Rase de pisici de ghimbir și pisici de ghimbir

Pisicile roșii au câștigat mult timp inimile oamenilor. Animalele de companie pufoase cu blană de foc nu sunt doar extraordinar de frumoase și luminoase. Există multe legende și legende despre ele. Se crede că astfel de pisici umplu casa cu energie pozitivă și aduc bogăție. Colorarea solară este considerată standard pentru multe rase..

Caracteristici de culoare

Culoarea roșie a hainei la pisici se formează sub influența genei Orange, care este mai frecventă la masculi. Inițial, nu există pisici în natură cu un strat complet roșu, culoarea ar trebui să fie diluată cu dungi sau un model de broască țestoasă. Dacă un animal este pictat în întregime într-o nuanță atât de neobișnuită, acesta este rezultatul ingineriei genetice. Prin diluarea genei Orange, crescătorii au reușit să obțină o altă nuanță non-standard de lână pentru pisici - „cafea cu lapte”.

Pisicile castanii au de obicei o personalitate prietenoasă și jucăușă. Astfel de animale au o inteligență ridicată, iubesc copiii și rareori intră în conflict cu alte animale de companie care locuiesc în apartament. În plus, s-au impus ca excelenți captori de șoareci. Cu toate acestea, printre reprezentanții acestei culori, există persoane cu caracter dăunător, care practic nu pot fi ajustate..

Copil însorit
Copil însorit

Fanii pisicilor, predispuși la depresie, psihologii sfătuiesc cu tărie să aibă pisici cu culoarea blănului aprins. Acest lucru se datorează faptului că portocaliul este asociat cu vara și căldura și are un efect pozitiv asupra bunăstării psihologice..

Interesant! Cea mai frecventă culoare a ochilor la pisicile ghimbir este galben sau verde. Animalele de companie cu foc nu au un iris albastru.

Există pisici ghimbir sau doar pisici?

Culoarea roșie a hainei este caracteristică atât bărbaților, cât și femelelor. Dar, din moment ce gena Orange este localizată inițial pe cromozomul X, care este mascul, pisicile femele roșii sunt mult mai puțin frecvente. Din 100 de animale de companie pufoase cu o haină de foc, nu vor fi mai mult de 20 de fete. Dacă doriți să obțineți o pisică de ghimbir, fără stropi de culoare, este recomandat să rezervați un pisoi în avans.

Important! Particularitatea genei Orange este că nu conferă niciodată o culoare uniformă solidă, formând modele complexe, pete și dungi pe haina de blană a animalului de companie.

Rase de roșcate

Pisicile de ghimbir se găsesc în aproape toate rasele, dar cel mai adesea acestea sunt:

