Înțeleg pisicile vorbirea umană: modalități ușoare de a comunica cu un animal de companie

Mulți proprietari de animale de companie cu blană sunt de acord că pisicile înțeleg perfect vorbirea umană. Oamenii de știință nu sunt de acord cu privire la acest punct. Unii sunt înclinați să susțină că pisicile sunt animale unice, capabile nu numai să înțeleagă limbajul uman, ci și posedă unele abilități telepatice și psihice. Acest lucru îi ajută să înțeleagă limba proprietarului lor..

Cum înțeleg pisicile vorbirea umană

Studiile au arătat că pisicile sunt excelente la înțelegerea vorbirii umane prin asocierea cuvintelor cu anumite obiecte. Totul depinde de caracteristicile individuale și de calitățile personale ale fiecărui animal. Este important să găsiți cheia animalului dvs. de companie, deoarece numai în acest caz puteți obține înțelegere reciprocă cu animalul dvs. cu mustață.

Auzul pisicilor

Auzul în familia felinelor este neobișnuit de bine dezvoltat. Spre deosebire de oameni, pisicile sunt capabile să perceapă gama de frecvențe mult mai bine și își amintesc despre 95-100 de cuvinte pronunțate de proprietar.. Animalele de companie nu pot înțelege pe deplin o persoană, dar își cunosc porecla foarte bine, în timp ce în diferite variante, înțeleg când sunt chemați să mănânce.

Unele pisici sunt bine conștiente de până la 20 de articole diferite după nume și le aduc atunci când sunt întrebați. O altă problemă este dorința pisicii de a asculta poruncile. Caracterul, personalitatea și temperamentul unei pisici înseamnă foarte mult, astfel încât majoritatea animalelor de companie pur și simplu nu vor să-i facă pe plac proprietarului lor.

Intonația maestrului

Cel mai bun dintre toate, pisicile și pisicile percep intonația cu care a fost pronunțat un cuvânt sau o propoziție. Și, de asemenea, ritmul vorbirii umane joacă un rol important. Ei înțeleg perfect dacă proprietarul este supărat sau supărat de comportamentul animalului său de companie, încercând să repare - să mănânce sau să "sărute".

Miroase

Un rol important în conceptul de persoană este atribuit pisicilor cu mirosuri. Mirosurile sunt o sursă suplimentară de informații pentru șmecherii cu mustață, iar un simț al mirosului foarte dezvoltat vă va permite să navigați bine în spațiu și în lumea din jur. În lumea animalelor, mirosurile joacă rolul unui fel de comunicare. La urma urmei, când pregătești cina în bucătărie, nu trebuie să suni pisica, ea însăși vine fără invitație.

Se crede că pisicile nu percep deloc vorbirea umană. Acest lucru este afirmat de scepticii încăpățânați, care cred că diferența în structura aparatului de vorbire joacă un rol important. Se crede că, dacă pisicile nu pot reproduce cel puțin sunete individuale, asemănătoare oamenilor, atunci nu le pot percepe. O astfel de afirmație nu are altă bază și este respinsă a priori de toți cei care au o pisică sau o pisică în casa sa..

Telepatie felină

Se crede că pisicile sunt animale antice cu o abilitate unică - telepatia. Adepții teoriei susțin că familia felinelor a dezvoltat excelent abilități sensibile care îi permit să înțeleagă nu limbajul uman, ci să citească și să prezică gândurile umane. Experții în acest domeniu vă sfătuiesc să petreceți mai mult timp cu animalul dvs. de companie, să comunicați mental cu acesta, să vă mângâiați cu afecțiune în timpul unui sejur comun. În acest caz, se recomandă să priviți animalul de companie direct în ochi..

În procesul de evoluție și domesticire a pisicilor sălbatice, acestea și-au păstrat trăsăturile caracteristice. Deci, descendenții leilor și tigrilor sălbatici nu sunt întotdeauna capabili să asculte poruncile și să recunoască cuvintele, arătând o oarecare cruzime față de proprietarul lor.

Comunicarea pisicilor: prin gesturi și sunete

Se crede că pisicile domestice nu sunt atașate de proprietarul lor, spre deosebire de alte animale de companie populare - câinii. De fapt, pisicilor se prefac că nu le pasă. Nu pentru că sunt aroganți și independenți, ci pentru că aceasta este trăsătura lor, dezvoltată de-a lungul secolelor de evoluție.

Oamenii de știință din Japonia au efectuat cercetări cu privire la modul în care reacționează o pisică la vocea proprietarului ei. În cursul cercetărilor, sa dovedit că pisicile disting perfect intonația, timbrul vocii și alte caracteristici ale vorbirii proprietarului lor. În timpul dezvoltării lor, pisicile au învățat să-și ascundă emoțiile perfect pentru a supraviețui în sălbăticie.. Pisicile sunt prădători prin natură, așa că își ascund punctele slabe în fața altor viețuitoare..

Pentru a comunica cu proprietarul său, pisica folosește o mulțime de alte metode - mișcări ale corpului, ronțăind sau șuierând, rotind capul și urechile. Mișcările cozii joacă un rol important în acest sens. Deci, dacă un animal de companie își strânge coada între labele sale, înseamnă că este speriat.. Coadă, sus sus indică anxietate extremă, iar coada în jos indică anxietate.

Incapabili să-și exprime gândurile și dorințele cu cuvinte, pisicile folosesc gesturi folosind labele. Dorind să atragă atenția proprietarului, pisica îl atinge cu laba, eliberând uneori ghearele dacă proprietarul nu reacționează. Cu ajutorul labelor, pisicile își pot arăta încredere sau loialitate atingându-și ușor labele în timp ce se află pe poala proprietarului. Dacă pisica își eliberează labele și începe să se zgârie, este un semn de alarmă și un semn de agresiune..

Un fapt interesant despre manifestarea dragostei pentru pisici a fost găsit de oamenii de știință de la o universitate americană. În urma experimentelor, a devenit clar că, dacă proprietarul își exprimă dragostea prea violent și persistent, pisicile se confruntă cu stresul. Pisicile care se lasă mângâiate într-un moment în care nu le place suferă de un exces de hormon cortizol, care este produs în timpul unor situații stresante.

În concluzie cu cele de mai sus, putem spune cu afirmația că pisicile înțeleg perfect vorbirea umană. Exact ca urmare a diferenței dintre oameni și animale, aceștia comunică cu oamenii în felul lor, conectând alte metode disponibile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Înțeleg pisicile vorbirea umană: modalități ușoare de a comunica cu un animal de companie