Rasa pisicii rex - descriere și caracteristici

Capricii bizare ale naturii, pe care nu încetăm niciodată să le uimim ... Un exemplu izbitor în acest sens este rasa regală aristocratică a pisicilor Rex. Au apărut ca urmare a mutației naturale și au primit numele „rex” din cauza asemănării cu rasa de iepure regal, care are părul creț. Există mai multe tipuri principale de farmece domestice neobișnuite ale acestei rase, despre care vom vorbi mai jos în articol.

Cornishul Rex și-a luat numele din Peninsula Cornwall din Anglia. Proprietarul uneia dintre ferme a atras atenția asupra unui pisoi neobișnuit și creț, care a apărut de la o pisică domestică neobservată. Fermierul, fiind o persoană curioasă, a decis să experimenteze și, la sfatul medicului veterinar, l-a încrucișat cu mama sa. Acesta a fost începutul unei rase noi. Pisicile Rex sunt foarte populare astăzi. Aceste animale au un aspect extraordinar, haina ondulată și o dispoziție prietenoasă. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra rasei Cornish Rex și să ne aruncăm despre datele externe ale farmecelor drăguțe.

Caracteristică externă

Cornish Rex are un strat scurt, dens, de pluș și mătăsos ca textură, poate fi ondulat sau se poate ondula destul de mult. Curățenia se observă mai ales pe coadă și de-a lungul creastei..

Corpul acestor pisici este de dimensiuni medii, subțire și muscular. Picioarele sunt grațioase și subțiri, labe sunt de dimensiuni mici, de formă ovală. Coada este subțire, lungă, cu un strat dens ondulat. Capul la rădăcini este în formă de pană, dimensiunea este medie, craniul este plat, adică o linie dreaptă poate fi trasată din centrul nasului. Urechile sunt surprinzător de mari și largi, erecte, cu vârfurile rotunjite. Ochii sunt medii, rotunzi, cu contururi în formă de migdale, strălucitori, culoarea lor este limpede, pentru a se potrivi cu culoarea hainei. Mustața și sprâncenele sunt destul de lungi, dar în același timp sunt încrețite.

Pisicile Rex adorabile au un aspect original, ceea ce le face diferite de toate celelalte. O siluetă din spate curbată, grațiozitate, un trunchi ușor alungit și, în consecință, picioare proporționale conferă o eleganță deosebită unei pisici Rex.

Datorită botului rotunjit al „aristocratului”, îngustat până la fund, și a craniului ovoid, este posibil să se distingă animalul de alte rase. O altă trăsătură caracteristică a rasei este urechile neobișnuit de mari. Sunt largi la bază și ar trebui să fie dimensionate pentru a se potrivi cu masa totală a Rex. Astăzi, apariția Cornish Rex este cea mai atractivă, unică și originală. Datorită acestui fapt, prețul pisoilor din această rasă nu este mic și variază de la 25 la 50 de mii de ruble, în funcție de culoarea individului.

Despre părul rex

Pentru această rasă regală, este de dorit un strat solid ondulat, fără pete goale pe piele. La animalele tinere, astfel de locuri cresc cu lână în timp, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci la pisicile adulte acest lucru este considerat un dezavantaj grav. La unii, partea inferioară a corpului este acoperită doar cu o lumină în jos - aceasta este, de asemenea, o defecțiune a rasei, precum și un strat haios sau nu foarte ondulat..

Pentru o selecție suplimentară, nu este de dorit să selectați pisici cu capete mari sau lungi, urechi mici și corp ghemuit. De asemenea, este important ca coada Cornishului să nu fie prea pufoasă, dar și să nu fie goală..

Rasa neobișnuit de pisică cu picioare lungi aparține speciei cu păr scurt. O trăsătură distinctivă a pisicilor Rex este o blană matasoasă netedă, răsucită în colaci amuzanți, care seamănă cu blana cu coadă largă. Datorită structurii ondulate a hainei, Rexele diferă de omologii lor - aceasta este principala caracteristică a rasei. Buclele sunt aranjate sub formă de valuri de relief, care se fixează strâns pe vițel și acoperă întregul corp în valuri cretate. Conform standardelor, un animal din Cornish Rex nu ar trebui să aibă părul mat și petele chele..

Lână minimă permisă:

  • lângă glandele sebacee;
  • vârful cozii de cal.

Picioarele și capul pot fi acoperite cu blană de velur. Particularitatea stratului este aceeași lungime a stratului de protecție și a stratului superior, care este foarte subțire, contorsionată și egală cu lungimea substratului..

Demnitatea rasei, caracterul

Aceste pisici sunt inteligente, rezistente, agile, au un fel de „simț al țipătului pisicii”, practic nu îngheață, prin urmare tolerează ușor schimbările de temperatură. Pisica este nepretențioasă și dotată cu un psihic stabil. Aceasta este o persoană inteligentă și grațioasă, în același timp foarte activă și sociabilă, care necesită dragoste, afecțiune și grijă.