  1. Maine Coon. Este considerată cea mai mare pisică domestică. Există credința că Maine Coons a apărut prin încrucișarea naturală a unei pisici și a unui raton. Spre deosebire de alte pisici, Maine Coons durează 4 ani până se maturizează. În ciuda faptului că aceste animale par agresive și periculoase, de fapt au o natură moale și docilă, se înțeleg bine cu copiii și alte animale de companie. Ei își aleg un singur maestru și pretutindeni se străduiesc să-l urmeze, ceea ce poate da impresia unei obsesii excesive.
  2. pisica persana. În Rusia, aceste animale aristocratice au apărut abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. O trăsătură distinctivă a perșilor este un nas puternic deprimat, situat la același nivel cu ochii. Ochii sunt mari și rotunzi. Pisicile persane sunt cunoscute peste tot în lume pentru părul gros și lung, care poate avea culoarea cea mai neobișnuită. Haina de blană roșie dintre persani este considerată una dintre cele mai rare.
persană
persană
  1. Bucla americana. Una dintre cele mai rare rase de pisici, a cărei trăsătură distinctivă este urechile întoarse în direcția opusă. Primul reprezentant al acestei rase a fost înregistrat oficial în 1981. Buclele americane au un corp ușor alungit, cu capul rotunjit. Animalele de companie se disting printr-un sistem imunitar puternic și sănătate, încă nu au găsit o singură patologie genetică. Aceste pisici adoră distracția activă și sunt fericiți să participe la diverse jocuri.
  2. Napoleon. Rasa decorativă de pisici, distinsă prin statura lor mică. A fost lansat în SUA în 1995. Greutatea acestor animale de companie pufoase rareori depășește 2,5 kg, au botul ușor aplatizat și picioarele pline. Paltonul lui Napoleon este lung și gros și poate fi vopsit într-o varietate de nuanțe. Prin natură, Napoleonii sunt amabili și creduli, nu tolerează singurătatea și au nevoie de îngrijire constantă a proprietarului.
  3. Van turcesc. Rădăcinile acestei rase se întorc în îndepărtatul Ev Mediu, dar s-au răspândit în lume până la sfârșitul anilor `90. Reprezentanții rasei sunt de dimensiuni mari, greutatea lor poate ajunge la 8-10 kg. Vanirul turcesc nu are substrat, lungimea stratului este medie. Dacă animalul de companie petrece mult timp în curte, haina devine și mai scurtă și mai grosieră. Pentru astfel de animale de companie, culoarea roșie este considerată una dintre cele mai frecvente. Animalele sunt afectuoase și spontane..
  4. Fald scotian. Pisica scoțiană de ghimbir va fi întotdeauna în centrul atenției, nu numai datorită hainei de blană strălucitoare, ci și datorită formei neobișnuite a urechilor. Umbra aprinsă a hainei nu este tipică pentru scoțieni și dacă un astfel de pisoi apare în așternut, acesta este un real succes. O caracteristică distinctivă a scoțienilor roșii este că labele și nasul lor sunt, de asemenea, întotdeauna vopsite într-o nuanță bogată portocalie..
  5. Kimrick. Se referă la rase fără coadă. Kimriks au o structură compactă, cu mușchi bine dezvoltați. În loc de coadă, aceste pisici au cartilaj mic. Mândria adevărată a Kimriks este haina lor lungă pufoasă, cu un strat subțire moale. Cele mai comune culori sunt albastru, tabby și roșu. Kimriks au o inteligență ridicată și sunt bine instruiți, găsesc cu ușurință un limbaj comun atât cu membrii familiei, cât și cu alte animale de companie.
Kimrick
Kimrick
  1. Kurilian Bobtail. Rasa a fost recunoscută oficial abia în 1994. Astăzi sunt considerate una dintre cele mai rare și sunt pe cale de dispariție. Bobtail-urile Kurilian au o dimensiune medie a corpului, o haină frumoasă și un caracter prietenos. La fel ca kimriks, nu au coadă. Bobiliile Kurilian au un sistem imunitar puternic și sănătate, așa că trăiesc adesea până la 16-17 ani.
  2. Ural rex. O trăsătură distinctivă a acestor animale este părul creț. Ural Rex este de mărime medie, cele mai frecvente nuanțe de strat sunt ciocolata, broasca țestoasă și roșu. Aceste pisici sunt foarte curioase și active, puternic atașate de proprietar..
  3. Siberieni. Pisica siberiană de ghimbir este incredibil de frumoasă și de luxoasă. Animalele de companie din această rasă se disting prin observare și își păstrează întotdeauna gelos teritoriul de străini. Astfel de pisici sunt loiale proprietarului și curajoase - pot lupta nu numai cu rudele lor, ci chiar cu un câine de talie medie.

Lista raselor de pisici roșii nu se termină aici. Animalele cu haina de foc se găsesc printre pisicile abisiniene, britanice și somaleze. În plus, pisoii cu o culoare portocalie strălucitoare sunt adesea născuți de pisici mongrel..

Concluzie

Persoanele care visează să aibă o pisică ghimbir ar trebui să ia în considerare faptul că o astfel de haină nu poate fi monocromatică și uniformă. În orice caz, dungi, pete sau mici pete colorate vor fi prezente pe blana animalului. Înainte de a începe un astfel de animal de companie, ar trebui să vă gândiți cu atenție. Acest lucru se datorează faptului că pisicile ghimbir sunt destul de active și jucăușe. Dacă proprietarul petrece mult timp la locul de muncă, se garantează că acest lucru va afecta negativ caracterul și comportamentul animalului de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici de ghimbir și pisici de ghimbir