Pătură pentru pisică: postoperator, fă-o singur

Toate animalele de companie au deja „haina de blană”, dar uneori au nevoie de o pătură specială care să îndeplinească diferite obiective și obiective, în funcție de situație. Cel mai adesea, o pătură pentru o pisică este un pansament postoperator. Se mai numește bandaj și se folosește după diverse operații efectuate pe cavitatea abdominală a animalului. De exemplu, sterilizarea, chirurgia stomacului sau a intestinului.

De asemenea, pătura protejează pisica de a nu ingera medicamente care sunt aplicate pentru a trata cusătura, astfel încât să se vindece cât mai repede posibil. Pansamentul va proteja animalul de lingerea substanțelor care, dacă sunt ingerate, pot fi foarte dăunătoare.

Animalele cu părul scurt se pot răci iarna. Uneori, Sphynx-urile canadiene trebuie să cumpere haine de casă, astfel încât să nu înghețe și să nu păteze mobilierul, deoarece această rasă se caracterizează prin transpirație datorită metabolismului accelerat. În acest caz, bandajul este un produs de igienă.

Pisică neagră într-o pătură verde

Pe lângă pături-halate de casă, există și pături-haine de ploaie. Sunt esențiale pentru cei care merg cu pisici sau ale căror pisici adoră să iasă. Protejează împotriva vântului, murdăriei și linsului ulterior. La urma urmei, pisicile sunt creaturi curate.

Coaseți sau cumpărați?

Care este cea mai bună pătură pentru o pisică după sterilizare? Gata sau DIY?

Avantajele bandajului finit:

 • accesoriile din fabrică sunt ecologice și neutre din punct de vedere biologic;
 • puternic și stabil, nu rupt;
 • respirați bine, ceea ce contribuie la vindecarea timpurie a rănii;
 • elementele de fixare sunt adesea cu velcro - iar acest lucru este mai confortabil decât corzile.
 • accesoriile „cumpărate” sunt adesea fixate cu velcro - acest lucru este convenabil.

Pro-uri de auto-croitorie:

 • dacă știți să coaseți, atunci o pătură personalizată va fi cât se poate de confortabilă;
 • modelul poate fi salvat pentru a face mai multe bandaje;
 • dacă v-ați folosit hainele vechi pentru a coase bandajul, chiar dacă a fost călcat, acesta va păstra o particulă din mirosul dvs., iar animalul dvs. de companie va fi mai calm.

Prețul unei pături postoperatorii pentru o pisică

Pături pentru pisici după sterilizare, gata făcute, se vând peste tot. Rareori se întâmplă să nu-l poți cumpăra. Atât într-o clinică veterinară, cât și în orice magazin de animale de companie cel mai apropiat, puteți găsi acest accesoriu la un preț destul de accesibil - aproximativ 100-150 ruble.

Recomandare: este mai bine să cumpărați două bandaje simultan sau chiar mai multe. După operație, orice se poate întâmpla..

 • Bandajul se va murdări în preparatele care trebuie utilizate pentru tratarea cusăturii.
 • O pisică poate uda materialul în timp ce merge la toaletă.

Păturile din magazine nu se vând într-o dimensiune universală. De obicei, producătorii iau în considerare faptul că pisicile vin în diferite dimensiuni. Prin urmare, la vânzare puteți găsi pături S, M, L. Mărimi, așa cum au oamenii: mici, medii, mari.

Nu este nevoie să luați pătura, ca și cum ar fi „pentru creștere”. În ciuda faptului că poate fi ajustat cu corzi, este totuși mai bine să măsurați lungimea corpului în avans, pentru a nu fi greșit cu siguranță.

În mod obișnuit, păturile cu șnururi disponibile în comerț au o lungime suficientă și pot fi ajustate în funcție de dimensiunea pisicii tale..

Cum să faci singur o pătură?

