corect o pastilă unei pisici folosind un dozator de pastile:

 • luați apă în dozatorul pentru tablete și introduceți pilula acolo;
 • deschide gura animalului;
 • introduceți introducătorul în partea din spate a gurii animalului de companie;
 • apăsați butonul astfel încât medicamentul să cadă din dispozitiv.

Consiliu. Dacă prima dată nu funcționează, merită să vă antrenați cu hrana uscată obișnuită, pisica se va obișnui și vă va permite să dați o pastilă.

Pisicii i se administrează o pastilă folosind un dozator de pastile

Restricția mișcării

Păstrarea unui animal de companie va fi ușoară dacă proprietarul are un asistent. Dar dacă trebuie să efectuați singur procedura și nu doriți să obțineți zgârieturi? În acest caz, limitarea mișcării pisicii va ajuta. Pentru aceasta este potrivit un prosop sau o pătură simplă. Cum se face bine?

 1. Luați un prosop mare / pătură și așezați-l pe o masă sau pe altă suprafață stabilă.
 2. Pune-ți animalul de companie pe masă.
 3. Înfășurați-l într-un prosop / pătură, cu tot corpul și picioarele înăuntru și capul afară.

Astfel de metode simple vor ajuta la vindecarea pisicii sau la administrarea de vitamine fără traume și stres inutile. Este foarte important pe tot parcursul procedurii să vă liniștiți animalul, să vă mângâiați, să vorbiți cu afecțiune, iar proprietarul însuși nu devine nervos și nu are încredere în acțiunile sale. Atunci totul se va termina bine.

Cum să administrați corect medicamentul unei pisici sau pisici: Instrucțiuni video:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai o pastilă unei pisici sau unei pisici