Piperazină pentru pisici

Piperazina este un medicament antihelmintic versatil care poate fi utilizat la oameni, pisici și alte animale. Medicamentul este considerat sigur și eficient, deși efectul său se aplică numai viermilor rotunzi. La fel ca orice medicament, acesta are o serie de restricții privind utilizarea acestuia, deci trebuie să vă adresați medicului veterinar înainte de utilizare.

Piperazină pentru pisici

Pentru om, medicamentul este disponibil sub formă de tablete albe. Sunt ambalate în blistere celulare sau pachete de hârtie de 10 bucăți. Conținutul substanței active dintr-un comprimat este de 500 mg. De asemenea, conține stearat de calciu și amidon. Comprimatele sunt folosite și pentru animale, inclusiv pentru pisici..

Piperazină pentru pisici

Păstrați medicamentul într-un loc uscat și protejat UV. Temperatura aerului poate varia de la 5 la 25 de grade Celsius. Data expirării - 3 ani de la data producției.

Notă! Piperazina poate fi administrată pisicilor, dar numai în scop terapeutic și după determinarea tipului de paraziți. Pentru prevenirea infestărilor helmintice, este mai bine să alegeți un agent cu spectru larg care poate oferi protecție atât împotriva rotunilor, cât și a teniei..

Principiul de funcționare

Antihelminticul este eficient numai împotriva nematodelor. Nu se aplică viermilor. Medicamentul este considerat sigur datorită particularităților principiului acțiunii. Faptul este că medicamentul nu ucide paraziții, ci provoacă paralizie în aceștia, acționând asupra sistemului nervos. Mușchii își pierd capacitatea de mișcare din cauza întreruperilor transmiterii impulsurilor nervoase.

Deoarece paraziții nu mor, riscul de intoxicație animală este exclus. Nu eliberează toxine periculoase care pot avea un efect negativ asupra ficatului și a altor organe. Paraziții paralizați părăsesc corpul animalului în mod natural, deci nu este nevoie să-i oferi un laxativ sau să pună o clismă pentru a spăla intestinele..

Pisica pe tavă

Medicamentul este extrem de eficient. Biodisponibilitatea sa (absorbția) este de 90-95%. Este caracteristic medicamentului și are o acțiune rapidă. Se excretă din corp împreună cu urina. Dacă se respectă dozele recomandate, piperazina nu se acumulează în organism, nu are efect toxic asupra ficatului, nu afectează dezvoltarea descendenților, dar trebuie să consultați un medic înainte de utilizare.

Când se aplică?

Piperazina este utilizată pentru pisici cu următoarele patologii:

 • cu uncinarioza;
 • cu toxascarioza;
 • cu toxocariază;
 • cu viermi;
 • cu tricocefaloză.

De asemenea, este permisă utilizarea medicamentului pentru tratamentul invaziilor mixte, dar în acest caz, poate fi necesară o combinație cu alte medicamente.

Pisică surprinsă

Pentru prevenire, este mai bine să nu utilizați un medicament din cauza spectrului limitat de acțiune..

Schema și doza de utilizare

Instrucțiunile de utilizare cu comprimatele Piperazine sunt scrise pentru oameni, deci atunci când le utilizați pentru pisici, trebuie să respectați cu strictețe recomandările medicului veterinar. În majoritatea cazurilor, o singură doză este suficientă pentru a scăpa complet de paraziți. Cu o infecție puternică, poate fi necesar să luați din nou medicamentul după un timp. Re-admiterea poate fi necesară după 1-3 săptămâni, în funcție de gravitatea bolii și de riscul de reinfecție.

Pilula la pisică

Doza de Piperazină pentru pisici este calculată după o schemă simplă - 1 comprimat per animal cu o greutate de 4-5 kg. Pentru pisoi, o jumătate de comprimat este de obicei suficientă, deși medicul trebuie să calculeze doza exactă. Dacă se utilizează pulbere, atunci pentru 5 kg de greutate trebuie să luați 1 g de medicament.

Cum să dai?

Și, deși efectul antihelmintic nu depinde de aportul de alimente, este mai bine să administrați medicamentul dimineața înainte de hrănire. În același timp, este mai bine să hrănești animalul după 30-40 de minute. Puteți hrăni medicamentul în diferite moduri:

 • Zdrobiți tableta într-o pulbere și amestecați cu o cantitate mică de alimente care îi plac animalului. În funcție de preferințele dvs. gustative, poate fi conservă, carne tocată sau alte delicatese..
 • Se dizolvă comprimatul zdrobit în apă. Bea soluția pregătită pentru animalul tău de companie. Cel mai bine este să utilizați în acest scop o seringă fără ac sau un bec cu vârf moale. Această metodă funcționează bine pentru pisoi, precum și pentru animalele care au un apetit slab și refuză să se hrănească..
 • Așezați tableta cu forța pe rădăcina limbii. Această metodă este cea mai neplăcută pentru animale, dar cea mai eficientă, deoarece medicamentul va intra în organism în doza necesară. Principalul lucru este să vă asigurați că pisica înghite pilula și nu o scuipă. Pentru a preveni zgârierea animalului de companie în timpul procedurii, înfășurați-l într-un prosop sau o pătură.