Nu există întotdeauna o pătură la vânzare și, uneori, costul acesteia pare prea scump. Nu contează: puteți face o pătură pentru o pisică cu propriile mâini.

Model de pătură

Dacă te uiți la el, produsul nu este ceva complicat. Acesta este un element de care sunt atașate șirurile. Desigur, există un anumit sistem al acestor legături, așa că uitați-vă la fotografia cuverturilor pentru pisici.

Pătură gata pregătită pentru o pisică

Înainte de a face o pătură pentru o pisică cu propriile mâini, trebuie să decideți dimensiunea. Faceți un model: măsurați circumferința abdomenului în centimetri, lungimea trunchiului pisicii - de la gât până la coadă, deoarece așa va fi localizat bandajul postoperator.

Model de pătură

Una dintre opțiunile de bandaj. Pentru a coase singur un bandaj, aveți nevoie de o cârpă groasă și curată. Bumbac de dorit. Dar poate fi, de asemenea, din țesătură moale, atunci cel mai bine este să luați, de exemplu, flanelă.

Recomandare: dacă decideți să coaseți singur o pătură, alegeți o țesătură densă, simplă, care să prezinte urme de murdărie. Dacă vedeți urme de sânge, atunci acesta ar trebui să fie un semnal pentru a vizita imediat medicul veterinar. Pentru că acesta este un semnal că cusăturile sunt dezlegate.

Nu trebuie să alegeți materialul cu secțiuni necusite pentru pătură. Chiar dacă un fir mic intră în zona cusăturii, acesta poate provoca supurație și inflamație..

Decupați o bucată pătrată, lăsați o mică alocație. Apoi, se creează caneluri în pătratul materialului, astfel încât labele animalului să poată fi filetate: atât în ​​față, cât și în spate.

Important: un pic de material trebuie lăsat în fața labelor din față, astfel încât după ce ați pus pătura să nu se târască în stomac.

O panglică sau o frânghie este cusută în fiecare colț exterior. Este mai bine să alegeți o bandă, deoarece, spre deosebire de o frânghie, aceasta nu se va tăia în corp și va oferi animalului disconfort și durere suplimentare. Aceste elemente sunt necesare ca șiruri..

Legăturile nu trebuie să fie strânse. Asigurați-vă că puteți așeza liber 2 degete între pătură și pisică. În caz contrar, bandajul se poate distruge, iar acest lucru va necesita asistență suplimentară pentru animal. Și animalul tău de companie se va simți inconfortabil..

Uneori, dacă nu există o țesătură obișnuită la îndemână, dar trebuie să faceți rapid o pătură, se utilizează alte mijloace disponibile. De exemplu, jambiere inutile sau colanți cu densitate suficientă, o bucată dintr-o mânecă cu guler sau un picior de pantaloni. Desigur, este important ca această piesă să se potrivească cu lungimea corpului pisicii tale. Iar găurile pentru picioarele din față pot fi făcute de unul singur. Fixarea cu un nod pe gât nu trebuie să fie prea strânsă, ciupiți.

Uneori se întâmplă ca cusătura să fie prea mică. Apoi, un astfel de bandaj din materiale reziduale se poate intimida și nu va avea niciun sens special din acesta. În acest caz, merită să tăiați găuri în pătură pentru membrele posterioare..

Apropo, un astfel de produs va fi mai ușor de pus și de dat jos, nu va mai fi nevoie să suferiți cu corzi. Și va fi mai convenabil pentru animal. Nu va aluneca constant, va sta strâns pe corp.

Cum se pune o pătură pe o pisică

Dacă animalul este sub anestezie, atunci punerea unui bandaj pe el va fi destul de simplu. O altă situație este când pisica rezistă. Atunci nu este recomandat să o faceți singură. Mai bine să ceri ajutor cuiva din familia ta.Cum se pune o pătură pe o pisică

Atenție: nu strângeți pisica prea strâns, deoarece acest lucru poate cauza deschiderea cusăturii. Dacă trebuie să puneți o pătură pe o pisică care și-a revenit deja din anestezie, nu acționați prin constrângere, ci prin afecțiune.

