Rase de pisici de lungă durată și 5 pisici mai vechi de pe planetă

Cu o speranță medie de viață a pisicilor și pisicilor de 15 ani, în special animalele de companie norocoase de la proprietarii îngrijitori trăiesc până la 20 sau mai mult, ceea ce în ceea ce privește vârsta umană corespunde celei mai adânci bătrâneți - mai bine de un secol. Pentru ca pisica să trăiască la o vârstă atât de venerabilă, animalul de companie ar trebui să aibă condiții de viață confortabile. De asemenea, speranța de viață depinde de rasa pisicii. Pentru comparație, durata medie de viață a pisicilor mongrel de stradă este de numai 8 ani..

1 Pisica rase cu cea mai mare durată de viață

În medie, pisicile din următoarele rase trăiesc mai mult decât altele:

  • manks - 20-25 ani;
  • meikuni - 15 ani (mulți, cu îngrijirea adecvată, pot trăi aproximativ 20);
  • masca neva - 16-18 ani;
  • bobtail japonez - 12-16 ani (în condiții bune de viață, pot trăi până la vârsta de 18-20);
  • Albastru rusesc - 14-16 ani (din cauza absenței unor boli specifice, trăiesc până la 20);
  • Mau egiptean - 13-15 ani (unii trăiesc până la 18-19).

Dacă proprietarul este interesat de durata de viață a pisicii sau pisicii sale în comparație cu un om, cel mai adesea se sugerează multiplicarea vârstei animalului de companie cu 7. Cu toate acestea, aceasta nu este o metodă complet corectă. Reprezentanții felinelor, ca și alte animale, cresc extrem de activ în primii doi ani. De aceea, pentru o numărare corectă, primul an din viața lor este egal cu 15, al doilea - 10, toți anii următori - 4 ani umani. Astfel, pisicile ajung "aur" vârsta unei persoane - 33 - deja în al patrulea an al scurtei sale vieți.

2 5 cele mai cunoscute pisici de lungă durată

Această evaluare ia în considerare doar pisicile de lungă durată ale planetei care au apărut oficial în mass-media. Este posibil ca undeva în provincii, în familii, să existe animale de companie a căror vârstă este și mai impresionantă..

2.1 1. Lucy

Cea mai veche pisică de pe Pământ conform informațiilor înregistrate în Cartea Recordurilor Guinness în 2011 este Lucy din Marea Britanie. S-a născut în 1972 - a reușit să supraviețuiască primei sale amante și să intre în familia lui Bill Thomas. Când avea 43 de ani, Lucy era încă în viață: dacă ar fi umană, vârsta ei ar fi de aproximativ 175 de ani. Chiar și atunci, pisica era complet surdă, dar acest lucru nu a împiedicat-o să alerge activ șoareci în grădina proprietarului. Până acum, nu au existat rapoarte mass-media oficiale care să arate că Lucy a părăsit lumea noastră..

2.2 2. Puff Cream

Această pisică a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai veche felină vie în 2010. Născută la 03.08.1967 și a locuit cu proprietarul Jake Perry în Austin (Texas). Durata de viață a Cream Pap a fost de 38 de ani și 3 zile.

Jake Perry a crescut o altă pisică de lungă durată - pisica Sphynx, bunicul Rex Allen. S-a născut în 1964 și a trăit 34 de ani și 2 luni. Un an mai târziu, revista americană „Pisici și pisici” l-a onorat postum pe bunic cu titlul „Pisica anului”.

Pe baza opiniei experților care au examinat pisicile, Jake Perry a explicat secretul longevității animalelor sale de companie printr-o dietă specială, care include ouă de pui, slănină, sparanghel și broccoli..

Imaginea Cream Puff a fost imortalizată în lucrarea ei „Once Upon A Hunch” de romancierul american Barbara Brady.

2.3 3. nucșoară

Această pisică a fost mult timp promovată de mass-media drept cea mai veche pisică vie și supraviețuitoare până în prezent. El a murit în toamna anului 2017 la Newcastle (Marea Britanie) - potrivit unor surse, acest lucru s-a datorat unor probleme cu căile respiratorii, potrivit altora - din cauza insuficienței cardiace. Liz și Ian Finley au ridicat un animal în propria lor grădină în 1990, care este pe punctul de a muri din cauza rănilor îngrozitoare pe gât. Ulterior, au reușit să o părăsească.

După cum au stabilit medicii veterinari, chiar și atunci Natmeg avea cel puțin 5 ani. Porecla sa tradusă literalmente sună ca. "nucşoară". Cuplul căsătorit i-a dat porecla de bătrânețe porecla „Bunic”.

2.4 4. Mac

Această pisică a primit în 2014 titlul din „Cartea Recordurilor Guinness” a celei mai vechi pisici vii din acea vreme. În anul următor, după acest eveniment semnificativ, Poppy a murit - în acel moment avea 25 de ani. Pisica a trăit în Marea Britanie în orașul Bournemouth din familia proprietarului său Jackie West din 1990. Jackie credea că secretul longevității animalului său de companie consta în dieta corectă și un stil de viață activ..

2.5 5. Chiril

Acest animal de companie persan din Bratsk, născut în 1994, este considerat oficial cea mai veche pisică din Rusia conform "cartea Recordurilor". Deja la vârsta de douăzeci de ani (conform standardelor umane, mai mult de un secol), sănătatea lui Kirill a provocat mici perturbări - auzul și vederea s-au înrăutățit (ochiul stâng a început să se deranjeze), coordonarea mișcării a fost ușor tulburată: nu mai era posibil să mergi de-a lungul marginii mesei cu agilitatea unei pisici tinere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici de lungă durată și 5 pisici mai vechi de pe planetă