Pisici suieră

Dacă medicamentul este adăugat în mâncare, acesta trebuie să fie fierbinte. Temperaturile ridicate pot reduce eficacitatea medicamentului.

Restricții și efecte secundare existente

Piperazina nu trebuie administrată pisicilor dacă:

 • cu sensibilitate crescută și intoleranță la componente;
 • cu activitate redusă a sistemului digestiv;
 • până la vârsta de 2 săptămâni.

Dacă animalul are boli severe de rinichi și ficat, este mai bine să refuzați utilizarea unui agent antihelmintic. În unele cazuri, admiterea acestuia este permisă sub supravegherea unui medic. În acest caz, specialistul trebuie să monitorizeze indicatorii vitali ai animalului de companie..

Piperazina poate fi administrată pisicilor însărcinate și care alăptează, dar numai conform indicațiilor medicului.

Notă! Este strict interzisă combinarea utilizării medicamentelor cu alte medicamente antihelmintice, în special cu Pirantel.

Antihelminticul poate provoca următoarele reacții adverse:

 • diaree;
 • vărsături;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • tremurul membrelor.

Pisică

Dacă animalul are o intoleranță la componente, există un risc ridicat de a dezvolta reacții alergice. În funcție de caracteristicile individuale ale animalului de companie, acestea se pot manifesta în moduri diferite, dar cel mai adesea acestea sunt erupții cutanate, roșeață, mai rar - șoc anafilactic.

Avantaje și dezavantaje

Piperazina are mai multe beneficii importante:

 • Diferă în ceea ce privește eficiența ridicată. De obicei, o singură doză este suficientă pentru ca viermii să părăsească complet corpul animalului..
 • Este considerat un antihelmintic universal. Poate fi folosit pentru oameni și animale.
 • Ușor de dozat. Este necesară o tabletă pentru o pisică adultă de dimensiuni medii.
 • Poate fi folosit în diferite moduri - cu apă, pupa, în formă pură. Fiecare proprietar poate alege cea mai bună opțiune, ținând cont de caracteristicile animalului de companie.
 • Potrivit pentru pisici de diferite rase și vârste. Poate fi utilizat la pisoi de la 2 săptămâni.

În plus, medicamentul aparține medicamentelor bugetare. Prețul unui pachet Piperazine (10 comprimate) începe de la 15 ruble. Îl puteți cumpăra la aproape orice farmacie pentru oameni. Nu aveți nevoie de prescripție medicală pentru acest lucru.

Pisică surprinsă

Principalul dezavantaj al medicamentului este că afectează doar viermii rotunzi. Din acest motiv, nu este potrivit pentru prevenire. Dezavantajele includ efectele secundare, deși apar rar..

Recenzii proprietarului

Vadim, proprietarul unei pisici de 4 ani:

„Pentru a fi sincer, familia noastră are mulți ani de experiență în utilizarea Piperazinei pentru pisici, dar după ultimul caz, atitudinea mea față de el s-a schimbat semnificativ. Când a venit data viitoare pentru cursa antihelmintică, din obișnuință i-am dat pisicii o pastilă, dar reacția lui m-a șocat. Vaska a început să se plimbe prin apartament ca un om beat, clătinându-se în direcții diferite, apoi a adormit într-un somn greu. Când m-am trezit, m-am întins lângă castron și am scufundat periodic apă. Pisica a plecat încă câteva zile. Nu voi folosi acest medicament în viitor ".

Lyudmila, amanta unei pisici persane:

„Când s-au găsit viermi în Jessika, medicul veterinar a prescris medicamentul pentru 300 de ruble. Este scump pentru mine, așa că am decis să caut o alternativă. Am ales Piperazina. 10 tablete m-au costat 12 ruble. După ce au luat medicamentele, viermii au părăsit pisica în a doua zi. Nu au existat efecte secundare. Un instrument excelent și ieftin ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Leonid, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„Produsul este ieftin și, în principiu, nu este rău, dar nu văd rost să-l folosesc pentru pisici și alte animale de companie. Acum există o mare selecție de medicamente antihelmintice cu spectru larg într-o gamă largă de prețuri. Fiecare persoană poate alege o opțiune, indiferent de capacitățile sale financiare. Mai mult, pot fi utilizate atât pentru tratament, cât și pentru prevenire. ".

Anton, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Piperazina este un remediu eficient testat în timp pentru viermii rotunzi. Sincer să fiu, am acest medicament în cabinetul meu de medicamente de acasă. L-au folosit atât pentru copii, cât și pentru pisici, când au găsit viermi rotunzi în ei. Rezultatul nu are viermi. Nu recomand clienților să utilizeze acest medicament pentru profilaxie, deoarece nu este eficient împotriva cestodelor ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Piperazină pentru pisici