Rase de pisici fără coadă - trăsături de aspect, caracter și comportament

Printre numeroasele genuri feline, există indivizi care se disting printr-o coadă foarte scurtă sau absența sa completă. Pisicile fără coadă se descurcă bine fără ea, în timp ce arată foarte original și se disting printr-o prietenie deosebită față de oameni.

Bobtail și Manks sunt considerați strămoșii pisicilor fără coadă. Primele, conform uneia dintre versiuni, erau cunoscute și răspândite în Japonia chiar înainte de era noastră. Rasa a fost înregistrată oficial în 2000. Manks au fost găsiți pe Insula Man (Marea Irlandei), de unde au fost aduși ulterior în Europa și America. Ulterior, numeroase soiuri ale acestora au fost obținute prin selecție pe baza acestor 2 rase de pisici cu coadă scurtă..

1 Pisici cu cozi scurte

Bobtail - acesta este numele unui grup de rase de pisici care au o coadă scurtă (de la 2 la 15 cm) cu îndoituri, îndoituri și noduri, motiv pentru care seamănă cu un pompon sau bob, care a devenit baza formării numelui grupului.

Rasa are mai multe subspecii: americană, japoneză, kurilă, kareliană, bobtail thailandeză și unele altele. În ciuda diversității, toate au o serie de caracteristici comune:

 • corp muscular puternic, acoperit cu păr gros de diferite lungimi;
 • membrele puternice, în timp ce cele posterioare sunt ceva mai lungi decât cele din față;
 • timbru scăzut al vocii.

Majoritatea sunt prietenoși și loiali proprietarilor lor..

1.1 bobtail american

Acestea sunt animale relativ mari (pisicile cântăresc până la 6 kg, pisicile - de la 3 la 5 kg) animale, caracterizate prin:

 • piept bine dezvoltat;
 • plat, cu omoplați ușor proeminenți, spate;
 • labe puternice;
 • un cap lat cu pomeți pronunțați, o frunte bine definită, o bărbie puternică, despărțite de urechi mici cu vârfuri rotunjite și ochi în formă de migdale, a căror culoare nu se corelează cu culoarea hainei.

Un bot larg și o tăietură specială a ochilor dau un prădător viclean și inteligent la pisicile din această rasă.

Rasa se distinge prin caracterul său sociabil. Nu evită oamenii noi, se înțeleg cu alte animale de companie, inclusiv câini. Preferă să petreacă timp într-o companie și nu tolerează singurătatea, lipsa de atenție și comunicare.

O trăsătură distinctivă a dezvoltării rasei este creșterea lentă a animalelor. Se consideră că o pisică adultă are 2-3 ani. Speranța de viață este cuprinsă între 11 și 15 ani.

1.2 Kurilian Bobtail

Bobtailul Kurilian este o rasă formată în mod natural de pisici semi-sălbatice găsite în Insulele Kuril. Acestea sunt animale destul de mari (7-10 kg masculi și 5-8 kg femele) cu un aspect destul de sever:

 • Corp compact, puternic, cu spatele ușor arcuit și crupă ridicată, acoperită cu păr dens, de lungime medie.
 • Picioarele puternice, rotunde, cu gheare care nu se retrag.
 • Capul este trapezoidal, obraz larg, cu bărbie pronunțată. Urechile sunt de dimensiuni medii, înalte, largi la bază și rotunjite la vârf, deschise și îndreptate înainte. Ochii sunt expresivi, rotunjiți, oblici, cu o culoare corelată cu culoarea hainei.

Bobtailul Kurilian cu aspect formidabil este prietenos, afectuos și afectuos

De la strămoșii lor sălbatici, Kurilian Bobtails a moștenit inteligență, curaj, intuiție excelentă și echilibru în comportament. De la animale de companie, găsesc cu ușurință un limbaj comun cu câinii, le place să se distreze împreună. Nu se tem de apă și pot pescui. Vânătorii de dibaci pentru rozătoare și păsări. Un alt avantaj al rasei este că nu marchează teritoriul..

1.3 japonez cu coadă scurtă

Conform legendei, coada unei pisici este un depozit de necazuri, vicii și durere. Absența lui înseamnă să scapi de negativitate și aduce bucurie, fericire și prosperitate în casă. Pentru aceasta, în Japonia, ei sunt iubiți, venerați și chiar venerați..

Japonezii numesc cu afecțiune pisicile din această rasă Maneki Neko, ceea ce înseamnă „pisică de salut” și le înfățișează cu o labă ridicată pentru salut

Bobtailul japonez este o rasă de pisici mari (până la 14 kg) și pisici mici (de la 3 la 4 kg) cu o structură sportivă, acoperite cu păr scurt și neted, de diferite nuanțe. Firele moi și elastice se așează atât de strâns și uniform încât un animal staționar poate fi confundat cu o figurină de porțelan. Singurele excepții sunt reprezentanții cu păr mediu, cu secțiuni mai lungi pe guler, abdomen, pantaloni și picioare din spate..

Bobtail-urile japoneze au:

 • triunghiular, cu coturi netede, cap;
 • un bot alungit cu pomeți înalți și obraji rotunzi, cu o depresiune la bază;
 • nas ușor alungit;
 • urechi mari triunghiulare cu vârful rotunjit, așezate lat și înalt și ușor înclinate spre bot;
 • rotunde, dar fără umflături, ochi de diferite nuanțe, dintre care cel mai frecvent este auriu;
 • puternic și lung, cu articulații pronunțate, labe;
 • o coadă care arată ca o pensulă sau o perie de bărbierit pufoasă.