Personajul este moale și prietenos, deci este ușor de antrenat și răspunde cu ușurință la comenzile vocale. Animalul va vorbi chiar cu proprietarul său, răspunzându-i cu o varietate de miaune și schimbând emoțiile pe o față expresivă.

Pisicile siameze au o dispoziție sălbatică și independentă, pisicile din Cornish, dimpotrivă, sunt intelectuali. Animalul de companie câștigă cu caracterul său credul, este atașat de proprietar. Caracteristica felină a rexurilor este că nu există instinct de a marca teritoriul. Pisicile Cornisul Rexes este o excepție de la regula dinastiilor feline. Nu sunt tipice:

  • marca teritoriul;
  • zgârie, mușcă;
  • sări pe mese pentru a găsi mâncare.

Proprietarii sunt remarcați pentru dispoziția extraordinară a lui Conrish Rex, care se potrivește cu aspectul lor străin. Un animal de companie cu părul creț este deosebit de sensibil, are nevoie de afecțiune. Cornish Rex nu-i plac companiile zgomotoase, dar găsește un limbaj comun cu familia gazdei, comunicând cu plăcere. Rexes-urile domestice din Cornish tind să fie sociabile, dar totul cu moderare, natura lor inteligentă amintește acest lucru..

Reprezentanții acestei rase au o capacitate intelectuală ridicată. Ei intră cu ușurință în starea de spirit a proprietarului, sunt excelenți la învățarea de trucuri pentru pisici și își amintesc bine. Cornish Rex este neobișnuit de curat, de multe ori se dedică procedurilor de îngrijire a hainei.

Pisicile din această rasă nu tolerează să fie singure, sunt blânde, iubesc să mângâie. Locul preferat este genunchii sau umărul stăpânului. Frumosul cu părul scurt, ondulat, este gata să meargă deseori la plimbare cu proprietarul, deoarece nu-i place să fie singur. Nu este dificil să-l antrenezi să meargă cu lesa..

Proprietarii atât Cornish Rex, cât și Cornish-Devon au remarcat natura pașnică a animalelor. Nu sunt capabili de agresiune, nu tind să lupte cu alți indivizi, nu pot ridica vocea. Dar de multe ori pisica Rex domestică este jignită fiind pedepsită. Cornish Rex poate fi în siguranță în companie cu alți locuitori ai apartamentului, îi place să se joace cu copiii. Dar pisicile nu tolerează obrăznicia excesivă..

Caracteristici de îngrijire

Care este durata de viață a unui Cornish Rex? Reprezentanții acestei rase sunt deseori destinați să trăiască timp de aproximativ 20 de ani, chiar dacă întreținerea și îngrijirea lor respectă standardele și cele mai elementare proceduri de îngrijire pe care le poate efectua orice proprietar de animal. Particularitatea pisicilor Rex este absența bolilor la nivel genetic și prezența unei imunități naturale uimitoare. Dacă crescătorii nu „îmbunătățesc” rasa și se încrucișează, atunci aceste caracteristici vor fi aceleași.

Dar Cornish Rex și alte specii ale acestor animale pot răci, deoarece animalul de companie este cu părul scurt. Prin urmare, trebuie să monitorizați temperatura acasă. Și în timpul plimbărilor, trebuie să încălziți bine animalul. Acest lucru îl va salva de boli respiratorii și cistită..

Nu există dificultăți deosebite în îngrijirea - cornish sau selkirk. Perioada de năpârlire nu este de obicei vizibilă pentru proprietari. Blana nu trebuie să fie pieptănată, atâta timp cât este mângâiată cu o cârpă moale pentru a lustrui lâna. Dar trebuie amintit și luat în considerare faptul că Cornish Rex este adesea glutoni, așa că ar trebui acordată o atenție specială nutriției lor. Animalul de companie cu părul scurt ondulat este foarte îngrijit și curat.

Această misterioasă pisică domestică cu o postură grațioasă și obiceiuri regale va deveni un prieten loial, loial și tovarăș pentru întreaga familie. La urma urmei, el este interesat de tot ceea ce se întâmplă în casă și participă cu plăcere la toate, creând o atmosferă liniștitoare și armonioasă.

Dacă o pisică sau o pisică este bolnavă, nu este nevoie să tratați singur animalul de companie. Particularitatea organismului acestei rase în caz de boală: pisicile au o sensibilitate crescută la anestezice: de exemplu, pisicile au o reacție imprevizibilă la amestecul obișnuit de paracetamol. Este imperativ să vă anunțați medicul veterinar despre acest lucru. Deci, acum știți ce este rasa pisicii Rex, sunteți familiarizați cu trăsăturile sale, știți cum să aveți grijă de animal. Alegere și cumpărare fericită!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa pisicii rex - descriere și caracteristici