De ce tremură pisica?

3

Animalele de companie (în special pisicile), la fel ca oamenii, suferă uneori de tremurături (tremurături). Există multe motive pentru apariția sa. Înainte de a-ți ajuta animalul, trebuie să înțelegi de ce pisica tremură..

Rece

Cel mai frecvent factor care provoacă tremurături în corpul unui animal este frigul. Nimeni nu este imun la hipotermie - iar pisica nu face excepție. Dacă este rece, poate tremura în diferite moduri: mare (acest lucru poate fi văzut cu ochiul liber) sau superficial (este ușor de observat tremurul prin punerea palmei pe corpul animalului de companie).

În sine, tremurul de frig nu ar trebui să cauzeze îngrijorare. Cu toate acestea, trebuie amintit că temperaturile prea scăzute vă pot îmbolnăvi pisica. Prin urmare, trebuie să faceți tot posibilul pentru ca ea să nu se răcească și să nu tremure din aceasta (încălziți în mod corespunzător camera, folosiți haine pentru animale).

Excitare emoțională

Anumite stări emoționale pot face ca animalul dvs. să tremure. De exemplu, frică puternică, disconfort de la apariția străinilor în casă, agresivitate. Cutremurul în acest caz se datorează tensiunii care înconjoară pisica. Animalul arată ca un șir întins care este pe punctul de a izbucni, de la acesta începe să tremure.

Nu numai emoțiile negative pot provoca această stare. O pisică care se confruntă cu fericirea poate, de asemenea, să tremure periodic. Mulți proprietari observă că atunci când se întorc de la serviciu seara și o pisică plictisită se repede la ei, se freacă de picioare și mai degrabă ronțăie, literalmente se cutremură de bucurie. Asta este normal. Nu vă lăsați animalul de companie singur mult timp dacă este atât de greu să treceți prin separare..

Hormoni sexuali

Un motiv foarte frecvent pentru care o pisică tremură este furtunile hormonale. Șocează corpul animalului atunci când are nevoie de împerechere. În astfel de perioade, masculul marchează cu furie tot ceea ce îl înconjoară, țipă inimă, cerând mireasă și suferă de un tremur care îi acoperă întregul corp - de la urechi până la vârful cozii.

Același lucru este valabil și pentru pisici. În timpul estrului, ei tremură adesea. Este mai bine să nu permiți astfel de chinuri animale. Dacă pisoii nu fac parte din planurile dvs., neutralizați animalul de companie sau cumpărați cel puțin pastile care reduc apetitul sexual.

Tremur "somnoros"

Uneori, proprietarii observă că pisica tremură când stă cu ochii închiși. Cutremurul în acest caz nu este permanent. Mai degrabă, putem vorbi despre tremurarea periodică a corpului sau a părților sale individuale (de exemplu, labe).

Nu-ți face griji. Dacă nu există alte simptome, un astfel de tremur indică doar faptul că animalul este cât se poate de relaxat și primește adevărata plăcere din odihnă. Este adevărat, uneori o pisică tremură dintr-un coșmar, în care, de exemplu, un câine uriaș îl urmărește sau un cârnat râvnit este luat. Nu este înfricoșător. Animalul se va trezi - și totul va funcționa. În ultimă instanță, vă puteți trezi.

Tremurând ca un simptom alarmant

Există multe patologii diferite în care o pisică tremură. Cel mai comun:

  • Disfuncțiile renale devin adesea un factor provocator al tremurului la o pisică. Solicitați o intervenție medicală obligatorie, altfel animalul poate suferi de patologii cronice (de exemplu, urolitiaza).
  • Rinotraheita este o boală a aparatului locomotor. Odată cu aceasta, membrele se zvârcolesc de obicei. Poate fi fatal dacă nu este tratat.
  • Epilepsia este o afecțiune medicală destul de gravă care necesită ajutorul unui medic veterinar. Corpul pisicii tremură odată cu el. În plus, există simptome precum ochi „de sticlă”, salivație crescută, precum și scăderea apetitului, apatie. Pisica ta poate deveni paralizată dacă nu este tratată..
  • Infestarea cu paraziți este una dintre cele mai frecvente cauze ale tremurului la pisici. Bolile acestui grup includ, de exemplu, toxoplasmoza, infestarea cu purici. Dacă animalul își zvâcnește periodic capul, este cel mai probabil ca un acarian al urechii să-l molesteze..
  • Otita medie sau dopurile pentru urechi provoacă, de asemenea, zvâcniri ale capului..
  • Epuizarea corpului. Dacă pisica tremură cu un fior mic, este inactivă, indiferentă la jocuri și alte distracții, poate că îi lipsesc substanțele nutritive, vitaminele sau oligoelementele benefice. Deosebit de dăunătoare pentru sănătatea animalului de companie este deficitul de vitamine B și calciu. Revizuirea dietei poate rezolva problema. Cu o dietă normală, pisica nu va mai tremura.

În căutarea unui răspuns la întrebarea de ce o pisică tremură ca o frunză de aspen, ar trebui să analizați toți factorii și să aruncați o privire mai atentă asupra animalului de companie. Există alte simptome și, dacă da, care sunt acestea - este starea emoțională a animalului stabil - vrea să „meargă” - tremurul apare atunci când animalul de companie este adormit sau treaz etc..

Toate acestea au o mare importanță. Dacă timpul trece, iar situația nu se normalizează sau există semne de avertizare însoțitoare, pisica trebuie arătată unui specialist cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce tremură pisica?