Coada scurtă a bobtail-urilor japoneze cu toate îndoirile și îndoirile, precum amprentele umane, este unică pentru fiecare animal.

Pisicile acestei rase sunt animale active, puternice și rezistente, care necesită o monitorizare constantă și o activitate fizică suficientă. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate..

Abilitatea mare de învățare combinată cu întreprinderea și inteligența rapidă vă permite să învățați rapid pisicile japoneze cu coadă scurtă diferite trucuri și comenzi. Sunt amabili cu copiii, se înțeleg ușor cu alte animale de companie, dacă sunt capabili să reziste prezenței unui astfel de vecin temperamental..

1.4 Pixiebob

Un tip unic de bobtail este rasa pixiebob. Acestea sunt pisici mari (de la 7 la 10 kg) și pisici de dimensiuni medii (3,5-4,5 kg), al căror corp este acoperit cu părul gri sau maroniu, de lungime scurtă sau medie, cu pete întunecate..

Pixie bob arată ca un râs de culoare și urechi ascuțite care se termină în ciucuri.

Descrierea rasei:

 • picioare puternice și rezistente, adesea cu polidactilie;
 • capul este lat în partea de sus și se îngustează până la un nas mare;
 • urechi mari și întoarse spre exterior, care se termină adesea cu ciucure;
 • în formă de migdale și depărtate, cu capacele ușor deasupra, ochi de toate nuanțele, de la maro auriu la verde.

Pisicile Pixie Bob sunt active, jucăușe și în același timp calme, afectuoase și ordonate. Ei se disting prin devotamentul față de stăpânii lor: sunt întotdeauna acolo și sunt foarte plictisiți și tânjesc când sunt separați. Nu sunt înclinați să ceară tare mâncare, să meargă noaptea și să exploreze dulapurile, preferând să se relaxeze pe canapele moi și fotolii. Ei vin întotdeauna la apel și sunt capabili să aducă jucării în dinți. Copiii sunt prietenoși.

2 Pisici complet lipsite de coadă

Chiar și la reprezentanții aceleiași rase, coada poate avea diferite lungimi și poate fi, de asemenea, complet absentă. Un exemplu în acest sens sunt pisicile Manx.

Fanii rasei susțin că însuși regele Edward al VII-lea, fiind prințul de Țara Galilor, avea la palatul său o pisică Manx. De atunci, ei sunt considerați pe bună dreptate comoara națională a Angliei..

2.1 Manx

Mâinile sunt mari, cântăresc de la 4 la 7 kg, pisici cu corp rotunjit, sferic și muscular, acoperite cu lână scurtă și groasă de diferite culori. Capul lui Manx este mare, rotund, cu obraji mari și ușor lăsați, bărbie grea și nas mic. Decorul său este ochi expresivi ovali. Urechile sunt de dimensiuni medii, ascuțite.

Fără coadă, dar cât farmec!

O caracteristică a rasei este prezența indivizilor cu o coadă de lungime diferită. Pe baza acestei caracteristici, se disting mai multe grupuri:

 1. 1. Rampy - complet lipsit de coadă.
 2. 2. Reaser - animale cu o coadă foarte scurtă care seamănă mai degrabă cu o creștere (1-2 vertebre).
 3. 3. Stumpy - pisici cu coada rudimentară, formată din 4-8 vertebre.
 4. 4. Longs - animale cu o coadă de lungime normală.

Manks sunt animale prietenoase și calme, ideale pentru ținerea acasă. Cu toate acestea, în timp ce se află la păsări domestice, pisoii din această rasă sunt rare și destul de scumpe. Costul mediu al unui pisoi Manx este de 30.000 de ruble.

2.2 Kimrick

Cimriks se obțin artificial, ca urmare a fixării genei fără coadă în combinație cu părul lung. Nu este ușor să se reproducă, astfel încât rasa este clasificată ca fiind foarte rară. Majoritatea reprezentanților săi locuiesc în Statele Unite.

Rasa este numită după unul dintre triburile celtice care au trăit odinioară în Peninsula Wales (Anglia).

Kimrik se distinge prin:

 • greutate medie (4-6 kg);
 • palton lung pufos;
 • picioare scurte din față, care fac corpul animalului rotunjit, iar mersul devine sărit;
 • cap rotund destul de mare, cu obraji bine dezvoltați, bărbie masivă, ochi mari, largi, cu colțurile exterioare ușor întoarse, a căror culoare depinde de culoarea hainei;
 • urechi mijlocii cu vârfuri rotunjite.

Kimriki - pisici cu un aspect ușor de recunoscut

Blana de kimriks merită o atenție specială: este foarte groasă, cu un strat subțire dens și moale pe piept și gât, pe părțile laterale ale capului. Smocurile de păr pe labe între degetele de la picioare și în urechi sunt considerate obligatorii. Spre partea din spate a corpului, haina devine mai lungă, formând o fustă și pantaloni destul de mari.

Kimrik se disting prin caracterul lor afectuos și jucăuș, în timp ce:

 • Nu este predispus la divertisment violent. Proprietarii pot fi siguri de integritatea mobilierului, veselelor și perdelelor.
 • Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie.
 • Înțelege-te bine cu copiii de orice vârstă și joacă-te cu ei fără să-ți eliberezi ghearele.
 • Nu suport singuratatea, am nevoie constant de atenție și companie.

Kimriks au o voce blândă și plăcută. Fiind în bună dispoziție, ei sunt capabili să ducă „conversații” sincere îndelungate cu proprietarii. Crescătorii notează, de asemenea, inteligența și ingeniozitatea Cimriks, care le permit să antreneze animalul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici fără coadă - trăsături de aspect, caracter și comportament