Cei care vor pune un bandaj pe un animal de companie pentru prima dată și se vor simți nesiguri ar trebui să practice obiecte neînsuflețite, de exemplu, jucării, și abia apoi să se apropie de pisică.

Uneori pisica rezistă puternic, nu permite să pună o pătură. După ceva timp, puteți încerca din nou, deoarece în timp, animalul se obișnuiește cu această procedură. La fel ca frecarea ochilor, de exemplu.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Mai întâi trebuie să legați șireturile cele mai apropiate de gât. Apucă-ți capul, dar cu blândețe.
 2. Acum legați-le între gât și picioarele din față..
 3. Legați fiecare pereche de șireturi spre coadă..
 4. Ultimele două panglici trebuie să fie legate în jurul curelei pisicii într-o direcție încrucișată.

Și nu uitați să lăsați anusul, uretra deschisă. În caz contrar, animalul de companie nu va putea vizita normal toaleta și va fi îngrijorat sau murdar bandajul. Asigurați-vă că pătura nu numai că nu acoperă, dar nu este prea aproape de uretra, dar nu se udă din urina animalului. Dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat și pisica a înmuiat puțin țesut, atunci este mai bine să schimbați bandajul. Se întâmplă ca bandajul să se ude când este prea lung. Este suficient să o scurtați tăind partea excesivă cu foarfece. De asemenea, puteți doar să vă ascundeți.

Uneori se întâmplă ca pisica, după ce a pus un bandaj pe ea, să nu se poată mișca calm. Apoi, este necesar să slăbiți benzile, astfel încât animalul să nu sufere, deoarece are deja nevoie să se recupereze după operație..

Îngrijirea pisicilor

Uneori trebuie să puneți bandaje de tifon pe cicatrice, să tratați în mod regulat rănile. În acest caz, nu îndepărtați de fiecare dată întregul bandaj. Este suficient să dezlegați doar câteva benzi inferioare pentru a deschide accesul la rană. Dacă scoateți toate păturile și apoi le puneți, atunci acest lucru va deranja din nou doar animalul de companie și va încetini procesul de vindecare a cicatricii. Bandajul nu trebuie să alunece sau să se rătăcească, pentru a nu deschide accesul la cusătură.

O pisică într-o pătură stă pe o pătură

Uneori, pătura trebuie înlăturată complet. De exemplu, să se spele și să se usuce. Atunci nu poți lăsa pisica nesupravegheată. Asigură-te că nu linge rana. Este bine dacă mai există un bandaj în rezervă pentru acest caz. Dacă nu, cereți unui membru al familiei să aibă grijă de animalul de companie..

Unele pisici încep să își conducă modul de viață obișnuit destul de repede după anestezie. De exemplu, ei aleargă activ și sar, sar pe piese de mobilier, perdele. Este important să urmăriți animalul din două motive. Primul este să încerci totuși să-l restricționezi în mișcări prea active, pentru a nu dezlega cusăturile. Iar al doilea este să vă asigurați că pătura nu se prinde de părțile proeminente ale mobilierului, astfel încât animalul să nu prindă părțile proeminente ale mobilierului atunci când sare.

După sterilizare, suturile exterioare sunt de obicei îndepărtate în a șaptea sau a zecea zi, în același timp bandajul poate fi îndepărtat, deoarece pisica se poate sătura să o poarte în mod constant.

Conform recenziilor, păturile pentru pisici sunt convenabile după sterilizare. În același timp, atât produsele farmaceutice, cât și cele fabricate manual sunt lăudate. Concluzia este simplă: dacă știi să coși, atunci mergi înainte. Dacă nu sunteți sigur, este mai bine să luați o versiune gata pregătită..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pătură pentru pisică: postoperator, fă-o singur