Cum se utilizează nizoral pentru pisici?

Nizoral este un medicament cu efect antifungic. Este utilizat la om și pisici pentru a trata bolile cauzate de bacterii patogene. Medicamentele antifungice sunt eficiente împotriva lichenului, mătreții, aftelor, piciorului atletului și a altor boli, deoarece pot reduce inflamația. Efectul pozitiv al Nizoral se obține prin acțiune fungistatică. Ca orice alte medicamente, Nizoral pentru pisici are propriile sale avantaje și contraindicații. Medicamentul trebuie luat numai conform indicațiilor și să respecte strict doza.

Comprimatele Nizoral sunt furnizate în blistere - câte 10 bucăți pe fiecare dintre ele. Există trei farfurii într-un pachet. Sunt albi și au o margine ușor teșită. Pe de o parte există o gravură proprie a producătorului și, pe de altă parte, o gravură cu cantitatea de substanță activă.

Principalul ingredient activ al Nizoral este ketoconazolul. În funcție de forma de eliberare, excipienții pot varia. Acestea includ:

 • amidon de porumb;
 • celuloză microcristalină;
 • silice;
 • apa distilata;
 • polividona - K90.

Ketoconazolul este eficient împotriva ciupercilor mai mari și dimorfe, precum și a drojdiei. Compusul poate fi absorbit într-un mediu acid.

Indicații de utilizare

Indicațiile de utilizare la pisici și câini de Nizoral sunt inflamații ale pielii și ale mucoaselor, care sunt cauzate de o ciupercă.. Astfel de boli includ:

 • lichen colorat;
 • foliculita;
 • candidoză cronică, manifestată pe piele și mucoase;
 • afte ale gurii și faringelui;
 • dermatofitoză;
 • blastomicoză.

Nizoral este recomandat numai dacă beneficiile tratamentului depășesc riscul bolii. În caz contrar, este mai bine să luați medicamente similare cu un spectru mai ușor de efecte asupra corpului pisicii. Tratamentul pisicilor cu Nizoral trebuie efectuat sub supravegherea unui medic..

Reguli de admitere și dozare

Șamponul Nirosal trebuie aplicat pe pielea afectată a pisicii, după fixarea unei bariere de protecție pe gât. Animalul nu trebuie să lingă medicamentul. După cinci minute, șamponul este spălat cu apă. Pentru tratamentul lichenului și a infecțiilor fungice, șamponul Nizoral este utilizat pentru o pisică o dată la cinci zile. Cu toate acestea, înainte de utilizare, este imperativ să îi arătați pisica medicului veterinar, care va prescrie un tratament pe baza caracteristicilor individuale ale animalului de companie.

Pentru cel mai bun efect, puteți folosi atât șampon, cât și cremă Nizoral în același timp. Crema se aplică pe zona afectată de două ori pe zi. Durata cursului - aproximativ 2-4 săptămâni.

Comprimatele Nizoral nu sunt utilizate pentru tratarea pisicilor, deoarece nu sunt eficiente împotriva zosterului la animale. Este mai bine să spălați pisica cu Nizoral - acest lucru vă va ajuta să scăpați mai repede de boală.

Contraindicații și efecte secundare

O contraindicație a utilizării Nizoral pentru tratamentul unei pisici poate fi intoleranța individuală la substanța activă, precum și bolile hepatice cronice și intoleranța la lactoză..

Dacă o pisică dezvoltă greață, diaree sau alte simptome, întrerupeți tratamentul cu Nizoral și consultați un specialist. În caz de supradozaj, se observă cel puțin unul dintre aceste simptome: apariția edemului, erupției cutanate, letargiei, durerii în cavitatea abdominală, pierderea poftei de mâncare.

Analogii medicamentelor

Există mulți analogi ai Nizoral, care includ, de asemenea, ketoconazolul ca substanță activă. Cei mai populari analogi sunt Dermazole, Mikoket, Fungikok, Sebozol. Acestea ar trebui utilizate numai pentru tratarea unei pisici după consultarea unui medic veterinar..

Costul Nizoral poate varia în funcție de regiunea de vânzare. În medie, șamponul costă aproximativ 800 de ruble, iar unguentul 400-600 ruble. Prețurile sunt relevante în momentul scrierii.

Depozitați șamponul și unguentul Nizoral la o temperatură care nu depășește 25 de grade Celsius. Medicamentul veterinar trebuie ținut la îndemâna copiilor. Perioada de valabilitate a unguentului și șamponului - 3 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se utilizează nizoral pentru pisici?